Η πρεμιέρα του Grand Hotel: Ο ενθουσιασμός για την πρώτη προβολή και το μεγάλο μυστικό της Κυβέλης

Κατερίνα Μπούσιου

«Καλύτερο και από εκείνο του Netflix» λένε στο Χ όσοι είδαν το preview στον ΑΝΤ1 +. Τι θα δούμε σήμερα στο πρώτο επεισόδιο του Grand Hotel και πως ο Γιάννης Κουκουράκης ξεκινά έναν δύσκολο και επικίνδυνο αγώνα για να βρει την αλήθεια. 

Το Grand Hotel ανοίγει σήμερα το βράδυ στις 21.00 στον ΑΝΤ1 τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους τηλεθεατές, αλλά ήδη οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές από εκείνους που παρακολούθησαν το πρώτο επεισόδιο στον ΑΝΤ1 +. Χωρίς να δίνουν spoiler για όσα συμβαίνουν, αλλά μιλώντας με ενθουσιασμό για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της σειράς, αντάξιας της ισπανικής παραγωγής που προβλήθηκε στο Netflix. Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό που θα σε απασχολήσει από το πρώτο επεισόδιο;

Η υπέροχη φωτογραφία, το ασυναγώνιστο καστ και ο ρόλος «κλειδί» που θα αποκαλυφθεί

Η ιστορία του Grand Hotel ξεκινά στην Κηφισιά το 1925 με τον Γιάννη Κουκουράκη στο επίκεντρο, αφού εκείνος ως Πέτρος Ασλάνογλου, έρχεται από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, για να βρει τη χαμένη του αδελφή Βασιλική και καμαριέρα στο πολυτελές ξενοδοχείο που ανήκει στην οικογένεια Γαζή. Με ιδιοκτήτρια τη μυστηριώδη Κυβέλη Γαζή που υποδύεται η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

Το πρώτο επεισόδιο στο Grand Hotel και το κρυφό ημερολόγιο που αποκαλύπτει όλα τα μυστικά

Με ψευδή ταυτότητα, μόλις φτάσει στο ξενοδοχείο και μάθει πως εκείνη απολύθηκε, προσλαμβάνεται ως νέος σερβιτόρος. Ο μόνος που ξέρει την αλήθεια είναι ο Νικόλας (Λάμπρος Κωνσταντέας) και γιος της Αγγέλας, υπεύθυνης προσωπικού που θα υποδυθεί η Κόρα Καρβούνη. Εκείνος θα σταθεί σύμμαχός του στην έρευνα. Αυτόν τον ρόλο του Νικόλα, κράτησέ τον στα υπόψη σου. Είναι σημαντικός.

Τα τρία παιδιά της Κυβέλης είναι η σκληρή κοντέσα Σοφία (Γεωργία Κουβαράκη), η Αλίκη (Καλλιόπη Χάσκα) και ο άτακτος Ιορδάνης (Στάθης Κόικας). Είναι 3 διαφορετικές προσωπικότητες που θα μας απασχολήσουν πολύ. Ειδικά η Αλίκη, καθώς θα δούμε τη μητέρα της να ετοιμάζει τον γάμο που εκείνη δεν θέλει, με τον διευθυντή του ξενοδοχείου, Ρήγα Αλεξίου (Γιώργο Γεροντιδάκη).

Aυτός ο γάμος είναι σημαντικός για να σωθεί το ξενοδοχείο. Καθώς η Κυβέλη το κληρονόμησε μεν από τον σύζυγό της, αλλά δεν ξέρει να το διαχειριστεί. Επίσης κρύβει πολλά μυστικά που αφορούν στην περιουσία της οικογένειας, τα οποία θα αποκαλυφθούν εκ καιρώ.

Η Βασιλική και αδελφή του Πέτρου, πριν την εξαφάνισή της το βράδυ της φωταγώγησης του ξενοδοχείου, έχει αφήσει ντοκουμέντα, επιστολές και ένα ημερολόγιο, αλλά έχει και μία μυστηριώδη συνάντηση με την ιδιοκτήτρια. Της λέει πριν εξαφανιστεί, πως αν μιλήσει με όσα ξέρει για εκείνη, θα την καταστρέψει. Μπορεί να φαίνεται προφανές πως η Κυβέλη είχε κίνητρο, αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, στην πορεία.

Ένας δεύτερος κόσμος, εκεί που είναι τα προσφυγικά, δίπλα από το ξενοδοχείο, θα μας απασχoλήσει εξίσου. Άλλοτε ευκατάστατοι Μικρασιάτες, που μετά την καταστροφή, αναγκάστηκαν να έρθουν στην Ελλάδα. Παλεύουν κάθε μέρα για την επιβίωση και οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται ή συνεργάζονται με το ξενοδοχείο. Κάποιοι μαθαίνουν και τα μυστικά του.

Εδώ υπάρχει και ένας πλατωνικός έρωτας του Χαραλάμπη Ιακωβίδη (Τάσος Νούσιας) με τη Θεώνη (Αντιγόνη Φρυδά). Η Θεώνη υπήρξε γυναίκα της καλής κοινωνίας, δασκάλα πιάνου και ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τα 3 της παιδιά. Αγνοείται ακόμη ο σύζυγός της για αυτό και δεν ανταποκρίνεται στο ενδιαφέρον του Χαραλάμπη. Προσπαθεί και εκείνη να ζήσει κάτω από άλλες συνθήκες και αναγκάζεται για πρώτη φορά να κάνει δουλειές, που άλλοτε τις έκανε το υπηρετικό της προσωπικό.

Το πρώτο επεισόδιο θα σε εκπλήξει και αν έχεις δει και την ισπανική version, θα καταλάβεις πως σε επίπεδο φωτισμού, σκηνογραφίας, σκηνοθεσίας και καστ είναι κατά πολύ ανώτερο το δικό μας. Σκηνοθέτης της σειράς είναι ο Γιάννης Βασιλειάδης. Το κοινό που ήδη έχει δει το επεισόδιο στον ΑΝΤ1 + ήταν ενθουσιασμένο.

Σήμερα επειδή έχουμε και τις πρεμιέρες γενικώς στη μυθοπλασία και τις εκπομπές, βλέποντας το πρώτο επεισόδιο, θα σου πω, πως η μάχη του prime time, θα είναι σκληρή. Ας αφήσουμε όμως εκτός το θέμα της τηλεθέασης. Το σημαντικό είναι πως θα δεις φέτος, πολύ διαφορετικές και ποιοτικές σειρές. Με ωραία προσέγγιση στην κινηματογράφηση και στο σενάριο.

Δες και πιο αναλυτικά, φωτογραφικά στιγμιότυπα από το πρώτο επεισόδιο.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης