Το μαρτυρικό τέλος του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στις Ψυχοκόρες από Δεσποινιώ και Νέλλα

Κατερίνα Μπούσιου
Το μαρτυρικό τέλος του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη στις Ψυχοκόρες από  Δεσποινιώ και Νέλλα

Ενώ οι Ψυχοκόρες προσπαθούν να κρατηθούν ζωντανές, η Δεσποινιώ αποφασίζει να εκδικηθεί με έναν μαρτυρικό τρόπο τον Κοσμά. 

Βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία για το μεγάλο φινάλε στις Ψυχοκόρες την επόμενη εβδομάδα και θα υπάρξει ένας καταιγισμός γεγονότων. Το μεγαλύτερο από τα θέματα που θα μας απασχολήσουν, πριν συμβεί η μεγάλη και άκρως συγκινητική συνάντηση και των 4 αδελφών Πολύζου, είναι το τέλος του πανίσχυρου Κοσμά Κοτρώτση που υποδύεται ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, σε έναν από τους καλύτερους τηλεοπτικούς του ρόλους μετά το Έτερος Εγώ. Τη μοίρα του ήδη την έχουν αποφασίσει η Δεσποινιώ αλλά και η Νέλλα. Και χωρίς να το έχουν συννενοηθεί μεταξύ τους.

Η Δεσποινιώ χάνει κάθε ελπίδα για να μείνει ζωντανή

Είναι η πιο τραγική φιγούρα στις Ψυχοκόρες η Δεσποινιώ. Δεν είχε εξαρχής την ψυχική δύναμη που έχει για παράδειγμα η Φρόσω αλλά και η Βασιλική για να παλέψουν να επιβιώσουν. Τώρα πια είναι αδύναμη να κάνει το οτιδήποτε και αφημένη στη μοίρα της. Παρατημένη στις ορέξεις του νέου της «αφεντικού» που τη διαθέτει στους κάθε λογής «πελάτες» της.

Η Βασιλική θα έχει το ωραιότερο φινάλε στις Ψυχοκόρες, μετά το συγκινητικό «αντίο» του πατέρα της

Δεν είναι μόνο ψυχικά αδύναμη η Δεσποινιώ, αλλά και σωματικά. Θα καταλάβει πως πάσχει από σύφιλη, μία διαδομένη αρρώστια εκείνης της εποχής για τα κορίτσια του δρόμου. Πλέον είναι σίγουρη πως θα πεθάνει. Χωρίς να έχει στο πλευρό της τις αδελφές της, ούτε καν την κακοποιητική Βικτώρια, απλά περιμένει το τέλος της. Είναι αδύνατον να πληρώσει τις ακριβές θεραπείες της και έχει χάσει το κουράγιο της.

Τότε φτάνει στα άκρα όταν συναντήσει ως πελάτη της τον Κοσμά Κοτρώτση. Η βραδιά μαζί του, χωρίς εκείνος να ξέρει τη σοβαρή και μεταδιδόμενη ασθένειά της θα είναι η μεγαλύτερη εκδίκησή της για την κακοποίησή της, όταν βρισκόταν στο σπίτι του μαζί με την αδελφή της.

Όμως ο Κοσμάς Κοτρώτσης δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο αυτό το ζήτημα. Κινδυνεύει να συλληφθεί για τα κονδύλια Μάρσαλ αφού έχει χάσει και τη θέση του στην Τράπεζα και αποφασίζει να μαζέψει όσα χρήματα μπορεί για να διαφύγει στην Ιταλία. Θα προβάλει μία δικαιολογία στη Νέλλα πως φεύγει για δουλειές, αλλά εκείνη θα καταλάβει (κρυφακούγοντας παράλληλα) πως κάτι άλλο ετοιμάζει.

https://www.instagram.com/p/C8sC0QkIZKH/

Έτσι παράλληλα ετοιμάζει και τη δική της φυγή. Είναι από τις σκηνές που θα λατρέψεις ξανά σε αυτόν τον ρόλο, τη Δήμητρα Ματσούκα. Το σχέδιό της - με κίνδυνο κάποια στιγμή να το καταλάβει η Αρχοντούλα - είναι να κάνει δολιοφθορά στο αυτοκίνητό του. Θα βρεθεί όμως μαζί του σε αυτό το αυτοκίνητο και πλέον θα του μαρτυρήσει πως τα γνωρίζει όλα και πως είναι μάταιο να κρύβει τη φυγή του. Έχει πια αποφασίσει το κοινό τους τέλος.

Όταν εκείνος θα αντιληφθεί πως τα φρένα δε λειτουργούν, εκείνη θα στρίψει απότομα το τιμόνι και θα βρεθούν στον γκρεμό. Θα παραμείνουν μέχρι το τέλος της σειράς ως αγνοούμενοι, αλλά κανείς δεν ελπίζει πως είναι ζωντανοί.

psyxokores.png

Σε κάποιους θα περάσει η υποψία πως όλο αυτό έγινε σκηνοθετημένα για να ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη, αλλά τελικά όλοι θα πειστούν πως ήταν ατύχημα. Κανείς ποτέ δεν θα μάθει πως η Νέλλα, είχε αποφασίσει για εκείνη και τον Κοσμά «Το μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο».

https://www.instagram.com/p/C8m5TOIowXA/