«Μάτιασαν» τον Καραλή, δεύτερος ο Τεντόγλου και ο Mondo Duplantis τα κατάφερε καλύτερα στα 100 μέτρα

Πατούλια Κατερίνα
«Μάτιασαν» τον Καραλή, δεύτερος ο Τεντόγλου και ο Mondo Duplantis τα κατάφερε καλύτερα στα 100 μέτρα

To παρολίγο ατύχημα του Μανώλη Καραλή, η δεύτερη θέση του Μίλτου Τεντόγλου και το ρεκόρ του Mondo Duplantis- όχι στο επί κοντώ - αλλά στα 100 μέτρα.

Κι όμως το Diamond League στη Ζυρίχη δεν ήταν γουρλίδικο για τους δικούς μας Τεντόγλου και Καραλή.

Εν μέσω βροχής και μπόλικου κρύου, ο Μίλτος Τεντόγλου δεν κατάφερε να βγει πρώτος, κάνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση με τον Γουέιν Πίνοκ από τη Τζαμάικα να κάνει το καλύτερο άλμα, πηδώντας στα 8,18 μέτρα, έναντι 8,02 μέτρα του Μίλτου.

Από την άλλη ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε τρία άκυρα στα 5.42μ. στον αγώνα που έδινε στη Ζυρίχη, δίνοντας νέο ραντεβού στον τελικό των Βρυξελλών.

https://www.instagram.com/p/C_kIEJeoLAA/

Aν σκεφτεί κανείς πως και ο Mondo Duplantis βγήκε μεν πρώτος αλλά με επίδοση κάτω από τα έξι μέτρα- περιορίστηκε στα 5.82, καταλαβαίνει κανείς πως οι συνθήκες στο επί κοντώ, δεν ήταν ιδανικές. Δεύτερος ήταν ο Sam Kendricks με 5.82 επίσης και την τριάδα έκλεισε ο Marschall Kurtis.

Ο Manolo πάντως, που λίγο έλειψε να τραυματιστεί σοβαρά, προσπάθησε να τρολάρει το θέμα με stories και posts στο Instagram, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «τι μάτι είναι αυτό»!

Το ρεκόρ του Mondo!

Μπορεί στο επί κοντώ ο Duplantis να έφτασε μόνο τα 5.82 όμως ο σουηδός record man κατάφερε να ξεχωρίσει σε ένα άλλο challenge στα 100 μέτρα.

Ο Mondo Duplantis και ο Karsten Warholm - πρωταθλητής στα 400 μέτρα μετ' εμποδίων - πήραν μέρος σε έναν αγώνα που απέδειξε πόσο γρήγορος είναι ο Mondo πέρα από τις εξωπραγματικές δυνατότητές του στο επί κοντώ.

https://www.instagram.com/reel/C_gsqtjCePG/

Ο Duplantis πήρε μία καθαρή νίκη τερματίζοντας σε 10.37 (0.1 m/s), επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ καθώς κατέβασε κατά 0,2 το χρόνο που είχε πετύχει το 2018 όταν και έτρεξε τελευταία φορά 100 μέτρα.

Ο Warholm τερμάτισε σε 10.47 που επίσης αποτελεί πολύ καλή επίδοση για τον ίδιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έχω αγγίξει κοντάρι στην προπόνηση, μόνο μπλοκ. Μου αρέσει το σπριντ. Νομίζω ότι είναι ό,τι καλύτερο. Δεν υπάρχει συναίσθημα που να συγκρίνεται με εκείνο το κλάσμα του δευτερολέπτου πριν χτυπήσει το όπλο και απλά είσαι εκεί και το περιμένεις».

Και οι δύο τους θα είναι παρόντες απόψε στα αγωνίσματά τους. Ο μεν Warholm στα 400μ. εμπόδια και ο δε Duplantis στο επί κοντώ. Μαζί τους στη Ζυρίχη θα αγωνιστούν και δύο Έλληνες. Ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος και ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ.

https://www.instagram.com/p/C_h2fV7uALt/