Η κόρη του Μαθιού oνομάστηκε «Ματθίλδη Σταματάκη» και το κοινό στο Twitter/X απόρησε με το όνομα

Κατερίνα Μπούσιου
Η κόρη του Μαθιού oνομάστηκε «Ματθίλδη Σταματάκη» και το κοινό στο Twitter/X απόρησε με το όνομα

Το θηλυκό του Μαθιού είναι Ματθίλδη; Ο Σασμός έγινε με μία βάφτιση express. 

Όλο το σημερινό επεισόδιο στον Σασμό, ήταν αφιερωμένο στο τελευταίο «αντίο» του Μαθιού και ουσιαστικά αυτές ήταν και οι τελευταίες σκηνές του Δημήτρη Λάλου στη σειρά. Η Μαρία Τζομπανάκη και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου, οι δύο πιο σημαντικές γυναίκες της ζωής του, ως μητέρα και σύζυγος ήταν στο επίκεντρο. Αλλά και η Ματθίλδη, η κόρη του που βαφτίστηκε λόγω παράδοσης, πριν την κηδεία του. Το Χ «κέντησε» με τα σχόλιά του για το όνομα που επιλέχθηκε.

Ματθίλδη από το Μαθιός;

Η Μαριλίτα Λαμπροπούλου ήταν η κεντρική πρωταγωνίστρια στο επεισόδιο του αποχαιρετισμού του τηλεοπτικού της συζύγου Δημήτρη Λάλου. Η Βασιλική ήταν ένας ρόλος καθαρά δραματικός τα τελευταία 3 χρόνια του Σασμού και οι μόνες χαρές που έζησε ήταν όταν κατάφερε να είναι με τον μεγάλο έρωτα της ζωής της. Τον Μαθιό της, πατέρα του γιου της Νικηφόρου και της κόρης της. Ακόμη και όταν έμαθε πως εκείνος δολοφόνησε τον πρώην σύζυγό της επειδή την κακοποιούσε, τον συγχώρησε.

Λάλος - Λαμπροπούλου στην πιο τρυφερή στιγμή τους μετά το φινάλε του Σασμού - Το τέλος του Μαθιού

Το «Δεν μπορώ χωρίς τον Μαθιό μου» ακούστηκε πολλές φορές από εκείνη. Οι τηλεθεατές που παρακολουθούν τη σειρά ανελλιπώς, έχουν πια εξοικειωθεί με απώλειες, δολοφονίες, θανάτους σε αυτή τη σειρά, συνέπεια της χρόνιας βεντέτας, Σταματάκηδων και Βρουλάκηδων. Αλλά αυτή τη φορά ήταν διαφορετικά.

Η Βασιλική στο τέλος του επεισοδίου ετοιμαζόταν να κάνει απόπειρα αυτοκτονίας μαζί με το μωρό. Μία ακόμη αστοχία στο σενάριο. Να θυσιάσει και το παιδί.

Την παράσταση έκλεψε στο επεισόδιο και η Μαρία Τζομπανάκη, σε ένα κρητικό μοιρολόι που έγραψε τους στίχους η ίδια, καθώς όπως είχε πει και στην Κατερίνα Καινούργιου πριν από δύο μέρες, γνώριζε λόγω καταγωγής την ιδιαιτερότητα στα μοιρολόγια της Κρήτης.

Και εδώ είχαμε μία ανατροπή. Όπως μας εξηγήθηκε έπρεπε πριν την κηδεία, βάσει κρητικού εθίμου, να βαφτιστεί το ορφανό παιδί του νεκρού. Το οποίο είθισται να παίρνει το όνομα του πατέρα του που «χάθηκε». Έτσι ενώ ξέραμε ότι θα βαφτιστεί Καλλιόπη, μάθαμε ότι θα βαφτιστεί ως Ματθίλδη. Το θηλυκό του Μαθιού. Στα social media το όνομα αυτό, έγινε viral.

Βέβαια αν κάνεις μία σύντομη αναζήτηση στη Google, το όνομα Μαθιός προέρχεται από το Ματθαίος που δεν έχει θηλυκό. Σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Ματθούλα.

Νονοί του παιδιού ήταν ο Τηλέμαχος και ο Αστέρης, εκπρόσωποι των δύο οικογενειών. Και έτσι επικυρώθηκε ο σασμός, το κλείσιμο της βεντέτας. Αυτό που φαινόταν δύσκολο 3 χρόνια τώρα, έγινε μέσα σε 3 λεπτά. Βάφτιση express. Δεν άξιζε για τόσο λίγο.

Στο τελευταίο και μάλιστα διπλό επεισόδιο της σειράς την προσεχή Δευτέρα, θα ζήσουμε τη μεγαλύτερη χαρά μετά τη μεγάλη λύπη. Toν γάμο του Αστέρη και της Αργυρώς. Δες και κάποιες φωτογραφίες εδώ.

Αστέρης και Αργυρώ στην πρώτη φωτογραφία του γάμου τους στον Σασμό - Η συγκίνηση στο φινάλε

Στο γαμήλιο παραδοσιακό γλέντι θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και αρκετά από τα τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για τη σειρά και θα ερμηνέψει ο Γιάννης Κότσιρας και ο Βαγγέλης Σκουλάς.

Συνολικά 12 τραγούδια έχουν γραφτεί τα τελευταία 3 χρόνια, σε μουσική του Νίκου Τερζή και στίχους του Γιάννη Κότσιρα. Τα περισσότερα από αυτά συνόδεψαν τους έρωτες, τους χωρισμούς, αλλά και τις μεγάλες απώλειες των ζευγαριών του Σασμού.