Καλύτερο και από το Τμήμα Ηθών: Η νέα σειρά «Το Δίχτυ» του Μανούσου Μανουσάκη κάνει πρεμιέρα

Κατερίνα Μπούσιου
Καλύτερο και από το Τμήμα Ηθών: Η νέα σειρά «Το Δίχτυ» του Μανούσου Μανουσάκη κάνει πρεμιέρα

Δεν είναι μία ακόμη αστυνομική σειρά «Το δίχτυ», αλλά και μία αποτύπωση της σκληρής παραβατικής καθημερινότητας μας, με έντονα τα κοινωνικά χαρακτηριστικά. Η νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη, κάνει σε λίγες μέρες την πρεμιέρα της στην ΕΡΤ. 

Την παράδοση με τις μίνι και πιο εξειδικευμένες σειρές μυθοπλασίας, συνεχίζει η ΕΡΤ και η δημιουργία του Μανούσου Μανουσάκη «Το Δίχτυ», κάνει πρεμιέρα σε λίγες μέρες, ως μία διαφορετικού τύπου αστυνομική περιπέτεια. Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και ο Θοδωρής Αθερίδης, συνεργάζονται για πρώτη φορά τηλεοπτικά, προσπαθώντας να λύσουν αστυνομικά μυστήρια, αλλά όχι με κυνικότητα, αλλά με ρεαλισμό.

Η διαφορά που έχει «Το Δίχτυ» απ' όσες αστυνομικές σειρές έχεις δει μέχρι σήμερα

Μετά από πληθώρα σειρών εποχής, φέτος υπάρχει μία ροπή προς αστυνομικού τύπου σειρές ή άλλες που έχουν έντονο μεν το αστυνομικό στοιχείο, μέσα από ιστορίες εκδίκησης και εξιλέωσης, αλλά και μία σεναριακή κάλυψη με ρομαντικούς ή αδιέξοδους έρωτες.

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους έγινε ξανθιά λίγο πριν το τηλεοπτικό reunion με τον Μανούσο Μανουσάκη

Υπάρχει πάντα και η πρωτοτυπία του IQ 160 που είναι μία πιο κωμική σειρά του είδους. Ο Μανούσος Μανουσάκης όμως, στη νέα του σειρά «Το Δίχτυ» δεν στέκεται απλά στο προφανές για το «Ποιος είναι ο δολοφόνος;» αλλά δημιουργεί έναν κοινωνικό καμβά γύρω από τους χαρακτήρες του, για προβλήματα που μας απασχολούν.

Όπως το bullying, το hacking, το trafficking. Εγκληματικές, παραβατικές συμπεριφορές που δεν είναι απλά ένα ακόμη έγκλημα πάθους, ή ένα έγκλημα από ιδιωτικό συμφέρον, όπως έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

https://www.instagram.com/p/C-X-dp5I0Gh/

Η πρεμιέρα της νέας σειράς θα γίνει την Παρασκευή στις 15 Νοεμβρίου στην ΕΡΤ και εκτός από τα 6 αρχικά αυτοτελή επεισόδια που είχαν ανακοινωθεί, υπάρχει η πρόβλεψη και για έναν δεύτερο κύκλο από το 2025.

Η διάρκεια επίσης του κάθε επεισοδίου είναι που επίσης διαφοροποιεί τη σειρά, καθώς κάθε ιστορία έχει διάρκεια 80 λεπτά.

https://www.instagram.com/p/DBJGM5WIfE7/

Οι κεντρικοί πρωταγωνιστές ανήκουν σε μία επίλεκτη ομάδα της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών. Αλλά είναι καλύτερη, ακόμη και από εκείνη του Μανούσου Μανουσάκη στο Τμήμα Ηθών.

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους ως διοικητής, ο Θοδωρής Αθερίδης ως Υπαστυνόμος Α' και οι υπόλοιποι αστυνομικοί του τμήματος, ο Ορέστης Τζιόβας, η Φιόνα Γεωργιάδη, ο Σπύρος Μαραγκουδάκης, η Κατερίνα Κρανίδη και η Αναστασία Γαλερού - Βλάσση, προσπαθούν να λύνουν τα μεγάλα αστυνομικά αινίγματα, αλλά κατανοώντας την ανθρώπινη φύση και τις πράξεις των θυτών.

Όπως καταλαβαίνεις, παρά τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν σε αρκετές υποθέσεις, εμπλέκονται συναισθηματικά με θύτες και θύματα.