5 last minute οικονομικοί προορισμοί για το τριήμερο για να μη ξεμείνεις στην πόλη

 Άρτεμις Σκούφου
5 last minute οικονομικοί προορισμοί για το τριήμερο για να μη ξεμείνεις στην πόλη
Pexels

Δεν έχεις κανονίσει τι θα κάνεις το τριήμερο που έρχεται; Προορισμοί της τελευταίας στιγμής που δε θα σε βγάλουν εκτός budget. 

Το τριήμερο πλησιάζει και αν έχεις ρίξει μια ματιά στις κρατήσεις θα έχεις δει ότι πολλά μέρη έχουν γίνει sold out. Από τα Καλάβρυτα μέχρι την Αράχωβα, δημοφιλείς προορισμοί έχουν γίνει ανάρπαστοι, αλλά ποιοι είναι αυτοί που δε θα σε απογοητεύσουν οικονομικά;

Άλλοι επιλέγουν να φύγουν εκτός πόλης και άλλοι να επενδύσουν στη ξεκούραση και τις υποχρεώσεις του σπιτιού. Ό,τι κι αν είχες στο μυαλό σου να κάνεις, μια εκδρομή δεν είναι ποτέ κακή. Αν μπορείς να διαθέσεις έστω κι ένα μικρό ποσό σε μια εξόρμηση, τότε η απάντηση είναι πάντα «ναι», όσες δουλειές κι αν έχεις να κάνεις.

Στην τελική, καλύτερα να πιεστείς και να προσπαθήσεις να τις τελειώσεις το συντομότερο, ώστε έστω και αργά μες τη μέρα του Σαββάτου να καταφέρεις να ξεφύγεις από την πίεση και να αποδράσεις από την πόλη σου. Το πιο σημαντικό που πρέπει να σκεφτείς; Τα χρήματα που θα διαθέσεις.

Προλαβαίνεις να κλείσεις ταξίδι για το τριήμερο που έρχεται; Ναι, αλλά με αυτά τα tips

Σίγουρα θα έχεις ακούσει ότι οι περίοδοι των διακοπών που συμπίπτουν με αργίες και γιορτές κοστίζουν περισσότερο και είναι λογικό. Όσο περισσότερη ζήτηση υπάρχει, τόσο ανεβαίνουν οι τιμές κι όσο ανεβαίνουν οι τιμές, τόσο πιο δύσκολο να κάνεις κράτηση, όταν δε θες να διαθέσεις πολλά χρήματα.

Πού να πας για να μη ξεφύγεις πολύ στα οικονομικά σου;

Low-budget προορισμοί της τελευταίας στιγμής

Ναύπακτος

Συνδυάζει βουνό και θάλασσα σ' έναν προορισμό που αρκετοί επιλέγουν ξανά και ξανά. Τι θα κάνεις εκεί; Βόλτα στο βενετσιάνικο λιμάνι και το Στενοπάζαρο, περπάτημα μέχρι το κάστρο, την παλιά πόλη και τα καλντερίμια, αλλά και μπόλικη διασκέδαση. Η Ναύπακτος είναι μια επιλογή που ταιριάζει σε όλους και σίγουρα θα σε αφήσει ικανοποιημένη, όχι μόνο για τις επιλογές που σου προσφέρει, αλλά και για το πανέμορφο τοπίο που θα συναντήσεις εκεί. Για το φθινόπωρο είναι μια ιδανική επιλογή.

nafpaktos.jpg

Ναύπλιο

Πανέμορφο και με διαχρονική αξία στο χρόνο, το Ναύπλιο είναι ένας αγαπητός προορισμός όλες τις εποχές του χρόνου και η διαμονή εκεί είναι αρκετά οικονομική, αν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις. Κεραμιδένιες σκεπές, γαλάζια νερά και καλά προσεγμένα αρχοντικά.

Από το Παλαμήδι μέχρι το Μπούρτζι, το Ναύπλιο διαθέτει αρκετές επιλογές για βόλτες, επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία, αλλά και καλό φαγητό. Νομίζω δικαιολογημένα είναι ένας αγαπημένος προορισμός.

nafplio.jpg

Η Δόξα + 4 ακόμη λίμνες για να χαλαρώσεις το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Κορώνη

Αν η νότια Πελοπόννησος σου φαίνεται δυσπρόσιτη και η Καλαμάτα είναι κάπως ακριβή, τι θα έλεγες για την Κορώνη; Είναι μια safe επιλογή, που αυτή την εποχή δεν είναι τόσο γνωστή όσο το καλοκαίρι, όμως είναι το ίδιο όμορφη. Καλαμάτα, Πεταλίδι και Φοινικούντα είναι κοντά, για να κάνεις τις βόλτες σου.

Ίσως να είναι πιο μακριά σε σχέση με άλλα μέρη της Πελοποννήσου, αλλά είναι μια καλή επιλογή για ταξίδι της τελευταίας στιγμής. Γιατί όχι;

koroni.jpg

Κρανίδι

Έχεις πάει στην όμορφη κωμόπολη της Αργολίδας; Μήπως ήρθε η ώρα να πας; Με υπέροχη αρχιτεκτονική και ιδανικό για τους λάτρεις των πιο ορεινών προορισμών, το Κρανίδι είναι οικονομικό, με μαγευτική θέση στο Πόρτο Χέλι και τις παραλίες της Ερμιονίδας.

Ανεμόμυλοι, κρήνες, φύση και αρχοντιά σε ένα μέρος. Οι εκδρομές, επίσης, που μπορείς να κάνεις από εκεί σε Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη και Σπέτσες είναι πολλές. Εκμεταλλεύσου τον καλό καιρό και κάνε μερικές εξορμήσεις.

Άνδρος

Αν είσαι λάτρης της θάλασσας και το να πας σε νησί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου - ακόμα και εκτός καλοκαιριού - δε σου φαίνεται κακή ιδέα, τότε η Άνδρος είναι για σένα. Η διαμονή και η ζωή στο νησί δεν έχουν ανέβει ακόμα στα ύψη και με μια σύντομη έρευνα, υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια που προλαβαίνεις.

Επειδή η περίοδος αυτή δεν είναι τουριστική, όπως το καλοκαίρι, το Μπατσί είναι μια καλή περιοχή να μείνεις που δε σε περιορίζει σε επιλογές, το ίδιο και η Χώρα του νησιού. Καλό καιρό έχει, γιατί να μη μπεις στο καράβι και να φύγεις;

andros.jpg
DPG Network