Νέα Άφιξη: Το Artemis Athens Bistrot προσφέρει all-day απόλαυση σε ένα ιστορικό meeting point

Νέλλη Καλαμαρά
Νέα Άφιξη: Το Artemis Athens Bistrot προσφέρει all-day απόλαυση σε ένα ιστορικό meeting point

Δίνοντας ξανά πνοή και επαναφέροντας την αστική κομψότητα σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία συνάντησης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, το Artemis Athens Bistrot χαρίζει μία ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.

Μία πανέμορφη σάλα με ξεκάθαρες νύξεις στην αστική κομψότητα των 60s εμπλουτισμένη με κάποια πιο μοντέρνα στοιχεία, όπως η ιδιαίτερα εντυπωσιακή μπάρα, ένας μεγάλος και φιλόξενος εξωτερικός χώρος και ένα μενού έτοιμο να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις όλες τις ώρες της ημέρας είναι η πρόταση που φέρνει το νέο Artemis Athens Bistrot στο Χολαργό και ήδη έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το μακρινό 1958 άνοιξε στον αριθμό 2 της οδού 25ης Μαρτίου ο πρώτος θερινός κινηματογράφος της περιοχής Παπάγου και Χολαργού και συνέχισε να χαρίζει μαγικά βράδια στους κατοίκους μέχρι και το 1975, οπότε και μεταμορφώθηκε σε ζαχαροπλαστείο. Το ζαχαροπλαστείο, που λεγόταν επίσης «Άρτεμις», παίρνοντας το όνομά του από τον ιστορικό κινηματογράφο, έμελλε να γίνει το απόλυτο σημείο συνάντησης της περιοχής, με τις οικογένειες, τους νέους και τους μεγαλύτερους της εποχής να το επισκέπτονται ως τη βασική τους έξοδο. Τα χρόνια πέρασαν, τα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία των 70s δυστυχώς παρήκμασαν και το ιστορικό «Άρτεμις» πέρασε από πολλές περιπέτειες μέχρι που φέτος του εμφυσήθηκε νέα ζωή!

artemis_athens_bistrot

Η κομψή σάλα στολισμένη για τα Χριστούγεννα

Το πανέμορφο μαγαζί, με τα επιβλητικά μάρμαρα, τα ψηλά ταβάνια και τις υπέροχες γύψινες λεπτομέρειες, ανακαινίστηκε πλήρως και επανασυστήθηκε στο κοινό της περιοχής -και όχι μόνο- προσφέροντας μία ολοκληρωμένη all-day γαστρονομική εμπειρία από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ με την υπογραφή της σεφ Ειρήνης Κοσμά. Έτσι η μέρα εδώ ξεκινά από τις 8π.μ. με ποιοτικό καφέ 100% arabica, φυσικούς χυμούς, εντυπωσιακή ποικιλία από τσάι και ροφήματα, φρεσκοψημένα κρουασάν, sandwich και ό,τι άλλο μπορεί να επιθυμήσεις για ένα πλούσιο breakfast ή brunch.

The place to be

Από το μεσημέρι και μετά το μενού αλλάζει και μας υποδέχεται για lunch breaks, οικογενειακά γεύματα και δείπνα, business dinners, συναντήσεις με φίλους, ή after-shopping διάλειμμα με μία μεσογειακή-αστική κουζίνα για όλους, αφού είναι νόστιμη και δημιουργική, αλλά ταυτόχρονα στέκεται μακριά από περιττολογίες και πομπώδεις φιοριτούρες.

artemis_athens_bistrot_dishes

Η burrata και η σαλάτα με προσούτο.

Υγιεινές και γευστικές επιλογές σε comfort food, vegetarian και vegan πιάτα, ορεκτικά, σαλάτες και burger, φρέσκα ζυμαρικά, pizza ιδιαίτερες προτάσεις για κρέας και ψάρι θέτουν τις βάσεις για ένα ουσιαστικά νόστιμο γεύμα ή δείπνο με άρωμα Μεσογείου και γεύση από οικογενειακό τραπέζι στην πιο μοντέρνα φυσικά εκδοχή τους.

artemis_athens_bistrot_patty

Μπιφτέκια κοτόπουλο, ρόκα, πατατοσαλάτα και λαδολέμονο

Ξεχωρίσαμε το ψητό χαλούμι πάνω σε πίτες καλαμποκιού με μαρμελάδα τομάτας, τα πιτάκια γεμιστά με κοτόπουλο και ντιπ γιαουρτιού, την απίθανη burrata με τοματίνια και πέστο βασιλικού αλλά και τη σαλάτα με προσούτο, ξηρούς καρπούς και cranberries, τα τέλεια ψημένα μπιφτέκια με ροκά και baby πατάτες, τις παπαρδέλες με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι ραγού και το λαβράκι με λαχανικά ατμού, μεταξύ των πολλών και νόστιμων επιλογών του καταλόγου.

Γίνε «σομελιέ» σε 10 λεπτά!

Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το εξαιρετικό σουφλέ σοκολάτας με παγωτό ή το ιδιαίτερο Millefeuille που ο σερβιτόρος «ντεφορμάρει» μπροστά στα μάτια σου. Επίσης, για να μην το ξεχάσουμε, το άκρως εντυπωσιακό μπαρ, σερβίρει απίθανα cocktails, signature και classics, που σίγουρα δεν θα σε αφήσουν ασυγκίνητο.

Info: 25ης Μαρτίου, Χολαργός, 210 6535085