Γάμος αλά Ελληνικά και πάμε για το 2 μέρος!

Γωγώ Φούντα
Γάμος αλά Ελληνικά και πάμε για το 2 μέρος!

Το Γάμος αλά Ελληνικά είναι η μοναδική ταινία που είδα στο σινεμά όχι μία, ούτε δύο αλλά... τρεις φορές! Ναι, πραγματικά! Μία με τον πατέρα, μία με τη μητέρα και μία με τους φίλους μου, το -μακρινό πλέον- 2002... Αλήθεια, είχα γελάσει τόσο πολύ που δύσκολα πλέον βρίσκω ταινία να με κάνει να ξεκαρδιστώ από τα βάθη της καρδιάς μου...

Τότε, η Τούλα ήταν 30 χρονών και ανύπαντρη (μάλλον πρέπει να το ξαναδώ σήμερα...) και οι γονείς της έψαχναν έναν Έλληνα για να την αποκαταστήσουν. Δέκα τέσσερα χρόνια αργότερα, η Τούλα (Νία Βαρντάλος) τους έπεισε πως ο Ίαν (Τζον Κόρμπετ) ήταν ο άντρας της ζωής της, αφού στο δεύτερο μέρος της ταινίας τους βλέπουμε να μεγαλώνουν την έφηβη πλέον κόρη τους. Μάλιστα, η ελληνικής καταγωγής Έλενα Καμπούρις επιλέχτηκε ανάμεσα σε πολλές υποψήφιες και μετά από πολλές οντισιόν να υποδυθεί την τελειόφοιτη κόρη του ζευγαριού που ετοιμάζεται για το κολέγιο! Όπως, όμως, σε κάθε ελληνική οικογένεια ανά τον κόσμο, ο απογαλακτισμός των παιδιών είναι μια δύσκολη υπόθεση... Ιδίως όταν, την ίδια στιγμή, μαθαίνεις πως πρέπει να οργανώσεις άλλον ένα γάμο αλά ελληνικά για κάποιους αγαπημένους σου ανθρώπους.

Η φασαριόζικη οικογένεια Πορτοκάλος το 2002 σάρωσε εισπρακτικά χαρίζοντας άπειρες στιγμές γέλιου και έρχεται για να κάνει ακόμη δυνατότερο comeback! Στο Γάμος αλά Ελληνικά 2 βρίσκουμε την Τούλα και τον Ίαν, μετά από δέκα χρόνια γάμου, γονείς μιας έφηβης κόρης που ετοιμάζεται να πάει στο κολέγιο, ενώ αρχίζει και τα πρώτα της φλερτ, να έχουν και πάλι να ισορροπούν με όλο το εκρηκτικό σόι της Τούλας, προσπαθώντας ταυτόχρονα να κρατήσουν τη σχέση τους ζωντανή ερωτικά.

Ωστόσο, για τη Νία Βαρντάλος, ήταν δεδομένο πως, στο σίκουελ, θα βλέπαμε όλο το καστ, ενώ και πίσω από τις κάμερες θα δούλευαν σχεδόν όλοι οι ίδιοι άνθρωποι που σφράγισαν με τη δουλειά τους την επιτυχία της πρώτης ταινίας. Κι όλοι ήταν εκεί (ο μπαμπάς, η μαμά, ο αδερφός, η μεγαλύτερη αδερφή, οι θείες, τα ξαδέρφια και φυσικά η γιαγιά!) στην πρώτη ανάγνωση του σεναρίου στις 7 Μαΐου 2015, σαν να μην πέρασε μια μέρα, παρά τα χρόνια που είχαν περάσει. Ακόμα και οι συγγενείς της Νία (μητέρα, πατέρας, αδέρφια) πέταξαν στο Τορόντο (όπου είχε γυριστεί και η πρώτη ταινία) από το Σικάγο, το Ντάλας, το Γουίνιπεγκ ακόμα και την Αυστραλία για να πάρουν μέρος στα γυρίσματα της σκηνής... του γάμου(!), αλλά και ο αληθινός της σύζυγος, ο Ίαν, έχει, πάλι, ένα χαρακτηριστικό ρόλο.

Ανυπομονώ για την πρεμιέρα του δεύτερου μέρος, ενώ αυτό που πραγματικά αδημονώ να συναντήσω είναι το αστείρευτο χιούμορ της Νία Βαρντάλος που δήλωσε σχετικά: «Τώρα που βιώνω τη μητρότητα, είμαι έτοιμη να γράψω το επόμενο κεφάλαιο της οικογενειακής μου ιστορίας. [...] Σίγουρα, μερικοί κυνικοί στα μέσα ενημέρωσης θα ισχυριστούν ότι ξέμεινα από χρήματα ή ότι θέλω να φιλήσω ξανά τον Τζον Κόρμπετ... Ένα από τα δύο ισχύει». Είμαστε σίγουροι πως εννοεί το δεύτερο...!

Πρωταγωνιστούν: Νία Βαρντάλος, Τζον Κόρμπετ, Μάικλ Κονσταντάιν, Λέινι Καζάν, Έλενα Καμπούρις, Τζία Καρίντις, Λούις Μάντιλορ.
Σκηνοθεσία: Κερκ Τζόουνς.
Πρεμιέρα: Πέμπτη 7 Απριλίου 2016.
Διάρκεια: 90’.
Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία, δείτε εδώ: https://www.facebook.com/gamosalaellinika/