Ήταν δίκαιος ο θάνατος της Φρόσως στις Ψυχοκόρες; Το γλυκόπικρο φινάλε και τα σχόλια στο Χ

Κατερίνα Μπούσιου
Ήταν δίκαιος ο θάνατος της Φρόσως στις Ψυχοκόρες; Το γλυκόπικρο φινάλε και τα σχόλια στο Χ

«Τουλάχιστον ξαναβρήκε τον Μέλιο της στον παράδεισο» ήταν ένα χαρακτηριστικό σχόλιο για αυτό το φινάλε. Ο επίλογος στις Ψυχοκόρες είχε και κάτι ευχάριστο με τον γάμο της Μαρίκας και του Σώτου. 

Ο μεγάλος επίλογος στις Ψυχοκόρες, ήταν αντάξιος της ποιοτικής ταυτότητας της. Μία πρωτότυπη σειρά για τα ελληνικά δεδομένα που άφησε τη σφραγίδα της τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, με τα μηνύματα που πέρασε και με την καλλιτεχνική της τελειότητα.

Η σκηνή με τις 4 αδελφές Πολύζου στην επανένωσή τους στις Ψυχοκόρες, η ντροπή για αυτό που έγιναν, η λύπη για αυτό που έχασαν, η συνειδητοποίηση πως έζησαν μία κόλαση (με εξαίρεση τη Μαρίκα) αλλά και η χαρά που ξαναβρέθηκαν ήταν η πρώτη κορυφαία στιγμή του τέλους.

https://www.instagram.com/reel/C9PiLXaIos9/

Η τιμωρία και το τραγικό τέλος στις Ψυχοκόρες - Ένα λάθος της Δεσποινιώς οδηγεί στη θυσία της Φρόσως

Η σκηνή που αρχικά η Φρόσω συναντά τη Μαρίκα και τη Δεσποινιώ και η τελική προσθήκη της Βασιλικής με τη μεγάλη αγκαλιά τους, «λύγισαν» το κοινό στα social media. Οι αδελφές Πολύζου μετά από όσα μαρτύρια έζησαν, ήταν ξανά μαζί.

Στα highlights της βραδιάς η επιστολή - διαθήκη που άφησε η Νέλλα στην Αρχοντούλα. Παραδίδοντάς της τα κοσμήματα και το σπίτι: «Έχετε δρόμο ακόμη να διανύσετε με τον Σώτο» όπως της έγραψε. Όμως η κορυφαία σκηνή ήταν εκείνη της εκδίκησης της Φρόσως, όταν πήρε πάνω της την ευθύνη για να σκοτώσει τη Βικτωρία. Και μάλιστα κρυφά από τις αδελφές της, που δεν πρόλαβαν το μοιραίο τέλος.

Η Φρόσω δεν είχε να χάσει τίποτε πια. Για αυτό και πήρε πάνω της τη δικαίωση. Η σκηνή βέβαια ήταν αστραπιαία μέσα σε ένα λεπτό με τον διπλό πυροβολισμό. Είδαμε σε μία γρήγορη εναλλαγή τη μετάβαση της στον παράδεισο να συναντά τον Μέλιο της.

Δεν υπήρχαν λόγια για αυτή τη σκηνή. Αν και το κοινό πιστεύει πως ήταν άδικο το τέλος για εκείνη. Ενώ η Ευανθία που την ταλαιπώρησε εξιλεώθηκε για όσα δεινά δημιούργησε.

Στην πρόσφατη αποκλειστική συνέντευξη στο Queen.gr η Άννα Λουϊζίδη (διάβασε εδώ) μας είχε μιλήσει για το πώς είχε ερμηνεύσει εκείνη το φινάλε της. Τότε δεν μπορούσε ακόμη να μας το αποκαλύψει:

«Δεν ήθελε να γίνει αυτή που έγινε η Φρόσω, αλλά αναγκάστηκε. Σε πολλές σκηνές με την Ευανθία σκεφτόταν η Φρόσω το ότι : «Εσύ που με κατηγορείς, εσύ με έκανες έτσι». Πάντα έχεις την επιλογή στη ζωή σου να μην αδικήσεις». Είναι όμως ευχάριστο το τέλος να βρεθούν όλες οι αδελφές μαζί κάποια στιγμή; Να βλέπει η μία στα μάτια της άλλης, τον εαυτό που κάποτε υπήρξε και έχασε; Ή είναι ευχάριστο τέλος να μην έρθουν σε αυτή τη συνειδητοποίηση;»

Συμπληρώνοντας για αυτή την ιδιαίτερη συνεργασία με τον Μέλιο της, Αναστάση Λαουλάκο: «Βρέθηκα με έναν συμπαίκτη που αγαπά τη δουλειά του με τον ίδιο τρόπο που την αγαπώ και εγώ. Αγάπησε επίσης τον ρόλο του και μας δόθηκε η ευκαιρία να πούμε την ιστορία του Μέλιου και της Φρόσως με ένα τίμιο τρόπο, να παίξουμε σαν παιδιά τους ρόλους μας, σαν παραμύθι».

Η Άννα Λουϊζίδη αποχαιρέτησε τη Φρόσω της με ένα «Άργησες» (αυτό που της είπε ο Μέλιος όταν την συνάντησε ξανά) και μας έδωσε όλο το νόημα της θυσίας της. Εκείνη αναζητούσε μόνο τον Μέλιο της. Εκεί που γνώρισε την αγάπη. Όταν τον έχασε τίποτε δεν ήταν το ίδιο. Και τον «ξαναβρήκε». Αυτό ήθελε μόνο.

https://www.instagram.com/reel/C9S0LkzI2LB/

Τα ευχάριστα ήρθαν στο τέλος. Το σπίτι Κοτρώτση έγινε κέντρο εκπαίδευσης για οικονόμους, η Μαρίκα χώρισε τον Πολίτη και παντρεύτηκε τον Σώτο, ενώ η Βασιλική κέρδισε το δώρο του Παύλου, μία υποτροφία για σπουδές στην Ιταλία.

Η Μαρίκα επέστρεψε στο πατρικό της Κρυοπηγής μαζί με τον Σώτο και εκεί ξεδιπλώθηκαν οι αναμνήσεις και οι σκηνές του πρώτου επεισοδίου. «Όλα θα φτιάξουν από την αρχή» είπε η Μαριάννα Κιμούλη και η ελπίδα γεννήθηκε ξανά. Αυτός ήταν ένας απίθανος επίλογος.

marika.jpg

Η Μαριάννα Κιμούλη στον πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο, λίγες ώρες πριν το φινάλε, είχε αποχαιρετήσει με συγκίνηση τη σειρά που όλοι αγαπήσαμε. Και έγραψε μεταξύ άλλων: «Δεν μου αρέσουν οι αποχαιρετισμοί… Αυτός όμως γίνεται πιο εύκολος μιας και ξέρω ότι πολλούς από τους ανθρώπους που γνώρισα σε αυτή τη δουλειά θα τους έχω πλέον στην ζωή μου ως φίλους. Είναι πολύτιμο να έχεις την τύχη να είσαι μέρος μίας δουλειάς που εκτιμάς, αλλά ακόμη πιο πολύτιμο να γνωρίζεις τόσους πολλούς ωραίους ανθρώπους».

Και συμπλήρωσε ευχαριστώντας την παραγωγή, τον σκηνοθέτη, τους σεναριογράφους αλλά και τους ηθοποιούς συναδέλφους της: «Μενού, Μαργαρίτα, Άννα, Γιώργο, Δήμητρα, Πυγμαλίων, Νεκταρία, Ερμίνα, Αλέξανδρε, Τόνια, Αλεξάνδρα είμαι πραγματικά τυχερή που σας γνώρισα. Πάνω απ’ όλους και όλα όμως, θέλω να ευχαριστήσω ένα ολόκληρο συνεργείο που χωρίς αυτούς τίποτα μα ΤΙΠΟΤΑ απ´όλα αυτά δεν θα γινόταν πράξη».

https://www.instagram.com/p/C9R-TnDoF9N/