Πώς θα φτιάξεις εύκολα τα πιο νόστιμα αλμυρά pancakes στο σπίτι

Τσακιρίδου Χριστίνα
Πώς θα φτιάξεις εύκολα τα πιο νόστιμα αλμυρά pancakes στο σπίτι

Για να γίνουν πιο απολαυστικά τα πρωινά σου.

Κακά τα ψέματα όλες αγαπάμε αυτό το νόστιμο, θρεπτικό και Instagram-ικό πιάτο που ακούει στο όνομα pancakes. Οι γνωστές σε εμάς τηγανίτες έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και έχουν γίνει η no1 επιλογή για πρωινό ή το λεγόμενο brunch (ο συνδυασμός δηλαδή πρωινού και μεσημεριανού γεύματος).

Συνήθως τα βλέπουμε στη γλυκιά εκδοχή τους με σοκολάτα, μπισκότο και μπανάνα ή άλλες παραλλαγές. Τα καλά νέα είναι πως δεν έχεις κανένα λόγο να ζηλεύεις τα pancakes που σερβίρουν στα μαγαζιά αφού μπορείς να τα φτιάξεις πολύ εύκολα και γρήγορα στο σπίτι. Εμείς βρήκαμε την απόλυτη συνταγή για αλμυρά pancakes με αβγό τα οποία είναι ιδανικά για τα πρωινά που ξυπνάς και θέλεις ένα χορταστικό, νόστιμο γεύμα. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις αναλυτικά πώς θα τα πετύχεις σε λίγα μόλις λεπτά.

Για τα pancakes
1 κούπα αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 αβγό
γάλα
2 φέτες τυρί για τόστ
2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή

Για το αβγό ποσέ
1 αβγό
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
αλάτι, πιπέρι

Για τη σως
1 1/2 κουταλιά της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας λάδι
ελάχιστο μέλι και αλάτι

Πώς θα το κάνεις:

Για τη σως, ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ολοκληρώσουμε την υπόλοιπη συνταγή.
Για το αβγό ποσέ, σε ένα μπολ ρίχνουμε 1 κ.σ ξύδι. Σπάμε το αβγό (καλό είναι να είναι όσο πιο φρέσκο γίνεται) και το ρίχνουμε προσεκτικά στο μπολ.
Το αφήνουμε 1-2 λεπτά. Εν τω μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι έχουμε βάλει το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη και την άλλη κουταλιά ξύδι.
Αφήνουμε το νερό να έρθει σε σημείο βρασμού και χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας. Πρέπει το νερό να σιγοβράζει. Όταν σιγοβράζει το νερό (σχεδόν να χοχλάζει), ρίχνουμε προσεκτικά μέσα το αβγό και το αφήνουμε για 4 περίπου λεπτά.
Όταν περάσει ο χρόνος το βγάζουμε προσεκτικά με μια τρυπητή κουτάλα και το ταμπωνάρουμε με χαρτί κουζίνας. Το τοποθετούμε αμέσως πάνω στη στοίβα με τα pancakes.
Για τα pancakes, βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγη μαργαρίνη και αφήνουμε να κάψει, σε μέτρια φωτιά.
Όταν κάψει τοποθετούμε στο τηγάνι λίγο από το μείγμα των pancakes.
Αφήνουμε να πάρει χρώμα και αναποδογυρίζουμε.
Επαναλαμβάνουμε με βούτυρο και μείγμα μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
Όταν είναι έτοιμα τα pancakes τα στήνουμε ως εξής
Βάζουμε ένα pancake και από πάνω στρώνουμε λίγη από τη σως, μια φέτα τυρί και μια φέτα γαλοπούλα.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα pancakes.
Στην κορυφή, στρώνουμε λίγη σως και από πάνω τοποθετούμε το αβγό ποσέ, το οποίο και σπάμε λίγο για να τρέξει ο κρόκος πάνω στα pancakes.