«Σε έναν κόσμο σκοτεινό ας είσαι η Στεφανία στο Προξενιό της Ιουλίας»: Ποια είναι η Χριστίνα Μαξούρη

Κατερίνα Μπούσιου
«Σε έναν κόσμο σκοτεινό ας είσαι η Στεφανία στο Προξενιό της Ιουλίας»: Ποια είναι η Χριστίνα Μαξούρη

Η μεγάλη της επιτυχία στη μουσική παράσταση ως Σωτηρία Μπέλλου και η μεταμόρφωση στην αφανή ηρωΐδα Στεφανία, στο Προξενιό της Ιουλίας. 

Πριν από μερικά χρόνια όταν ξεπεράσαμε την κρίση και ήρθε η αναγέννηση της TV με τις Άγριες Μέλισσες να ανοίγουν τον δρόμο στην παραγωγή αρκετών σειρών μυθοπλασίας, είχαμε εκτιμήσει τη συμμετοχή σπουδαίων ηθοποιών του θεάτρου που τόλμησαν να κάνουν και τηλεόραση. Τη φετινή χρονιά έχουμε τέτοιες εξαιρέσεις, σε σπουδαίους ρόλους. Η Στεφανία που υποδύεται η Χριστίνα Μαξούρη στο Προξενιό της Ιουλίας, ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Λατρεύτηκε από το κοινό που παρακολουθεί τη σειρά και έχει ιδιαίτερη σημασία ως ρόλος για το φινάλε της. Ποια είναι η ηθοποιός Χριστίνα Μαξούρη με σπουδαία καριέρα και στο τραγούδι;

https://www.instagram.com/p/C7Bgba8uwQX/

Η μεταμόρφωση σε Στεφανία και η επιτυχία ως Σωτηρία Μπέλλου

Η Στεφανία είναι μία ιδιαίτερη τηλεοπτική προσωπικότητα στο Προξενιό της Ιουλίας. Για τις ανάγκες μεταμόρφωσης της εμφάνισής της, η Χριστίνα Μαξούρη είχε αποκαλύψει πως χρειάζεται περίπου μία ώρα σε κάθε γύρισμα για να προετοιμαστεί με τα ειδικά props στο σώμα της, ενώ εκπαιδεύτηκε πριν ξεκινήσει η σειρά, στην ιδιαίτερη κινησιολογία του χαρακτήρα της, λόγω της αναπηρίας της.

Η πιο κρίσιμη νύχτα στο Προξενιό της Ιουλίας φέρνει τον Επιφάνειο αντιμέτωπο με τον Γιωργίκη

Η Στεφανία μεγάλωσε ως πιστή υπηρέτρια στο αρχοντικό του Προβιού και γνωρίζει όλα τα μυστικά της οικογένειας. Πλέον δεν τα καλύπτει κάτω από το «χαλί» και ήδη συμβάλει ενεργά στα τελευταία επεισόδια για να σώσει τη ζωή της Ιουλίας. «Σε έναν σκοτεινό κόσμο γεμάτο Γιωργίκηδες, ας είσαι η Στεφανία» της γράφουν συχνά στα social media. Έχει υποστεί τη βία, δεν τόλμησε ποτέ να κάνει όνειρα για τη ζωή της και έχει μία πηγαία καλοσύνη, λειτουργώντας ως μία δεύτερη μητέρα για τον Χρήστο.

Μερικές φορές χρησιμοποιεί τη διπλωματία της για να κατευνάσει τον θυμό τόσο της Χάδως όσο και του Γιωργίκη. Σοφά τα λόγια της και διδακτικά αρκετές φορές. Λέει αυτά που σκέφτονται οι άλλοι, αλλά δεν τολμούν να παραδεχτούν.

Φυσικά, όλοι πιστεύουμε σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες για το τέλος της σειράς, ότι θα διαδραματίσει μεγάλο ρόλο την τραγική νύχτα στο αρχοντικό, πριν τη δολοφονία του Γιωργίκη. Θα συμμετέχει σε αυτή ως θύτης ή θα προστατεύσει τον Χρήστο; Σε αυτό το ερώτημα, δεν έχουμε ακόμη απάντηση. Κουβαλά πολύ πόνο, αλλά δεν θα ανεχτεί σε καμία περίπτωση να την πληρώσει κάποιος αθώος.

Θα τη δεις στα επόμενα επεισόδια να βοηθά τον Επιφάνειο στη φυγή της Ιουλίας από το σπίτι μαζί με την κόρη της. Ρισκάρει τη ζωή της, για τη ζωή της νεαρής κοπέλας, ίσως γιατί δεν θέλει να επαναληφθεί το σκηνικό, όπως συνέβη και με την Ευγενία Προβιού. Ξέρει ποιος ή ποια τη δολοφόνησε. Γνωρίζει πολύ καλά πως δεν ήταν αυτοκτονία ο θάνατός της.

Σωτήρες και τιμωροί εμφανίζονται στο Προξενιό της Ιουλίας ενώ η Στεφανία λατρεύτηκε από το κοινό

https://www.instagram.com/p/C1JnDU2INTA/

Η σπουδαία ηθοποιός Χριστίνα Μαξούρη που υποδύεται τη Στεφανία, είναι αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής «Νέο ελληνικό θέατρο» του Γιώργου Αρμένη και με πολύ αξιόλογη πορεία στο θέατρο τα τελευταία χρόνια. Υπήρξε για δύο χρονιές υποψήφια για τους θεατρικούς της ρόλους για το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», ενώ εξίσου αξιόλογη είναι και η μουσική της καριέρα. Ως δύο παράλληλες διαδρομές με την υποκριτική. Κυκλοφόρησε το 2018 το πρώτο της άλμπουμ «Το άσπρο μαμά νοσταλγώ», ενώ πριν από δύο χρόνια κυκλοφόρησε το «Μάνος Λοΐζος μετά» σε διασκευές έργων του μεγάλου συνθέτη.

https://www.instagram.com/p/CqXrZi3oGBM/

Εκτός από τη συμμετοχή της στην ταινία «Φόνισσα» με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη, η ηθοποιός τα τελευταία 3 χρόνια πρωταγωνίστησε στην sold out μουσική παράσταση «Τα τραγούδια της Σωτηρίας», ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα στη Σωτηρία Μπέλλου, το οποίο έτυχε μεγάλης αποδοχής από το κοινό.

https://www.instagram.com/p/Cpxrn8QI4MK/

Και όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε μία συνέντευξή της για τη σπουδαία αυτή φυσιογνωμία του ελληνικού τραγουδιού: «Η φωνή της Σωτηρίας Μπέλλου, είναι σα να τραγουδάνε τα βουνά».

https://www.instagram.com/p/CbuH9p9OAsA/

Και συνεχίζει σε αυτή τη συνέντευξη στο Ogdoo, κάνοντας μία ευχή για το μέλλον, δείχνοντας και στοιχεία της δικής της προσωπικότητας: «Να παραμένουμε ακέραιοι, ευγενείς και ανοιχτόκαρδοι, ακόμη και όταν όλα γύρω μας καταρρέουν».

Τη φωνή της μπορείς να τη θαυμάσεις ακολουθώντας τη και στο κανάλι της στο Youtube.