Ποιος είπε ότι το μυδοπίλαφο το τρώμε μόνο στους γάμους;

Ποιος είπε ότι το μυδοπίλαφο το τρώμε μόνο στους γάμους;

O Nικόλας Σακελλαρίου μας δίνει την πιο απλή συνταγή για να το απολαμβάνουμε όλες τις ημέρες του χρόνου.

Υλικά

500 γραμμ. μύδια με κέλυφος

1/2 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα

1 ξηρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη

1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας

4-5 ώριμες ντομάτες, τριμμένες

½ ματσάκι, μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών

Ελαιόλαδο

Αλάτι-πιπέρι

mydopilafo.jpeg

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε την πάστα ντομάτας, την τριμμένη ντομάτα, το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το ρύζι και μαγειρεύετε για 10 λεπτά́, μέχρι να βράσει και να εξατμιστούν τα υγρά. Στη συνέχεια ρίχνετε τα μύδια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε με το καπάκι και βράζετε για 10 λεπτά́ περίπου, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Σερβίρετε με μαϊντανό.

Bρες με: nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok | Watch nikolas_sakellarious Newest TikTok Videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos