Άγιος Έρωτας: Είδαμε το 1ο επεισόδιο και δεν είναι μόνο Παππά - Γκοτσόπουλος που κάνουν την έκπληξη

Κατερίνα Μπούσιου

Αποκάλυψη η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Ταμίλλα Κουλίεβα και η Ηρώ Μουκίου σε ένα πρώτο επεισόδιο που αντιπροσώπευε πλήρως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σειράς Άγιος Έρωτας. 

Είχαμε υψηλές προσδοκίες για τη σειρά, γιατί μας δημιουργήθηκαν από νωρίς το καλοκαίρι, με το πρώτο teaser. Ξεπεράστηκαν σε μεγάλο βαθμό, παρακολουθώντας χθες το βράδυ, το 1ο επεισόδιο.

Η μεγάλη έκπληξη στον Άγιο Έρωτα, εκτός από τη Δανάη Παππά και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο, αφορούσε συνολικά το καστ, αλλά ειδικά στο πρώτο επεισόδιο 4 γυναίκες που δημιουργούν 4 ρόλους που δεν θα ξεχαστούν τη φετινή τηλεοπτική σεζόν. Αναμένουμε και έναν ακόμη, δύο επεισόδια μετά.

Η μεγάλη έκπληξη με την Ηρώ Μουκίου, το απίστευτο δίδυμο Παπουτσάκη - Κουλίεβα και ο καθηλωτικός Δημήτρης Παπανικολάου

Υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος να αδικήσω κάποιον από τους ηθοποιούς στον Άγιο Έρωτα, αλλά θα έχουμε μία ολόκληρη σεζόν να μιλάμε για τη σειρά, τη μοναδικότητα του κάθε ρόλου, αλλά κυρίως του ηθοποιού.

Ξέραμε εξαρχής, ότι το καστ είναι υψηλών προδιαγραφών. Αυτό όμως που καταλάβαμε χθες το βράδυ στη δημοσιογραφική προβολή του 1ου επεισοδίου, ήταν το πόσο καλομονταρισμένο είναι ως σύνολο. Υπάρχουν μεν πρώτοι και δεύτεροι ρόλοι, αλλά ισάξιοι σε χρόνο και στον στόχο, να εξυπηρετήσουν δηλαδή την πλοκή με τον ίδιο τρόπο.

Κατερίνα Παπουτσάκη: «Έχω χτίσει έναν τοίχο αυτοπροστασίας για να μην πληγώνομαι από τους άλλους»

Με λίγα λόγια, κάθε ρόλος έχει την ανατροπή του και τη συνεχή παρουσία του στη σειρά. Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, ο πατέρας Νικόλαος που επιστρέφει εκεί που γεννήθηκε για να τιμωρήσει τον ένοχο που οδήγησε την αδελφή του στην αυτοκτονία, χωρίς όμως κανείς να γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα, είναι άμα τη εμφανίσει αυτός που σε κερδίζει, ως ρόλος.

Το 1ο επεισόδιο ξεκινά με μία σκηνή που έχουμε δει και στο πρόσφατο τρέιλερ, με τον αιματοβαμμένο ιερέα σε απόγνωση να μπαίνει στην εκκλησία και να σημαδεύει κάποιον με το όπλο του. Όμως αυτή η σκηνή, είναι μεταγενέστερη. Μήπως είναι το φινάλε; Και μήπως αυτό θα σου θυμίσει το αντίστοιχο μοτίβο από το Προξενιό της Ιουλίας με τη δολοφονία Προβιού;

Γνωρίζουμε τις οικογένειες Μαρκόπουλου (έξοχος ο Δημήτρης Παπανικολάου) και Βαρελά (πάντα υπέροχος ο Γιάννης Τσορτέκης) που οσονούπω θα συμπεθεριάσουν, βλέπουμε την άπιστη σύζυγο Βαρελά (Κατερίνα Παπουτσάκη) που προδίδει την καλή της φίλη Θάλεια Μαρκοπούλου (Ταμίλλα Κουλίεβα). Θα σταθώ και στις δύο γιατί είναι ένα απίθανο δίδυμο. Θα καταλάβεις πως κάνουν ρόλους ζωής, εξαρχής. Αναμένουμε για το πότε θα καταλάβει η Θάλεια ότι η κολλητή της, είναι ερωμένη του συζύγου της.

Η Δανάη Παππά, αντιμετωπίζει την οργή του πανίσχυρου και ευκατάστατου πατέρα της Παύλου Μαρκόπουλου από το πρώτο επεισόδιο, όταν εκείνος μαθαίνει πως η κόρη του φλερτάρει με τον Αργύρη, έναν απλό εργάτη. Η ηθοποιός, που υποδύεται τη Χλόη Μαρκοπούλου, δεν έχει καμία σχέση με τη Θοδώρα του Σασμού και διαχειρίζεται τον ρόλο της με χειρουργική ακρίβεια, ακόμη και στις κινήσεις της. Από τις καλύτερες στιγμές της υποκριτικά, μέχρι σήμερα.

Ο Γιάννης Τσορτέκης ως Κλεάνθης Βαρελάς, είναι ένας ρόλος που ξετυλίγεται αργά και έχει και το μεγαλύτερο plot twist της πρεμιέρας. Δεν είναι ότι μαθαίνει την απιστία της γυναίκας του με τον Μαρκόπουλο, αλλά παραδέχεται πως είναι πατέρας του Αργύρη. Με μητέρα τη Σμαρώ, την οικιακή βοηθό που υποδύεται η Ηρώ Μουκίου.

Και ας μιλήσω για την Ηρώ Μουκίου. Η τηλεοπτική της επιστροφή αξίζει το κάθε δευτερόλεπτο και το κάθε καρέ. Σε ένα ρόλο που της πηγαίνει και δεν έχει ξανακάνει ποτέ σε δραματική σειρά.

Υπάρχουν άλλοι δύο χαρακτήρες που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Η Σοφία και αδελφή της Χλόης που την προδίδει στον πατέρα της για τον κρυφό δεσμό της και την υποδύεται η Ελευθερία Πάλλα. Είναι σαν μία δεύτερη Άννα Μάσχα για να καταλάβεις, σε πιο νεανική version.

Η Ειρήνη Βαρελά - κόρη Τσορτέκη είναι εκείνη που μαθαίνει το μεγάλο μυστικό του πατέρα της για τον Αργύρη και αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη ανατροπή. Δεν συμπαθεί τη Σμαρώ και είναι η καλύτερη φίλη της Χλόης. Εξίσου ωραίος ρόλος για τη Γιούλη Γεωργακοπούλου.

Το 2ο καθηλωτικό τρέιλερ στον Άγιο Έρωτα έχρισε τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο τον πρωταγωνιστή της χρονιάς

Αξίζουν συγχαρητήρια στο σκηνοθέτη Σπύρο Μιχαλόπουλο (Άγριες Μέλισσες - Πανθέοι) γιατί δεν προκαλεί με υπερβολές οπτικά και έχει δώσει ελευθερία - προφανώς και καθοδήγηση - σε κάθε ηθοποιό να βγάλει την καλύτερη εκδοχή του. Σα να ζήτησε από όλους, να κάνουν ένα restart, με άλλη μέθοδο υποκριτικής προσέγγισης.

Το σενάριο που υπογράφουν ο Άγγελος Χασάπογλου και η Στέλλα Βασιλαντωνάκη, είναι προσεγμένο στην λεπτομέρεια. Έχουν δημιουργήσει έναν τηλεοπτικό κόσμο αρμονικό και με αρκετό μυστήριο.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης