Back to school: Η πιο yummy συνταγή για κέικ βανίλια-σοκολάτα που θα τρως ξανά και ξανά στο σχολείο
Πώς θα φτιάξεις εύκολα το πιο απολαυστικό σνακ.
Διανύουμε τις πρώτες εβδομάδες της νέας σχολικής χρονιάς και αυτό σημαίνει ότι περνάμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας μας στο σχολείο. Τα ταπεράκια είναι ο καλύτερος τρόπος για να έχεις πάντοτε μαζί σου υγιεινά και γευστικά σνακ.
Κακά τα ψέματα κορίτσια, ποια θα έλεγε όχι σε ένα ζουμερό, αφράτο κέικ; Σίγουρα καμία! Αν νομίζεις πως η παρασκευή του απαιτεί ιδιαίτερο κόπο, κάνεις μεγάλο λάθος. Τα κέικ φτιάχνονται αρκετά γρήγορα, με απλά υλικά και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι λίγη υπομονή μέχρι να ψηθεί. Τόσο απλά.
Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί του μια άκρως επιτυχημένη συνταγή για κέικ βανίλια-σοκολάτα που αξίζει να δοκιμάσεις για να εντυπωσιάσεις τους πάντες με τις μαγειρικές σου ικανότητες.
Πώς θα φτιάξεις το πιο σοκολατένιο κέικ
H απόλυτη συνταγή για κέικ βανίλια-σοκολάτα
Υλικά: 250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αβγά, μέτρια
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
2 λοβούς βανίλιας, σε σκόνη
25 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
3 κ.σ. γάλα, 3,5%
Eκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 °C στον αέρα. Αλευροβουτυρώνουμε μία φόρμα στρογγυλή για κέικ. Χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα τα αυγά μας σταδιακά και προσεχτικά να μην πέσει μέσα στο μείγμα κάποιο τσόφλι. Αν θέλουμε τα ρίχνουμε πρώτα σε ένα μπολ για να είμαστε σίγουρες.
Τα ρίχνουμε ένα ένα τη φορά και πριν ρίξουμε το επόμενο περιμένουμε να απορροφηθεί το προηγούμενο. Με μία σπάτουλα μαζεύουμε από τα τοιχώματα το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε μέσα τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο, ίσα ίσα να ανακατευτεί. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μισό μείγμα μέσα στη φόρμα καλύπτοντας τον πάτο καλά. Βάζουμε 3 κ.σ. γάλα μέσα στο μπολάκι με το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και να γίνει πάστα σοκολάτας. Με μία σπάτουλα, ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω από το άλλο μισό μείγμα του κέικ που έχουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε. Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε τα 2 μείγματα μέσα στη φόρμα και δημιουργούμε σχέδια μέσα στο κέικ. Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά και για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο, τρυπάμε με ένα μαχαίρι το μείγμα και εκείνο θα πρέπει να βγαίνει καθαρό. Αφήνουμε για 15 λεπτά να κρυώσει, το βγάζουμε από τη φόρμα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Καλή απόλαυση!
Πηγή κεντρικής: jannos_v
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς θα φτιάξεις το πιο ζουμερό carrot cake - H απόλυτη συνταγή
Cakepops: Φτιάξε πανεύκολα τα viral γλειφιτζούρια σοκολάτας του Tik-Tok