Το The Reunion δεν ήταν World Party, αλλά οι επικίνδυνες αποστολές στην Ουγκάντα αγαπήθηκαν από το Χ

Κατερίνα Μπούσιου

Το επικοινωνιακό τρικ, τα motivation μηνύματα, οι υπέροχες εικόνες και ένα ταξίδι που λειτούργησε ως μία δεύτερη ευκαιρία για δύο φίλους. Σάκης Τανιμανίδης και Γιώργος Μαυρίδης έκαναν θεαματικό reunion. 

Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη ήταν το The Reunion, το travel show του ANT1 που ένωσε ξανά δύο φίλους μετά από 7 χρόνια. Ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης, έκαναν μία πολύ ωραία παραγωγή. Δεν ήταν όμως, World Party. Ίσως όμως και να μην πειράζει που δεν ήταν.

Φιλική και έμμεση συμμετοχή σε αυτό το reunion ήταν η Χριστίνα Μπόμπα και περισσότερο, οι δύο κόρες του Σάκη Τανιμανίδη. Η εκπομπή ήταν άψογη σε αρκετά σημεία, ενώ κάποια άλλα μας φάνηκαν επιτηδευμένα.

Τι θαυμάσαμε και τι δεν χρειαζόταν να έχει αυτό το Reunion

Μέσα στο περίεργο φετινό τηλεοπτικό σκηνικό, ήρθε μία νέα εκπομπή, χτισμένη σε ένα παλαιότερο format του Σάκη Τανιμανίδη, για να μας υπενθυμίσει, πως αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε παραγωγές αντίστοιχες του εξωτερικού, ακόμη και καλύτερες. Το The Reunion, σε επίπεδο εικόνας, παραγωγής, μοντάζ και σκηνοθεσίας (ο Γιώργος Μαυρίδης ευθύνεται για αυτό) ήταν άρτιο. Και το ταξίδι στην Ουγκάντα μία καλή επιλογή, ως πρώτος ταξιδιωτικός προορισμός για πρώτη εκπομπή.

Οι γονείς του Σάκη Τανιμανίδη γιορτάζουν 53 χρόνια μαζί και η Τατιάνα Μπλάτνικ έστειλε τις ευχές της

Παρά τα απρόοπτα στην αρχή του ταξιδιού για τον Σάκη Τανιμανίδη και τον Γιώργο Μαυρίδη, με το πολύωρο ταξίδι, το λάστιχο που έσκασε στο αυτοκίνητο, η συνέχεια ήταν μία πολύ ωραία εμπειρία για εκείνους και μία ωραία τηλεοπτική εμπειρία για εμάς.

Από τα πιο σημαντικά θέματα της εκπομπής, εκτός από τα θεαματικά πλάνα με τους γορίλες στη ζούγκλα της Ουγκάντα, η επίσκεψη στο Ghetto Kids. Μία φιλανθρωπική μη κερδοσκοπική οργάνωση, έδωσε καταφύγιο σε ορφανά και εγκαταλελειμμένα παιδιά και τους διδάσκει μουσική και χορό. Ο Σάκης Τανιμανίδης ως μπαμπάς, είχε έναν ακόμη λόγο να είναι συγκινημένος και σε αυτό το κομμάτι και οι δύο παρουσιαστές μας έδειξαν το παλιό καλό τους χιούμορ.

Ενδιαφέρον και το κομμάτι με την κατάβαση Σάκη και Γιώργου από ύψος 100 μέτρων σε γκρεμό με καταρράχτη. Είχε ωραία εικόνα.

Η εκπομπή ήταν διαφορετική από τις αντίστοιχες του είδους που υπήρχαν και υπάρχουν στην ελληνική τηλεόραση και κοντά στα πρότυπα του εξωτερικού, αν και στα διεθνή travel show προτιμούν την εξειδίκευση και όταν κάνουν επικίνδυνες αποστολές, κάνουν πραγματικά επικίνδυνα πράγματα.

Τι δε χρειαζόταν αυτό το Reunion;

Καταρχάς, οι τόσες πολλές αναφορές στη φιλία που χάλασε μεταξύ τους, στον χρόνο που όλα τα γιατρεύει και όλα τα σχετικά motivation μηνύματα που αρέσει γενικά να λέει ο Σάκης Τανιμανίδης τα τελευταία χρόνια (Το κάνει και στο Dragon's Den) και είναι μία «αμερικανιά» που είναι υπερβολική.

Το γεγονός πως κάνουν εκπομπή μαζί ξανά, είναι από μόνο του ένα μήνυμα. Λειτουργεί υποσυνείδητα στον τηλεθεατή, ούτως ή άλλως.

Μας έλειψε η ανεμελιά του World Party. Θα μου πεις, τότε ήταν 3 νεαροί που λειτούργησαν ως μία αντροπαρέα που έκανε λίγο του κεφαλιού της στα ταξίδια και αγαπούσε την ταλαιπωρία και τα απρόβλεπτα. Τώρα λείπει ο ένας και οι άλλοι δύο είναι δύο ώριμοι σε ηλικία άντρες, ο ένας μάλιστα με οικογένεια και παιδιά. Αλλά κάποιες στιγμές, νιώσαμε πως ήταν πολύ «στημένα» όλα, βάσει σεναρίου. Όπως λειτουργούν στα γυρίσματα οι σειρές μυθοπλασίας. Αν φύγει αυτή η τυποποίηση, θα είναι καλύτεροι και οι δύο. Χρειαζόμαστε λίγο vibes από την παλιά τους εκπομπή.

Είδαμε και τις δίδυμες κόρες του Σάκη στην αρχή της εκπομπής όταν εκείνος ετοιμαζόταν για το ταξίδι του, αρκετά πλάνα από το σπίτι του και στη συνέχεια είδαμε και μία φωτογραφία των κοριτσιών στο κινητό του. Εντάξει, σκέφτεται διπλά πλέον ως μπαμπάς τα ταξίδια του, αλλά όλες αυτές οι εικόνες μας οδηγούν στον influencer χαρακτήρα του. Έγινε και μία αναφορά στη Χριστίνα Μπόμπα από τον Γιώργο Μαυρίδη, αλλά εκείνη έμοιαζε πιο ανεπιτήδευτη.

Οι αντιδράσεις του κοινού στα social media, ήταν πάντως πολύ θετικές. Υπήρξαν και κάποια τοξικά σχόλια για το πόση αλήθεια κρύβει αυτό το reunion, αν έγινε μόνο για τηλεοπτικούς λόγους, αλλά αυτό παρά είναι ακραίο. Οι δύο τους έφτιαξαν ένα ωραίο τηλεοπτικό προϊόν.

Όλα τα άλλα είναι απλά, περιττά.

Επική ήταν πάντως η αντίδραση των γονιών του Σάκη και της αδελφής του Κασσιανής, όταν είδαν το πρώτο επεισόδιο, λίγο πριν παιχτεί στην τηλεόραση. Η αντίδραση της κυρίας Ματούλας Τανιμανίδη, είναι η αντίδραση της κάθε μάνας, όταν βλέπει το παιδί της να κάνει κατάβαση σε γκρεμό: «Με έπιασε χτυποκάρδι».

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης