Αν είδες στον ύπνο σου ότι κολυμπάς η ερμηνεία δεν είναι αυτή που φανταζόσουν

Τσακιρίδου Χριστίνα

Ονειρεύτηκες να κολυμπάς στη θάλασσα ή στην πισίνα; Η εξήγηση είναι πολύ πιο σύνθετη απ' ότι νομίζεις. 

Τα όνειρα είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ανθρώπινης φύσης. Οι ερευνητές έχουν αφιερώσει εκατοντάδες χρόνια στην προσπάθεια να τα ερμηνεύσουν, να καταλάβουν γιατί ονειρευόμαστε και να μάθουν πώς σχετίζονται τα όνειρα με τις ώρες που ξυπνάμε.

Ενώ οι αρχαίοι πολιτισμοί πίστευαν συχνά ότι τα καλά όνειρα προέρχονταν από τους Θεούς και τα άσχημα από τους δαίμονες, οι επιστήμονες έχουν διαφορετική άποψη. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα όνειρα αποτελούν τη συνέχεια των σκέψεων που κάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας και έχουν συνδέσει τους κοινούς τύπους ονείρων με συγκεκριμένες έννοιες.

Η Jessica Biel κάνει μπάνιο με αλάτι epsom και τα οφέλη του θα σε πείσουν να το δοκιμάσεις

Είδες στον ύπνο σου ότι κολυμπάς; Τι σημαίνει

Την καλοκαιρινή περίοδο αρκετές από εμάς βλέπουν στον ύπνο τους ότι κολυμπούν και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος γι' αυτό. Οι ερμηνείες ποικίλλουν ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι πως το νερό σχετίζεται άμεσα με το άγχος και διάφορες ανησυχίες.

Το νερό θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει τη συναισθηματική κατάσταση του ατόμου. Εάν το άτομο που βλέπει το όνειρο νιώθει άγχος ή αναταραχή, το νερό μπορεί να είναι σκουρόχρωμο.

Αντίθετα αν είναι ήρεμο, το νερό στο όνειρο είναι διαφανές και καθαρό. Το χρώμα, η τοποθεσία και η γενικότερη εικόνα του νερού μπορούν να δώσουν μια ακριβή εικόνα για τα συναισθήματα του ατόμου.

Απώλεια βάρους και άλλα τεράστια οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση του καφέ

Τα θολά νερά αντανακλούν συναισθηματική δυσκολία και αποτελούν ένδειξη ότι πρέπει να είσαι πιο θετική και να ελέγχεις τις σκέψεις σου. Το πολύ σκοτεινό νερό υποδηλώνει αρνητικά και σκοτεινά συναισθήματα.

Το καθαρό νερό είναι ένα θετικό σύμβολο. Εάν ονειρεύεσαι να κολυμπάς ή να περνάς χρόνο κοντά σε καθαρά νερά πιθανότατα είσαι σε επαφή με τα συναισθήματά σου και με το πώς αισθάνεσαι για τη ζωή.

  • Εάν ονειρεύεσαι πως περπατάς στο νερό, πιθανότατα νιώθεις ότι έχεις τον έλεγχο της ζωής και των συναισθημάτων σου.
  • Τα ποτάμια είναι ένα κοινό ονειρικό σύμβολο που μπορεί να αντιπροσωπεύει το φυσικό ή πνευματικό σου ταξίδι στη ζωή. Ένα ποτάμι με γρήγορη ροή μπορεί να σημαίνει ότι η αλλαγή πρόκειται σύντομα να έρθει.
  • Εάν ονειρεύεσαι συχνά ότι πνίγεσαι, ίσως είναι καιρός να αντιμετωπίσεις πτυχές και πλευρές που φοβόσουν να εξερευνήσεις μέχρι και σήμερα.
  • Η ερμηνεία της κολύμβησης σε πισίνα εξαρτάται από τις συνθήκες του νερού. Εάν κολυμπάς ήρεμα μαζί με τη ροή του ρεύματος, πιθανότατα θα αντιμετωπίσεις βελτιώσεις στη ζωή σου τους επόμενους μήνες.
  • Αν ονειρευτείς ότι κολυμπάς στον ωκεανό, μπορεί να νιώσεις τα συναισθήματά σου να σε ωθούν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Δες περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης