Culinary Journeys 6th Series: Ένα γευστικό ταξίδι ξεκινάει στο Daios Cove και στην Κρήτη

Culinary Journeys 6th Series: Ένα γευστικό ταξίδι ξεκινάει στο Daios Cove και στην Κρήτη

O Joan Roca από το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin, El Celler de Can Roca έρχεται φέτος στην 6η χρονιά των Culinary Journeys 2024 μαζί με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της διεθνούς γαστρονομίας.

Ονόματα όπως οι Jean-Philippe Blondet του τριάστερου Alain Ducasse at The Dorchester, Jacob Jan Boerma του βραβευμένου με ένα αστέρι The White Room στο Amsterdam, Amaury Bouhours του διάστερου Le Meurice στο Παρίσι καθώς και βραβευμένους Έλληνες chef όπως ο Παύλος Κυριάκης, Γκίκας Ξενάκης, Γιώργος Σαμοΐλης, Δημήτρης Μαλανδρένης και Γρηγόρης Μαρινάκης, ετοιμάζονται να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο ιδανικότερο περιβάλλον: το Daios Cove.

Κρήτη, Μάϊος 2024: Καθώς τα Culinary Journeys στο Daios Cove εισέρχονται στην έκτη λαμπερή χρονιά τους, ο καθιερωμένος θεσμός συνεχίζει να αναδεικνύει ένα πλούσιο μωσαϊκό γαστρονομικών εμπειριών και πολιτιστικών συναντήσεων. Τα Culinary Journeys προσκαλούν τους επισκέπτες σε μια συναρπαστική διαδρομή γεμάτη γεύσεις και αρώματα, που ενθαρρύνει την ανταλλαγή ιδεών και την εμβάθυνση στον πλούτο της γαστρονομίας, ενός από τους πιο ζωτικούς τομείς όλων των πολιτισμών.

DC_Taverna_Outdoor_View_01.jpg

Αποτίνοντας φόρο τιμής στην παγκόσμια και ελληνική γαστρονομική σκηνή, τα Culinary Journeys υποδέχονται βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ από τα πιο αναγνωρισμένα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού οι οποίοι θα μαγειρέψουν στα Ocean Restaurant και RHO, ενισχύοντας την γαστρονομική κουλτούρα του Daios Cove με καινοτόμες προτάσεις, εμπνευσμένοι από τις διεθνείς τάσεις της γαστρονομίας.

Συγκεκριμένα:

O Joan Roca από το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin, El Celler de Can Roca o Jean-Philippe Blondet του τριάστερου Alain Ducasse at The Dorchester, Jacob Jan Boerma του βραβευμένου με ένα αστέρι The White Room στο Amsterdam, ο Amaury Bouhours του διάστερου Le Meurice στο Παρίσι καθώς και Έλληνες βραβευμένοι chef Παύλος Κυριάκης, Γκίκας Ξενάκης, Γιώργος Σαμοΐλης, Δημήτρης Μαλανδρένης και Γρηγόρης Μαρινάκης.

DC_Belvedere_Night_01.jpg

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

21 MΑΙΟΥ

Γιώργος Σαμοΐλης | Cantina, Σίφνος - Γκίκας Ξενάκης | Aleria Restaurant, Αθήνα

21 ΙΟΥΛΙΟΥ

Jean-Philippe Blondet |Alain Ducasse at The Dorchester***, Λονδίνο

26 ΙΟΥΛΙΟΥ

Joan Roca | El Celler de Can Roca***, Zιρόνα

4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Amaury Bouhours | Le Meurice**, Παρίσι

16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Παύλος Κυριάκης | Gallina, Αθήνα - Jacob Jan Boerma | The White Room*, Άμστερνταμ

25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Γιώργος Σαμοϊλης | Cantina, Σίφνος - Γκίκας Ξενάκης | Αleria Restaurant, Αθήνα

9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δημήτρης Μαλανδρένης – Γρηγόρης Μαρινάκης | Matzenta, Xανιά

Με βαθιά εκτίμηση για τις αυθεντικές ρίζες και την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Ελλάδας, ο θεσμός των Culinary Journeys αναδεικνύει παράλληλα την αξία της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας η οποία συνεχώς κερδίζει την εκτίμηση και την αγάπη των ξένων επισκεπτών.

Και φυσικά κάνουμε ιδιαίτερη μνεία την ανεκτίμητη συνεισφορά και το απαράμιλλο μεράκι των chef του Daios Cove, οι οποίοι με την δεξιοτεχνία τους, υποστηρίζουν έμπρακτα τον θεσμό με τις μπριγάδες τους, ενώ παράλληλα φέρνουν την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο στο RHO και στην TAVERNA του Daios Cove.

23070357.jpgJoan Roca

Στην έκτη χρονιά τους, στα Culinary Journeys, οι λάτρεις της γαστρονομίας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκλεκτά δείπνα, να εξερευνήσουν τους πιο εκλεπτυσμένους συνδυασμούς κρασιών και σαμπάνιας, να συμμετάσχουν σε εμπλουτισμένες παράλληλες δραστηριότητες και να εμβαθύνουν σε διάφορες γαστρονομικές φιλοσοφίες, ανακαλύπτοντας την καινοτομία και την εφευρετικότητα που διακρίνει την τέχνη της κουζίνας.