Έχει δίκιο η Σταματίνα Τσιμτσιλή που ζήτησε να σταματήσει η υποκρισία και οι κόντρες στην TV
Η απάντησή της στον Κώστα Τσουρό και η παρατήρηση της Σταματίνας Τσιμτσιλή για όσα συμβαίνουν στην ελληνική τηλεόραση με τις κόντρες χωρίς τέλος των παρουσιαστών.
Δεν είναι τωρινό φαινόμενο, αλλά ίσως το τελευταίο διάστημα έχει «ξεφύγει» η κατάσταση της αναφορικότητας στην τηλεόραση και οι επί προσωπικού κόντρες των παρουσιαστών. Είναι όμως, ένα θέμα που πια δεν αφορά τους τηλεθεατές. Κάποτε μπορεί να ήταν μία συνήθης πρακτική που «έφερνε» νούμερα τηλεθέασης. Σήμερα, όχι.
Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, αν και δεν το συνηθίζει, μίλησε σήμερα το πρωί για αυτή την κατάσταση, αλλά απάντησε και επί προσωπικού, σε σχόλιο που έκανε για εκείνη και το Happy Day, ο Κώστας Τσουρός.
«Ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας»
Για να είμαι δίκαιη, ούτε η Σταματίνα Τσιμτσιλή, αλλά ούτε και ο Κώστας Τσουρός συνηθίζουν τις κόντρες επί προσωπικού και τις συχνές αναφορές σε άλλους παρουσιαστές. Το κάνουν μόνο όταν κρίνουν πως είναι απαραίτητο. Το όλο θέμα είχε ξεκινήσει από την τοποθέτηση του Γιώργου Τσαλίκη στο Happy Day όπου βρέθηκε καλεσμένος, για την Αθηνά Οικονομάκου.
Το μεγάλο και με ιδιαίτερες ταπετσαρίες σπίτι της Σταματίνας Τσιμτσιλή «μύρισε» Χριστούγεννα
Αν θυμάσαι, τότε είχε πει αναφερόμενος στη νέα της σχέση της ηθοποιού με τον Bruno Cerella και τις συχνές αναρτήσεις τους στο Instagram: «Όταν έχεις και μικρά παιδιά, δεν χρειάζεται αυτό το πράγμα, να είναι κάθε μέρα στην τηλεόραση η μαμά να φιλιέται με τον καινούργιο φίλο».
Μετά την τοποθέτηση, υπήρχε και ένα σχόλιο της παρουσιάστριας με το «Θα τη συμβούλευα ως φίλη να είναι πιο συγκρατημένη. Τα παιδιά μπαίνουν στο διαδίκτυο».
Στη συνέχεια, στο «Ακόμη δεν είδες τίποτε» είχε σχολιαστεί από τον Κώστα Τσουρό και τους συνεργάτες του, αυτή η διπλή τοποθέτηση: «Συμβουλές για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών θεωρώ ότι είναι άκυρο να δίνει κάποιος. Δεν το λέω μόνο για τη Σταματίνα, αλλά γενικότερα όταν κάποιος μιλάει για τα παιδιά του, εγώ το β...ω γιατί είναι παιδί του».
Η Σταματίνα σήμερα διευκρίνισε πως αυτή ήταν η άποψη του καλεσμένου της και μίλησε για τη γενικότερη τακτική των παρουσιαστών να σχολιάζουν δημόσια τους συναδέλφους τους από τις δικές τους εκπομπές.
Είπε όμως πως τα έχει πει και τηλεφωνικά με τον Κώστα Τσουρό: «Δικαίωμά του Τσαλίκη που ένιωσε άνετα και είπε αυτό που είπε αυτό που πίστευε. Η άλλη εκπομπή μέρες μετά, που βρίσκει αφορμή να παίξει ένα απόσπασμα 5 μέρες πριν, άρα επιλέγει να ακουστούν ξανά αυτά που θεωρεί ανήθικα και τα ξαναπροβάλλει, τα επιλέγει για να στηλιτεύσει; Αυτή η υποκρισία, παιδιά ας σταματήσει. Το κάνουν πολλές εκπομπές. Παίζουν κάτι που το θεωρούν απαράδεκτο για να κουνήσω μετά το δάχτυλο και να μοιράσω κατηγορητήριο. Εσύ είσαι ανήθικος, άκομψος, παραβατικός. Ας κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας και επειδή είμαστε μία πιάτσα ανθρώπων, είναι κρίμα να καταλήξουμε να την πέφτουμε ο ένας στον άλλον. Έστειλα το προσωπικό μου μήνυμα και στον κ. Κατσαρίδη, που δεν ξέρω τι έχει μαζί μου και στον κ. Τσουρό. Εκτός αν ψάχνονται να μπούμε σε τέτοια διαδικασία για να δημιουργηθεί τηλεοπτικό ενδιαφέρον».
Αυτές οι ατέρμονες κόντρες επί προσωπικού, φαίνεται πως είναι ελληνικό φαινόμενο στην τηλεόραση. Σπάνια και όταν υπάρχει κάποιο πολύ σοβαρό θέμα στο εξωτερικό, θα συμβεί κάτι παρόμοιο.
Δεν θα γίνει όμως μόνιμο θέμα στη θεματολογία μίας εκπομπής. Έχει καταντήσει κάτι σαν στήλη στις πρωινές εκπομπές η επίθεση σε κάποιο συνάδελφο παρουσιαστή.
Να σου θυμίσω και όσα πολύ εύστοχα είχε παρατηρήσει ο Αιμίλιος Χειλάκης σε μία πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη: «Αν είχε κανόνα η ελληνική τηλεόραση, θα ήμασταν πάρα πολύ ευτυχισμένοι. Δεν έχει όμως κανέναν κανόνα. Βλέπουμε σε μία εκπομπή, πως μαλώνει ο παρουσιαστής, με τον παρουσιαστή της άλλης εκπομπής. Δηλαδή θα σχολιάσω εγώ εσένα και εσύ εμένα. Αντί να αρχίσουμε να προβάλλουμε πράγματα που είναι άξια. Πρέπει να δημιουργήσουμε εκπομπές, που να διαφωνούμε. Αλλά χωρίς να το κάνουμε συγκρουσιακά».