Η εκπληκτική μεταμόρφωση του Χρήστου Λούλη: Από το Famagusta στον Άγιο Παΐσιο

Κατερίνα Μπούσιου

Μετά το φινάλε του Famagusta ο Χρήστος Λούλης, επανέρχεται τηλεοπτικά στον ρόλο ενός ιερωμένου που πολεμά τον Άγιο Παΐσιο. 

Ο Χρήστος Λούλης θα επανέλθει τηλεοπτικά σε λίγες μέρες με τον τρίτο κύκλο του Famagusta και μέχρι τον Ιανουάριο του 2025 στην παράσταση «Έντα Γκάμπλερ» στο θέατρο Προσκήνιο. Ενδιάμεσα όμως θα τον δούμε σε έναν ακόμη διαφορετικό ρόλο. Και αυτή η παρουσία του είναι εντελώς διαφορετική και οπτικά, αλλά και υποκριτικά.

Ο Χρήστος Λούλης πολεμά τον Άγιο Παΐσιο

Ο Χρήστος Λούλης μας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια πως του αρέσει να δοκιμάζεται σε διαφορετικές καλλιτεχνικές συνθήκες, για αυτό και κάθε του ρόλος είτε στο θέατρο, είτε στην τηλεόραση είναι ιδιαίτερος.

Έμιλυ Κολιανδρή - Χρήστος Λούλης: Ερωτευμένοι και με στυλ λίγο πριν την 16η επέτειο του γάμου τους

Παραμένει τελειομανής και πολλές φορές είναι αυστηρός με τον εαυτό του ακόμη και αν δεν χρειάζεται: «Είμαι αυστηρός και με τον εαυτό μου και με τους άλλους. Νιώθω ότι είμαι άδικος, γιατί μπορεί να σκέφτομαι πραγματικά πόσο καλοί είναι, αλλά θα εστιάσω σε αυτό που επιδέχεται επιδιόρθωση», είχε πει πριν από λίγους μήνες στην εκπομπή, Mega Kαλημέρα.

Σε λίγες μέρες θα τον ξαναδούμε στη μικρή οθόνη στον τρίτο κύκλο του Famagusta στο φινάλε του ρόλου του ως Μάικλ. Στην επανένωση με την πραγματική του οικογένεια μετά από 50 χρόνια που θα σημαδευτεί όμως και από την απώλεια του αδελφού του Παύλου (Αντρέας Γεωργίου). Αυτό το τρίτο μέρος της σειράς κλείνει και με τις κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις που άφησε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Το φινάλε του Famagusta: Πώς θα κλείσει η σειρά που προκάλεσε ακόμη και πολιτικές αντιδράσεις;

Ωστόσο παράλληλα με τα γυρίσματα για το Famagusta, ο Χρήστος Λούλης έκανε γυρίσματα και για τον δεύτερο κύκλο της σειράς «Άγιος Παΐσιος - Από τα Φάρασα στον Ουρανό», που θα κάνει πρεμιέρα μέχρι τα τέλη του χρόνου. Το πρώτο τρέιλερ ήδη βγήκε στη δημοσιότητα και εκεί τον βλέπουμε στον ρόλο ενός μητροπολίτη που μάχεται τον νεαρό μοναχό Παΐσιο από τη στιγμή που θα επιστρέφει στην πατρίδα του, την Κόνιτσα. Η σκηνή είναι χαρακτηριστική όταν προσπαθεί με θυμό να τον διώξει.

Οπτικά είναι αγνώριστος ο Χρήστος Λούλης.

Η ιστορία του δεύτερου κύκλου αυτής της τόσο ιδιαίτερης σειράς, διαδραματίζεται χρονιά το 1958 όταν ο Παΐσιος έχει επιστρέψει στην πατρίδα του στην Ήπειρο και αποφασίζει να ανοικοδομήσει τη Μονή Στομίου. Συναντά μόνο εχθρούς τόσο από το κοινωνικό περιβάλλον όσο και από το ιερατικό. Ωστόσο θα προχωρήσει με τη βοήθεια ορισμένων στο μεγάλο του έργο.

Είναι και η εποχή των πρώτων του θαυμάτων πριν φύγει για το Όρος Σινά και πριν επιστρέψει στο Άγιο Όρος. Θα δούμε πώς φτάνει και μέχρι το βιολογικό του τέλος, χτυπημένος πια από καρκίνο. Στη σειρά συμμετέχει και η Μαρίνα Καλογήρου η οποία θα υποδυθεί την αδελφή του, την οποία συναντά ξανά στην Κόνιτσα. Η ηθοποιός είχε μιλήσει με συγκινητικά λόγια για τον πρωταγωνιστή Προκόπη Αγαθοκλέους που τον υποδύεται: «Tι να πω τώρα. Για αυτόν τον άνθρωπο. Πώς να μιλήσω για αυτή την ιερή γενναιοδωρία; Για αυτά που ζήσαμε σε αυτά τα γυρίσματα; ... Γνωρίζεις ένα πλάσμα που έχασε τον εαυτό του μέσα στο πνευματικό σώμα του ρόλου του, που τόλμησε να εξαφανιστεί, να μην υπάρξει, για να υπάρξουν όλοι οι άλλοι γύρω του. Να δώσει ότι έχει και δεν έχει για να κερδίσει αυτή την εξαφάνιση. Να ανοίξει την καρδιά του σαν τριαντάφυλλο και να χωρέσει όλα τα ανθρώπινα και τα θεϊκά. Αργεί ακόμα στον χρόνο να γίνει εικόνα που θα μοιραστεί, αυτό που έκανε. Αργεί αλλά θα έρθει. Ευγνωμοσύνη. Και Αγάπη. Οι μόνες λέξεις που λέγονται, οι άλλες δεν έχουν ήχο. Είναι της Σιωπής.
Προκόπη σε ευχαριστώ πάλι και πάλι (και από εδώ)».

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης