Η ώρα του τέλους στον Σασμό με έναν γάμο, δύο εγκυμοσύνες και επιστροφή του Μαθιού

Κατερίνα Μπούσιου
Η ώρα του τέλους στον Σασμό με έναν γάμο, δύο εγκυμοσύνες και επιστροφή του Μαθιού

Το γαμήλιο γλέντι με Γιάννη Κότσιρα και Βασίλη Σκουλά και ο συγκινητικός χορός του Ορφέα Αυγουστίδη με τη μητέρα του Μαρία Τζομπανάκη στο μεγάλο φινάλε στον Σασμό.  

Με τα 12 τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για τον Σασμό, θα κλείσει μελωδικά το διπλό επεισόδιο του φινάλε. Με το γλέντι που θα επακολουθήσει του γάμου του πρωταγωνιστικού ζευγαριού, του Αστέρη και της Αργυρώς και την οριστική λήξη της βεντέτας που κράτησε για περισσότερα από 50 χρόνια. Υπάρχουν δύο ακόμη εκπλήξεις που συνοδεύουν τον γάμο, λίγο πριν δούμε και το τελευταίο «αντίο» στον Μαθιό.

Ο Ορφέας Αυγουστίδης και η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη είναι μεν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές ως νεόνυμφοι, αλλά όλοι οι ηθοποιοί του τελευταίου χρόνου θα αποχαιρετήσουν με χορό και τραγούδι τη σειρά.

Ο Μαθιός «φεύγει» αλλά επιστρέφει ξανά

Μπορεί να έχουν χαρές οι φανς των ΑΑ, δηλαδή των fun club του Αστέρη και της Αργυρώς στον Σασμό που εδώ και 3 χρόνια στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις στα social media το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, με τον γάμο τους και τη δικαίωση του έρωτα, αλλά πριν τις χαρές θα έχουμε μοιρολόι.

Η Λαμπροπούλου εξήγησε το αυτονόητο για τον «χωρισμό» από τον Λάλο μετά τον Σασμό

Στο πρώτο μέρος του διπλού επιλόγου θα έχουμε την κηδεία του Μαθιού και το μυστήριο σχετικά με το αν πραγματοποίησε η Βασιλική την απόπειρα αυτοκτονίας μαζί με την κόρη της. Τελικά επειδή την έχουμε δει σε πλάνα του γάμου, δεν θα προβεί στην πράξη της. Σαν όραμα θα εμφανιστεί μπροστά της ο έρωτας της ζωής της και θα της ζητήσει να συνεχίσει τη ζωή της για χάρη της κόρης της.

Το επεισόδιο θα κλείσει και με το δίλημμα του Αντώνη για την υπόθεση του Στεφανή. Να καταγράψει επίσημα την ομολογία του Μαθιού πριν πεθάνει πως εκείνος τον σκότωσε ή να αφήσει επιτέλους να κλείσει η υπόθεση χωρίς να σκαλίσει και άλλες πληγές του παρελθόντος; Ανάμεσα στο καθήκον και την ειρήνη του σασμού, θα επιλέξει το δεύτερο.

Η βάφτιση της μικρής Ματθίλδης έχει ήδη δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα για λήξη της βεντέτας και μεταφερόμαστε στο δεύτερο επεισόδιο 3 χρόνια μετά. Καλλιόπη και Μαρίνα αποφασίζουν να οργανώσουν τον γάμο των παιδιών τους. Μόνο που λίγο πριν τον γάμο, η Αργυρώ μαθαίνει πως θα ξαναγίνει μαμά και ο Αστέρης πετά από τη χαρά του.

Δεν είναι όμως η μόνη εγκυμοσύνη που θα ζήσουμε στο τελευταίο επεισόδιο. Αλλά και εκείνη της Λεμονιάς. Ο Τόλης που είναι κουμπάρος στον γάμο του Αστέρη και της Αργυρώς, μαζί με την Στέλλα, θα γίνει και εκείνος μπαμπάς.

Ο Παύλος καλείται να παραδώσει τη νύφη στον γαμπρό και έτσι με το μυστήριο γεμάτο συγκίνηση από όλους κλείνει ο μεγάλος κύκλος του αίματος στο χωριό. «Αυτό το μίσος μόνο μ'έρωτα περνάει, έτσι γεννιέται η ελπίδα και ο σασμός» όπως λέει και το ομότιτλο τραγούδι της σειράς το οποίο και θα τραγουδήσει ο Γιάννης Κότσιρας στο γαμήλιο γλέντι του ζευγαριού.

https://www.instagram.com/p/C9HH4dlopd-/

Ωσεί παρόντες ως φιγούρες θα είναι τόσο ο Μαθιός, όσο και ο Βασίλης Βρουλάκης και ο Νικηφόρος. Δημήτρης Λάλος, Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης και Γιώργος Αμούτζας είναι οι νεκροί από την πλευρά των Σταματάκηδων. Κατά την προετοιμασία της νύφης όμως, θα δούμε και έναν ακόμη από εκείνους που έφυγαν, τον Μάρκο Βρουλάκη και πατέρα της, να παίζει με τη λύρα του για τις χαρές της.

Τον ρόλο υποδύθηκε ο Πάνος Γκόγκος. Είναι ένα reunion των νεκρών, με ένα συμβολισμό της ζωής, του θανάτου και της δικαίωσης.

https://www.instagram.com/p/CucmBK8I4Ry/

Θα είναι όμως παρών και ο Πετρής, δηλαδή ο Κώστας Νικούλι που υποδύθηκε τον αδελφό της Αργυρώς Πετρή. Είναι πιο σημαντική η δική του παρουσία, καθώς από ατύχημα τον σκότωσε ο Αστέρης. Αυτός συμβολίζει λίγο παραπάνω, τον πραγματικό σασμό.

https://www.instagram.com/p/C9J_E8xo5i0/

Στα highlights της βραδιάς εκτός από τον χορό των νεονύμφων και ο χορός που θα κάνει ο Ορφέας Αυγουστίδης με τη μητέρα του Μαρία Τζομπανάκη. Λόγω κρητικής καταγωγής και συγγένειας, έχει μία ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση η σκηνή.

sasmos_tzompanaki.jpg

Πριν από λίγες μέρες, στο πάρτι που οργάνωσε ο παραγωγός Γιάννης Καραγιάννης για τους ηθοποιούς, τους τεχνικούς και όλα τα στελέχη της παραγωγής, για να γιορτάσουν τη λήξη της σειράς, η Μαρία Τζομπανάκη έκανε και μία αποκάλυψη που αφορά στον γιο της με τον οποίο συνεργάστηκαν για πρώτη φορά τηλεοπτικά. Και αναφέρθηκε στον εγγονό της, που είναι παιδί του Σασμού: «Ο εγγονός μου ο γιος του Ορφέα γεννήθηκε μέσα στον Σασμό. Τον είδα λίγες φορές αυτά τα 3 χρόνια. Περισσότερο έβλεπα τους συναδέλφους μου και τα παιδιά των συνεργείων».

https://www.instagram.com/reel/C9KR40Co7NL/

Ενώ ο πολυτάλαντος Ορφέας Αυγουστίδης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια εκτός του Σασμού, κάνει συνεχή sold out με τις παραστάσεις του στο θέατρο, έδωσε τη δική του εκδοχή για την επιτυχία της σειράς: «Επιτυχία δεν είναι μόνο τα νούμερα. Επιτυχία είναι να είσαι παρών που ξοδεύεις 12 ώρες την ημέρα για 3 χρόνια και όταν τελειώνει να σκέφτεσαι ότι ήσουν «εκεί» και ότι κάτι συνέβη μέσα σου».