Η ιστορία 3 γυναικών στον Άγιο Έρωτα που μοιάζει σύγχρονη: Με βία, εκμετάλλευση, καταπίεση

Κατερίνα Μπούσιου
Η ιστορία 3 γυναικών στον Άγιο Έρωτα που μοιάζει σύγχρονη: Με βία, εκμετάλλευση, καταπίεση

Μπορεί να έχουμε εστιάσει περισσότερο στον πατέρα Νικόλαο - Δημήτρη Γκοτσόπουλο, αφού είναι ο πρωταγωνιστής στον Άγιο Έρωτα, αλλά οι γυναίκες που απαρτίζουν τη σειρά, μέσω των ρόλων τους, είναι η ουσία της σειράς. 

Μπορεί να βρεθούμε σε μία επαρχιακή πόλη τη δεκαετία του '50 ως χώρος και χρόνος στη νέα σειρά του Alpha Άγιος Έρωτας, αλλά η υπόθεση σε αρκετά σημεία της θα εστιάσει σε κοινωνικές καταστάσεις που μοιάζουν και θα είναι σα να βρισκόμαστε στο χθες. Ειδικά σε ότι αφορά τη γυναικεία εκμετάλλευση, τη βία και τη χειραφέτηση, άγνωστη λέξη για πολλές γυναίκες, εκείνης της εποχής.

Τρεις γυναίκες, που θα υποδυθούν η Μαρίνα Ψάλτη, η Ταμίλλα Κουλίεβα αλλά και η Κατερίνα Παπουτσάκη ζουν αυτό που καμία γυναίκα δεν θα ευχόταν να ζήσει.

Μεγάλα μυστικά, δυστυχισμένες ζωές

Αν και αρχικά ξέρουμε πως το κεντρικό story της σειράς Άγιος Έρωτας, θα εστιάσει σε αυτό που είναι ο κρυφός, ο απαγορευμένος έρωτας του Δημήτρη Γκοτσόπουλου και της Δανάης Παππά, ως ιερωμένος ο πρώτος, ως μαθήτρια η δεύτερη, υπάρχει ένα βαθύτερο υπόβαθρο στις ιστορίες των οικογενειών στις οποίες ανήκουν ή τους περιβάλλουν.

Σε 8 νέες ελληνικές σειρές αναζητούν και από έναν δολοφόνο - Ποια εγκλήματα θα έχουν και τιμωρία;

Η μία από τις γυναίκες αυτές, είναι η Μαρίνα Ψάλτη που θα υποδυθεί τη μητέρα του πατέρα Νικόλαου, την Πετρούλα Μιχαλέα. Μετά την αυτοκτονία της κόρης της, επειδή μένει έγκυος, η ζωή της καταστρέφεται. Ο γιος της φεύγει (μέχρι να επιστρέψει ξανά) και για να επιβιώσει, δουλεύει ως καθαρίστρια σε οίκο ανοχής.

Μία γυναίκα που έχει ξεχάσει να ονειρεύεται και έχει πάψει να ελπίζει. Ο ιερέας που επιστρέφει στην πόλη του για να εκδικηθεί τον θάνατο της αδελφής του, δεν θα αποκαλύψει ποια είναι η μητέρα του, αλλά παρόλα αυτά θα σταθεί δίπλα της, αντιμετωπίζοντας μαζί την κοινωνική κατακραυγή.

https://www.instagram.com/p/C_v5B78gIWz/

Δύο άλλες γυναίκες, που ανήκουν σε ανώτερη κοινωνικά τάξη, θα μας δείξουν ότι αυτό το κριτήριο δεν είναι απαραίτητα και προσόν. Η Ταμίλλα Κουλίεβα, σύζυγος του μεγαλοεμπόρου Μαρκόπουλου, είναι μία γυναίκα καταπιεσμένη και θα γνωρίσει τη βία αλλά και την ταπείνωση, αρκετές φορές. Θα τη δούμε να μεταφέρεται και στο ψυχιατρείο κάποια στιγμή. Παρά τη θέλησή της. Άλλωστε ποια γυναίκα της εποχής είχε τη δυνατότητα να αποφασίζει η ίδια για τη ζωή της;

Μαρίνα Ψάλτη: Το «δώρο» 5 μήνες μετά την απώλεια του Γιάννη Φέρτη και η λύτρωση με τη ζωγραφική

Από την άλλη πλευρά η Κατερίνα Παπουτσάκη, επίσης ευκατάστατη ως Χριστίνα και σύζυγος του Κλεάνθη Βαρελά (Γιάννης Τσορτέκης) θα γνωρίσει τη ψυχολογική βία, την περιθωριοποίηση και αυτό θα μας εξηγήσει στη συνέχεια πολλές από τις πράξεις της. Και όπως έχει πει η Κατερίνα Παπουτσάκη: «Η Χριστίνα είναι πληγωμένη και αδίστακτη, είναι εύθραυστη και δυναμική ταυτόχρονα. Είναι ένας σκληρός άνθρωπος. Οι πράξεις της πληγώνουν τους άλλους. Κάνει πράγματα που μπορεί να αποβούν μοιραία για την εξέλιξη της ζωής των άλλων ανθρώπων αλλά και της δικής της. Ρισκάρει και ζει στα άκρα».

https://www.instagram.com/p/C_tCZAeNNJr/

Πότε θα προβληθεί η σειρά; Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον Alpha, η σειρά εκτάκτως θα κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 21.00 το βράδυ με διπλό επεισόδιο. Όμως από τη επόμενη εβδομάδα, θα μεταδίδεται κάθε βράδυ στις 21.00.