Το ξεχωριστό «αντίο» Ράντου - Σταυροπούλου στην ενδυματολόγο Έβελυν Σιούπη με τη ροκ ψυχή

Κατερίνα Μπούσιου
Το ξεχωριστό «αντίο» Ράντου - Σταυροπούλου στην ενδυματολόγο Έβελυν Σιούπη με τη ροκ ψυχή

«Δε σου ταιριάζει ο θάνατος βρε κορίτσι μου» έγραψε η Ελένη Ράντου για τον θάνατο ίσως και τη σημαντικότερης ενδυματολόγου της τηλεόρασης, του θεάτρου και του κινηματογράφου. 

Η Έβελυν Σιούπη, μία από τις σημαντικότερες μορφές της ελληνικής τηλεόρασης, του κινηματογράφου και του θεάτρου, η ενδυματολόγος που έκανε τέχνη με τις δημιουργίες της, «έφυγε» χθες από τη ζωή σε ηλικία μόλις 61 ετών. Οι άνθρωποι του θεάματος που την έζησαν ως συνεργάτη και ως φίλη την αποχαιρέτησαν όπως της άξιζε. Ξεχωρίζουν οι αναρτήσεις της Ελένης Ράντου, της Βίκυς Σταυροπούλου και της Σοφίας Βόσσου.

201906131353040.783A3730.jpg

«Το νόημα είναι να είσαι γεμάτος, η χαρά της ζωής, έχω πραγματικά «γεμίσει» από το θέατρο και τη ζωή»

Αυτά έλεγε σε συνέντευξή της στη Lifo, η κορυφαία ενδυματολόγος Έβελυν Σιούπη. Το όνομά της υπάρχει σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της ελληνικής τηλεόρασης της δεκαετίες του '90, αλλά και αργότερα, όλων των μεγάλων θεατρικών και κινηματογραφικών παραγωγών.

Από τα πρώτα χρόνια των σπουδών της στο Λονδίνο και στο London College of Fashion, ασχολήθηκε με το θέατρο και μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Εθνικό Θέατρο.

Η άνθιση της ελληνικής τηλεόρασης την έκανε περισσότερο γνωστή στο ευρύ κοινό και συνεργάστηκε με κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, στις σειρές «Το δις εξαμαρτείν» (την Ντίνα Κώνστα την έντυσε αριστουργηματικά και στους «Δύο ξένους») το «Ντόλτσε Βίτα» , το «Safe sex». Έγινε το τρίτο και απαραίτητο μέλος της ομάδας Ρέππα - Παπαθανασίου στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση. Δείγμα της δουλειάς της βλέπουμε στις ταινίες «Αυστηρώς ακατάλληλο», «Σούλα Έλα ξανά» , «Οξυγόνο», «Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο», ενώ συμμετείχε και στη σειρά «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» και στην παράσταση «Μπαμπάδες από ρούμι».

201802131012240.0056_XARIS_ROMAS_EVELIN_SIOYPI_TZOIS_EVIDI_SILVIA_DELIKOYRA_1222018.jpg

Η Βίκυ Σταυροπούλου, πρωταγωνίστρια της παράστασης, την αποχαιρέτησε με έναν μοναδικό τρόπο. Μιλώντας για την ενέργεια της: «Έβελυν μας, εύχομαι να ντύσεις τον ουρανό με το ίδιο φως που έντυσες τη γη».

stavropoulou.png

Ξεχωριστό ήταν και το «αντίο» της Ελένης Ράντου: «Γιατί το καλοκαίρι να φεύγουν τόσοι ανθρωποι της τέχνης; Μόλις διάβασα τον πρόωρο χαμό της Έβελυν Σιούπη. Αστείρευτο ταλεντο. Και μία ευγένεια άλλης εποχής. Τέτοιοι άνθρωποι θα λείπουν πάντα. Καλό σου ταξίδι, υπέροχο πλάσμα. Δε σου ταιριάζει ο θάνατος βρε κορίτσι μου».

rantou.png

Έναν ξεχωριστό αποχαιρετισμό έκανε στην καλή της φίλη και η Σοφία Βόσσου και με μία φωτογραφία με την ξεχωριστή ασημένια ταυτότητα που πάντα φορούσε η ενδυατολόγος με χαραγμένο πάνω το όνομά της: «Μοναδικό χαρισματικό μας πλάσμα, στο καλό ψυχή μου. Καλό σου ταξίδι και εκεί που πας να τους ομορφύνεις όλους, ξέρεις εσύ».

vossou.png