Η ανέλπιστη νίκη των γκρι στο MasterChef διαλύει τους μπορντό και σώζει μόνο τον Λευτέρη

Κατερίνα Μπούσιου
Η ανέλπιστη νίκη των γκρι στο MasterChef διαλύει τους μπορντό και σώζει μόνο τον Λευτέρη

Όλα δείχνουν πως είτε ο Σοφοκλής είτε ο Νίκος θα είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση στο MasterChef μαζί με τη Χριστίνα και τον Γιάννη. 

Η τελευταία ομαδική δoκιμασία του MasterChef στον μαγευτικό Μυστρά δεν ήταν τελικά τόσο εύκολη όσο φαινόταν και μία ανάσα πριν τον ημιτελικό του μαγειρικού διαγωνισμού, είχαμε εκπλήξεις. Το τελευταίο συμβούλιο της χρονιάς την προσεχή Δευτέρα, είναι τελικά προβλέψιμο. Σοφοκλής ή Νίκος θα είναι υποψήφιος μαζί με την Χριστίνα και τον Γιάννη;

https://www.instagram.com/reel/C7mrx85B4XR/

Θα τη γλιτώσει πάλι ο Γιαννίτσε;

Αγχωμένοι ήταν οι περισσότεροι παίκτες του MasterChef στην τελευταία ομαδική δοκιμασία που έγινε στον Μυστρά γιατί τώρα στην τελική ευθεία του διαγωνισμού, όλοι έχουν τη φιλοδοξία να προχωρήσουν προς την πεντάδα και γιατί όχι, να βρεθούν και ως φιναλίστ. Από τους δύο ήδη υποψήφιους προς αποχώρηση, η πιο άνετη ήταν η Χριστίνα, ενώ ο Γιάννης προσπαθούσε να δημιουργεί αφορμές για να τσακώνεται με τον Ηλία, ενώ όλο κάτι του έφταιγε ή του έλειπε την ώρα που μαγείρευαν. Με τον ζεν Κώστα, ενδιάμεσα.

O Γιάννης ψηφίστηκε για αποχώρηση στο MasterChef και το κοινό «παρακαλάει» τη Χριστίνα να τον διώξει

Προφανώς ο Γιάννης έψαχνε ένα άλλοθι σε περίπτωση που έχαναν, για να στοχοποιήσει και να ψηφίσει τον αρχηγό Ηλία. Το κοινό κατάλαβε το σχέδιο του Γιάννη του bro.

ilias.jpg

Το μενού έμοιαζε εύκολο αλλά δεν ήταν. Μέσα σε δύο ώρες, η κάθε ομάδα, έπρεπε να ετοιμάσει τρεις ατομικούς δίσκους για τους κριτές με κεράσματα. Λίγο πιο γκουρμέ από αυτό που ονομάζουμε μεζέδες. Θα έπρεπε να περιέχουν, κροκέτα, όσπριο, ψάρι ή θαλασσινό, κρέας, γλυκό. Κοντιζάς, Κουτσόπουλος (ο Ιωαννίδης απουσίαζε) και ο καλεσμένος και διακεκριμένος στο εξωτερικό σεφ Γιάννης Κυριόγλου, βρήκαν κάποιες αστοχίες αρχικά και στις δύο μπριγάδες.

Αλλά φαίνονταν ξεκάθαρα πως οι μπορντό τους είχαν ενθουσιάσει περισσότερο. Κάποια στιγμή όμως στον τελικό απολογισμό, όλα κρίθηκαν στην κροκέτα. Ανέλπιστα για το κοινό αλλά και για εμένα, ξαφνικά βγήκαν ως νικητές οι γκρι.

Αυτό σημαίνει ότι οι μπορντό (με τη Χριστίνα ήδη υποψήφια) θα διαλυθούν πλέον οριστικά και όχι μόνο επειδή μας τελείωσαν οι ομαδικές δοκιμασίες. Ο Λευτέρης φαίνεται να σώζεται, γιατί φάνηκε και από τα σχόλια των κριτών ότι σε πιάτα που έφτιαξε ο Σοφοκλής και ο Νίκος Κυψίδης υπήρχαν αστοχίες. Άρα είναι οι δύο που κινδυνεύουν με υποψηφιότητα προς αποχώρηση, ενώ ο Λευτέρης συνεχίζει στους έξι που πάνε στην επόμενη δοκιμασία πριν τον ημιτελικό στη Μυτιλήνη.

Η δοκιμασία του Μυστρά και ο σκληρός ημιτελικός του MasterChef στη Μυτιλήνη μας οδηγούν στους top 5

Όποιος βρεθεί ανάμεσα σε Χριστίνα και Γιάννη στην διαδικασία αποχώρησης από όσα θα έχουν ειπωθεί, δεν θα έχει και την καλύτερη ψυχολογία. Τα spoiler λένε πως ο Σοφοκλής είναι ο τρίτος υποψήφιος. Και πως τελικά η Χριστίνα θα σωθεί. Άρα η μάχη θα είναι ανάμεσα σε Γιάννη και Σοφοκλή. Θα φύγει τελικά ο Γιαννίτσε όπως τον αποκαλεί το Twitter/X για να ανακουφιστεί το κοινό το βράδυ της Δευτέρας;