This is Athens: Το διήμερο εκδηλώσεων που δεν πρέπει να χάσεις!

This is Athens: Το διήμερο εκδηλώσεων που δεν πρέπει να χάσεις!

Στη Στοά Εμπόρων και στην Πλατεία Θεάτρου στις 22 και 23 Δεκεμβρίου

Η Αθήνα είναι γεμάτη εκπλήξεις και αυτή η περίοδος είναι ιδανική αφορμή για να πας βόλτες στους στολισμένους δρόμους της και να ανακαλύψεις τα «μυστικά» της! Στις γιορτές άλλωστε, τα ιδιαίτερα σημεία της γίνονται ακόμη πιο όμορφα. Τα νεοκλασικά στα μικρά στενάκια, τα ξεχωριστά εμπορικά, οι πλατείες χωρίς σχήμα και οι «κρυμμένες» στοές της τη μετατρέπουν σε μία μαγική πόλη που μας προκαλεί να τη γνωρίσουμε από την αρχή! Πόσω μάλλον τώρα, που μία νέα διαδρομή χαράσσεται σε αυτήν. Τι εννοούμε;

Πρόκειται για μία διαδρομή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που ενώνει την Πλατεία Θεάτρου και τη Στοά Εμπόρων. Και σίγουρα έχεις μία συγκεκριμένη ιδέα για τα σημεία αυτά της Αθήνας, τα οποία όμως μεταμορφώνονται και μας συστήνονται ξανά, δείχνοντάς μας το νέο τους πρόσωπο. Και όλα αυτά, σε μία μεγάλη γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στις 22 και 23 Δεκεμβρίου από το This is Athens του δήμου Αθηναίων, προσκαλώντας μας να ζήσουμε την Αθήνα στα σημεία!

Για αυτό το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία συναρπαστική βόλτα στο Κέντρο και να ακούσουμε με προσοχή τις ιστορίες που έχουν να μας διηγηθούν τα ανανεωμένα σημεία της πόλης και οι άνθρωποι που συμμετείχαν στις δράσεις αστικής αναζωογόνησης του This is Athens. Αρκεί να αναφέρουμε ότι έχουν ανοίξει επτά καταστήματα στην Πλατεία Θεάτρου και εγκαινιάζονται οκτώ νέα στη Στοά Εμπόρων. Αυτό είναι εφικτό (μέσω της) μέσω της υποστήριξης του δήμου Αθηναίων και της σύμπραξης This is Athens & Partners.

Πάρε, λοιπόν, τις φίλες σου και κάντε μία διαφορετική βόλτα στο κέντρο, βιώνοντας ένα μοναδικό εορταστικό διήμερο παράλληλων δράσεων. Τι ακριβώς θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε;

1

Βόλτα στα οκτώ νέα καταστήματα της Στοάς Εμπόρων

Δώστε ραντεβού στην εμβληματική στοά της οδού Βουλής και δείτε πρώτες τα νέα καταστήματα, τα οποία ξεχωρίζουν γιατί λειτουργούν κοινωνικές επιχειρήσεις και φορείς της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. Γνωρίστε τη δράση των νέων ανθρώπων που με όρεξη και μεράκι εκφράζουν το ενδιαφέρον τους για τους συνανθρώπους τους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και δημιουργούν ιδιαίτερα χειροποίητα αντικείμενα και διακοσμητικά είδη από ανακυκλώσιμα υλικά, με έμφαση στο κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος.

Χειροποίητες κάρτες από ανακυκλώσιμα υλικά

Στη συνέχεια, μπορείτε να συμμετέχετε στο διαδραστικό installation στο εσωτερικό της στοάς, κρεμώντας τις ευχές σας. Βάλτε τις δικές σας σφραγίδες δημιουργώντας χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κάρτες από ανακυκλώσιμα υλικά. Μη φύγετε χωρίς να επισκεφτείτε την έκθεση ζωγραφικής της Αργυρώς Παπαθανασίου, που είναι εμπνευσμένη από τη Φύση!

Διάλειμμα για μασάζ!

Παράλληλα, μπορείτε να χαλαρώσετε με ένα δωρεάν μασάζ κεφαλής και χεριών, βλέποντας σε οθόνες τι συμβαίνει στην Πλατεία Θεάτρου και ακολουθώντας στη συνέχεια τη διαδρομή.

Πώς θα πάτε από το ένα σημείο στο άλλο;

Το διήμερο αυτό, τα δύο νέα σημεία συνάντησης της πόλης θα συνδέονται ακολουθώντας διαφορετικές διαδρομές που περνούν μέσα από το εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να δείτε την πόλη μας αλλιώς και να ανακαλύψετε τα πιο όμορφα σημεία της, που συχνά προσπερνάμε.

Απλώς, δηλώστε συμμετοχή στα σημεία ενημέρωσης του This is Athens, όπου μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες. Άλλωστε, θα πραγματοποιούνται συνεχείς αναχωρήσεις από την Πλατεία Θεάτρου και τη Στοά Εμπόρων ανά 15 λεπτά.

Γευσιγνωσία, μία διαδραστική περιήγηση και βόλτα με ποδήλατο!

Αν επιλέξετε να πάτε με τα πόδια, θα ανακαλύψετε ιστορικά, πολιτιστικά και «γευσιγνωστικά» μυστικά με τον Κωνσταντίνο Καλφακάκο από την ομάδα των Culinary Backstreets ή θα περπατήσετε με τους εθελοντές του This is My Athens, που θα σας δείξουν τη «δική» τους Αθήνα μέσω μιας διαδραστικής περιήγησης. Αν πάλι αγαπάτε την ποδηλασία, ανεβείτε σε ένα από τα ξύλινα ποδήλατα της COCO-MAT bike, για να δοκιμάσετε έναν διαφορετικό τρόπο κίνησης μέσα στην πόλη!

Στη βόλτα σας, σίγουρα θα συναντήσετε ομάδες από τη roller blading σκηνή της Αθήνας που συμμετέχουν και αυτοί στην γιορτή του This is Athens και επιλέγουν να κάνουν τη διαδρομή με τα πατίνια τους!

Μουσική, χορός, graffiti painting και stand-up acts στην πλατεία Θεάτρου!

Κατηφορίστε προς την Πλατεία Θεάτρου, όπου θα έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε σε δημιουργικές δραστηριότητες, ειδικά σχεδιασμένες από τις ομάδες που λειτουργούν καταστήματα εκεί.

Αποκτήστε τη δική σας τσάντα This is Athens με εκπτωτικά κουπόνια για αγορές προϊόντων και εμπειριών από τα καταστήματα της Πλατείας Θεάτρου και της Στοάς Εμπόρων και ακούστε soul και funk d.j. sets από τους Rugrat & Joseph και την DJ Kafka, γνωρίστε καλλιτέχνες από την αθηναϊκή hip-hop σκηνή.

Μη χάσετε τα διαδραστικά installations και graffiti painting, ενώ αν αγαπάτε τον χορό, διασκεδάστε με τις ομάδες Jump & Jive και Swing That Thing σε ρυθμούς swing. Τέλος, απολαύστε το το stand-up act του Θωμά Ζάμπρα και του Στέλιου Ανατολίτη!

Και αυτά είναι μόλις μερικά από όσα μπορείτε να κάνετε στις 22-23 Δεκεμβρίου στην Πλατεία Θεάτρου και στη Στοά Εμπόρων (Βουλής 8-10),από τις 12:00-17:00, στο πλαίσιο της ενέργειας «ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ».

Το πρόγραμμα των δράσεων των καταστημάτων της Πλατείας Θεάτρου θα σας εντυπωσιάσει πραγματικά. Και αυτό γιατί σας δίνει τη δυνατότητα από το να αποκτήσετε το δικό σας πορτραίτο από τον γνωστό φωτογράφο μόδας, Γιώργο Μαλεκάκη μέχρι να συμμετέχετε στο εργαστήρι «Μια Τέχνη που Χάθηκε», και να μάθετε περισσότερα για την τέχνη της στάμπας! Απλώς διαβάστε το με προσοχή το και επιλέξτε μία από τις πολλές δραστηριότητες που σας προσφέρονται.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα polis2.thisisathens.org.