«Είσαι ψυχάρα Αντιγόνη»: Η Ντρισμπιώτη έχασε το μετάλλιο αλλά με μία κίνηση έδειξε μεγαλείο ψυχής

Κατερίνα Μπούσιου
«Είσαι ψυχάρα Αντιγόνη»: Η Ντρισμπιώτη έχασε το μετάλλιο αλλά με μία κίνηση έδειξε μεγαλείο ψυχής

Μπορεί να μην κατάφερε στον σημερινό αγώνα για τα 20χλμ βάδην να τερματίσει στην 5αδα, αλλά η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, δίδαξε ήθος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η καλύτερη βαδίστρια όλων των εποχών για τον ελληνικό αθλητισμό και σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής μαζί με τον Γιάννη Αντετονκούμπο στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, στον πρώτο της αγώνα στα 20χλμ βάδην αντιμετώπισε σκληρό ανταγωνισμό και τερμάτισε 22η. Παρόλα αυτά ο τρόπος με τον οποίο υποκλίθηκε στο τέλος του αγώνα φορώντας την ελληνική σημαία, μας συγκίνησε όλους. Η 40χρονη αθλήτρια πάλεψε, αλλά ακόμη και στην ήττα, έδειξε το μεγαλείο της.

«Μπράβο Αντιγόνη μας συγκίνησες»

Ο αγώνας για τα 20χλμ βάδην ο οποίος έγινε στους κεντρικούς δρόμους γύρω από τον Σηκουάνα, καθυστέρησε για μισή ώρα και αιτία ήταν και πάλι η αλλαγή του καιρού. Γενικά οι καιρικές συνθήκες είναι ο απρόβλεπτος παράγοντας σε πολλά αθλήματα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό επηρέασε ψυχολογικά τις αθλήτριες.

«Μας συγκίνησες»: Ο θρίαμβος της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη και το χάλκινο μετάλλιο «ξεσήκωσε» το Twitter

Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο βάδην, Κινέζα Yang Jiayu πήρε προβάδισμα από την αρχή και από τα μέσα του αγώνα και μετά ήταν βέβαιο πώς εκείνη θα κατακτούσε το χρυσό όπως και έγινε. Η Αντιγόνη έκανε υπερπροσπάθεια, καθώς η Κινέζα είχε επιβάλει σε όλες έναν πιο γρήγορο ρυθμό και η ταχύτητα παρά η τακτική, επικράτησε στον σημερινό αγώνα.

Με το ήθος που την διακρίνει μετά το τέλος του αγώνα στην 22η θέση, η Αντιγόνη με χαμόγελο φόρεσε την ελληνική σημαία στους ώμους της και υποκλίθηκε προς το κοινό. Το κοινό στο Χ για μία ακόμη φορά της έδωσε τα εύσημα για την ποιότητα του χαρακτήρα της.

Λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό της ανακοίνωσε με δάκρυα πως αυτός ήταν και ο τελευταίος της αγώνας σε Ολυμπιάδα: «Κλαίως δύο μέρες τώρα, δεν μπορώ να συμμαζέψω τα συναισθήματά μου. Δεν ξέρω καν τι θέση έχω, αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένη με βάση τη χρονιά που είχα. Έκανα μία αξιοπρεπή εμφάνιση στον τελικό. Φεύγω. Το «φεύγω» είναι «φεύγω». Είναι η τελευταία μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ευχαριστώ για τη στήριξη. Μπορεί να μην χαρήκατε με το αποτέλεσμά μου, αλλά σας ευχαριστώ για τη στήριξη».

Η Αντιγόνη παραμένει ένα σύμβολο του ελληνικού αθλητισμού παρά το αποτέλεσμα. Παγκόσμια πρωταθλήτρια με αρκετές άλλες διεθνείς διακρίσεις, είχε όνειρο σε αυτή την Ολυμπιάδα να πάρει μία καλή θέση για να επιβραβευτεί ο κόπος και η σκληρή προπόνηση της τελευταίας δεκαετίας. Το κορίτσι που δούλευε λίγα χρόνια πριν ως σερβιτόρα σε τσιπουράδικο στην Καρδίτσα από όπου κατάγεται και το βράδυ έκανε προπονήσεις, η γυναίκα που εγκατέλειψε τον αθλητισμό για να δημιουργήσει οικογένεια, επανήλθε δυναμικά πριν από 3 χρόνια, αποφασισμένη να μην αφήσει το όνειρό της. Είναι σπάνιο παράδειγμα, θέλησης, δύναμης και πειθαρχίας.

https://www.instagram.com/p/C0yE3mppoZz/

Όταν με μεγάλο κόπο στέφθηκε το 2023 Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στη Βουδαπέστη μας είχε συγκινήσει με τα λόγια της: «Δεν το πιστεύω ότι το κρατάω στα χέρια μου. Απίστευτη στιγμή. Δεν ξέρω πότε θα κατέβω, πότε θα πέσω από το σύννεφο που βρίσκομαι. Νομίζω ότι είχα όλη την Ευρώπη σήμερα δίπλα μου. Και τους ανθρώπους μου. Δεν έχω λόγια. Από την αρχή της χρονιά ήμουν μέσα στο γκρουπ, είναι απίστευτο ότι βαδίζω τόσο γρήγορα σαν και αυτές στην ελίτ και είμαι περήφανη. Ευχαριστώ όσους με πίστεψαν, αλλά και όσους δεν με πίστεψαν, γιατί αυτοί μου δίνουν το κίνητρο».

https://www.instagram.com/p/CwfB0vQoBHj/