Απώλεια βάρους και άλλα τεράστια οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση του καφέ

Απώλεια βάρους και άλλα τεράστια οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση του καφέ
Pexels

Ο καφές είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο και εκατομμύρια από εμάς ξεκινούν τη μέρα τους με ένα φλιτζάνι. Νέα έρευνα εκθειάζει τα οφέλη του. 

Ο καφές δεν προσφέρει απλώς μια πρωινή τόνωση, αλλά και πολλά οφέλη για την υγεία σύμφωνα και με νέα πρόσφατη πρόσφατη έρευνα. Στη λίστα με τα οφέλη συμπεριλαμβάνονται η βελτίωση της υγείας του εντέρου, η ενίσχυσης της μνήμης και η τόνωση της ψυχικής ευεξίας.

Όπως είναι γνωστό, ο καφές αποτελεί το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο και εκατομμύρια από εμάς ξεκινούν τη μέρα τους με ένα φλιτζάνι και η πιο πρόσφατη εν λόγω έρευνα συνηγορεί στο να μη σταματήσουμε να τον απολαμβάνουμε.

Το δημοφιλές υγιεινό ρόφημα «που μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα δόντια μας» σύμφωνα με ειδικό

Γεμάτοι βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να έχουν ισχυρά οφέλη, όπως η υγεία του εντέρου και η βελτίωση της μνήμης, οι κόκκοι καφέ απελευθερώνουν αυτά τα οφέλη όταν παρασκευάζονται σε ζεστό νερό, καθιστώντας ένα φλιτζάνι σκέτο καφέ μια εξαιρετική υγιεινή επιλογή.

Τα δεδομένα

Μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι οι λάτρεις του καφέ παρουσιάζουν συνήθως μεγαλύτερη ποικιλομορφία στο μικροβίωμα του εντέρου τους -τη συλλογή βακτηρίων που βρίσκονται στο πεπτικό σύστημα- η οποία πιθανώς οφείλεται στις διαλυτές φυτικές ίνες και τις πρεβιοτικές ιδιότητες του καφέ που τρέφουν τον τύπο των ωφέλιμων βακτηρίων που μπορούν να βοηθήσουν την πέψη και την υγεία του εντέρου. Επιπλέον, οι αναδυόμενες έρευνες δείχνουν ότι ο καφές μπορεί να προάγει τη μακροπρόθεσμη γνωστική υγεία, ενισχύοντας τη μνήμη και την προσοχή, και ενδεχομένως επιβραδύνοντας τη γνωστική παρακμή, μειώνοντας τον κίνδυνο ασθενειών όπως η νόσος Αλτσχάιμερ αργότερα στη ζωή, αναφέρει το WalesOnlin.

Κρυφοί κίνδυνοι από το εμφιαλωμένο νερό που έχει ζεσταθεί -από πονοκεφάλους έως στομαχικά προβλήματα

Πρόσφατες ερευνητικές μελέτες εντόπισαν επίσης δύο ενώσεις στον καφέ, την καγουεόλη και την καφεστόλη, οι οποίες έχουν αποδειχθεί ότι σταματούν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του προστάτη και των νεφρών σε εργαστηριακά πειράματα. Επιπλέον, γνωστές σε πολλούς είναι οι καθαρτικές επιδράσεις του καφέ, με σχεδόν το ένα τρίτο των καταναλωτών καφέ να αναφέρουν ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα μέσα σε διάστημα μισής ώρας μετά την κατανάλωση ενός φλιτζανιού καφέ. Ως εκ τούτου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις για να βοηθήσει στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου, αν αυτό είναι κάτι με το οποίο παλεύει κάποιος.

Το κεφάλαιο απώλειας βάρους

Με την προϋπόθεση ότι δεν συμπληρώνουμε το φλιτζάνι μας με ζάχαρη ή γλυκαντικά, ο καφές έχει βρεθεί ότι συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι έπιναν καφέ είχαν περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν το βάρος τους με την πάροδο του χρόνου σε σύγκριση με όσους δεν έπιναν καφέ. Πιστεύεται ότι αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να προέρχονται από την ιδιότητα του καφέ ως κατασταλτικό της όρεξης, καθώς και από τις θετικές επιδράσεις του στο μεταβολισμό.

Πέρα όμως από τη σωματική υγεία, ο καφές θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει την ψυχική υγεία. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν σε μια ερευνητική μελέτη ότι οι άνθρωποι που πίνουν τουλάχιστον τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης από εκείνους που πίνουν λιγότερο από ένα φλιτζάνι την ημέρα. Αν και, σύμφωνα με τους ειδικούς, το θέμα είναι το μέτρο και το να βρεις τι είναι σωστό για σένα.

Ορισμένοι άνθρωποι μεταβολίζουν την καφεΐνη του καφέ καλύτερα από άλλους, οπότε ο πειραματισμός μπορεί να βοηθήσει να προσδιορίσουμε πόση ποσότητα καφέ την ημέρα, είναι κατάλληλη για εμάς.

IMG_7912.jpeg