Είδαμε το 1ο επεισόδιο της Διάφανης Αγάπης: Ο Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης κάνει τη μεγάλη έκπληξη

Κατερίνα Μπούσιου

Ένα κομμάτι της Μάγισσας και το μισό «Προξενιό της Ιουλίας» θα βρεθεί στη νέα σειρά του Alpha - Διάφανη Αγάπη, ίσως μία από τις καλύτερες σειρές που θα δεις φέτος. 

Αν πριν από δύο χρόνια μιλούσαμε για το Κάνε ότι κοιμάσαι και τη διαφορετικότητά του που την έκαναν σειρά της χρονιάς, τώρα ετοιμάσου για τη Διάφανη Αγάπη. Τη σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί μεν ο αόρατος αστυνομικός Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, ο μέχρι πρότινος αγαπημένος μας Μάρκος Λάσκαρης, αλλά συμπρωταγωνιστεί μία μοναδική dream team ηθοποιών δίπλα του.

Τα βράδια της Κυριακής δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια. Γίνονται ακόμη ανταγωνιστικά. Είδαμε το πρώτο επεισόδιο στη δημοσιογραφική προβολή και αυτά είναι που πρέπει να μην ξεχάσεις μέχρι να τη δεις, το βράδυ αυτής της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου, στις 21.00 το βράδυ.

Μία νέα αστυνομική περιπέτεια με υπέροχο soundrack

Τη διαφορά την είχε κάνει ήδη το τρέιλερ της νέας σειράς του Alpha που θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή βράδυ στις 21.00. Για μένα και το καλύτερο από όλα όσα κυκλοφόρησαν φέτος, γιατί μέσα σε 2 λεπτά, μάθαινες το story της Διάφανης Αγάπης, χάνοντας παράλληλα και το μέτρημα με τους κορυφαίους ηθοποιούς που συμπρωταγωνιστούν δίπλα στον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη.

Ο έρωτας που δεν νίκησε ο θάνατος: H Διάφανη Αγάπη γίνεται αγαπημένο trend στο Χ με το 1ο τρέιλερ

Έπαιζε βέβαια ρόλο και το τραγούδι της Νατάσας Μποφίλιου «Στην επόμενη ζωή» σε σύνθεση του Θέμη Καραμουρατίδη και στίχους του Γεράσιμου Ευαγγγελάτου, που θα το ακούσεις και στους τίτλους αρχής. Θα ακούσεις όμως και άλλα τραγούδια και μουσικές συνθέσεις του Ανδρέα Κατσιγιάννη και έτσι θα καταλάβεις, πως είναι πολύ υψηλό το level της σειράς.

Είναι μία καθαρόαιμη αστυνομική περιπέτεια, με τον Μάρκο Παπαδοκωνσταντάκη να υποδύεται τον αστυνομικό Στέφανο Λεοντή ο οποίος πάνω στο πείσμα του να εξαρθρώσει κύκλωμα ναρκωτικών που εκμεταλλεύεται τους μαθητές, πηγαίνει ακάλυπτος να συναντήσει το «φάντασμα», δηλαδή τον αρχηγό του κυκλώματος. Δολοφονείται όμως από κάποιον που δεν έχει δει και εκείνος με τη σειρά του δολοφονεί και τον άνθρωπο που κυνηγούσε ο Λεοντής.

Ο αστυνομικός περνά στη μεταφυσική διάσταση και γίνεται πλέον αόρατος, γιατί βλέπει ως όραμα τον μελλοντικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η αγαπημένη του Άννα - βοηθός εισαγγελέα που υποδύεται η Χαρά Μάτα Γιαννάτου. Κινηματογραφική η προσέγγιση του ρόλου της και απίστευτα συγκινητικός ο θρήνος της όταν μαθαίνει τον θάνατό του, παρόλο που ήταν σε διάσταση.

Στην αρχή της σειράς θα δεις και την κόντρα του Λεοντή με τον εισαγγελέα και προϊστάμενο της Άννας που υποδύεται ο Ανδρέας Κωνσταντίνου. Αν εκείνος τον είχε βοηθήσει δεν θα είχε πεθάνει.

Ο Εθνικός Θείος της αλλοτινής Μάγισσας, Νίκος Ψαρράς - διοικητής του τμήματος που υπηρετούσε ο Λεοντής, ο Μιχάλης Σαράντης, ο Μιχάλης Οικονόμου και η Θεόβη Στύλλου, είναι οι συνεργάτες και φίλοι του Στέφανου που θα εξιχνιάσουν και τη δολοφονία του. Πολλές υποψίες μας πέρασαν από το μυαλό για τον ένοχο, αλλά δεν φανταζόμαστε πως είναι τόσο προφανές.

Η νεαρή ηθοποιός Μέγκυ Σούλι (Τα καλύτερά μας χρόνια, Παράδεισος των Κυριών), υποδύεται τη Φωτεινή, μία έφηβη μαθήτρια η οποία είναι και η μόνη που μπορεί να τον αόρατο σε όλους Στέφανο που αναζητεί τον δολοφόνο του. Συμμαθητής της είναι ο Δημήτρης Αριανούτσος που θαυμάσαμε πριν δύο χρόνια στο Βραχιόλι της Φωτιάς και φυσικά πέρυσι στο Προξενιό της Ιουλίας.

Στη δημοσιογραφική προβολή είδαμε και την Άννα Μάσχα, την Ισαβέλλα Φούλοπ, όπως και την Ευτυχία Μελή. Και οι 3 ηθοποιοί από το Προξενιό της Ιουλίας πρωταγωνιστούν στη νέα σειρά. Καταλαβαίνεις λοιπόν το επίπεδο.

Οι πρώτες εντυπώσεις από το πρώτο επεισόδιο είναι μόνο θετικές. Ωραία η σκηνοθετική προσέγγιση του Σπύρου Ρασιδάκη, γιατί καθόλου εύκολη δεν είναι μία αστυνομική σειρά, ωραίος ο φωτισμός που δένουν τέλεια με τη μουσική υπόκρουση. Ο Βασίλης Ρίσβας και η Δήμητρα Σακαλή, έχουν προσαρμόσει άψογα το ιταλικό format (Porta Rossa) στο οποίο στηρίζεται η σειρά.

Ο χρόνος φεύγει χωρίς να το καταλαβαίνεις και η υπόθεση σε συνεπαίρνει, ακόμη και αν δεν ανήκει στην πραγματικότητα. Αλλά εσύ δεν είχες συγκινηθεί βλέποντας την ταινία Αόρατος Εραστής; Έτσι θα συγκινηθείς και εδώ.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης