Όχι μόνο ο Ρουβάς, η Μενεγάκη και η Βανδή - Τώρα και η Ελένη Φουρέιρα έγινε αγρότισσα της πόλης

Όχι μόνο ο Ρουβάς, η Μενεγάκη και η Βανδή - Τώρα και η Ελένη Φουρέιρα έγινε αγρότισσα της πόλης

Φρούτα και λαχανικά από τον κήπο της θα τρώει σύντομα και η Ελένη Φουρέιρα, ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων της. 

Το να ασχολείσαι με τη φύση και τη γη, έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην ψυχολογία μας λένε οι ειδικοί και επιπροσθέτως και στην υγεία μας, αν καλλιεργούμε τα δικά μας φρούτα και λαχανικά στον κήπο μας. Αξεπέραστος στο είδος είναι μέχρι στιγμής ο Σάκης Ρουβάς που είναι πλέον ένας κανονικός αγρότης, αλλά υπάρχουν και άλλα γνωστά και αγαπημένα μας πρόσωπα που κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για να γίνουν αγρότες της πόλης. Η Ελένη Φουρέιρα μας έδειξε πρόσφατα πως αποφάσισε να καλλιεργήσει τα δικά της λαχανικά στον κήπο της.

Ντοματούλες στον κήπο για τον Ερμή της

Ο Σάκης Ρουβάς όπως σου ανέφερα τους έχει ξεπεράσει όλους και πλέον όλη του η οικογένεια τρέφεται από τα φρούτα και λαχανικά που καλλιεργεί ο ίδιος στο μεγάλο μποστάνι του, έξω από το σπίτι του στο Νέο Βουτζά. Έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο και φαίνεται πως το απολαμβάνει, δηλώνοντας πως του δίνει μεγάλη χαρά η διαδικασία καλλιέργειας και συλλογής.

Ο Σάκης Ρουβάς είναι ο μανάβης του εαυτού του και ένας παλιός γνωστός του επιβεβαιώνει μία αλήθεια

https://www.instagram.com/reel/C5-qPwcNZ51/

Εδώ και πολλά χρόνια και η Δέσποινα Βανδή είχε δείξει πως προτιμά μερικά λαχανικά και φρούτα να τα καλλιεργεί η ίδια και στο σπίτι της στη Βούλα υπάρχει κανονικός λαχανόκηπος με όλα τα εποχικά λαχανικά. Περνά αρκετές ώρες της ημέρας για να τον φροντίζει και αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι τουλάχιστον, αγχολυτικό.

vandimpostani.jpg

Αρχικά στο πρώτο της σπίτι στα Μελίσσια και στη συνέχει στο ONAR της Άνδρου, η Ελένη Μενεγάκη μας έδειξε πως είναι δεινή αγρότισσα. Περηφανευόταν για τις κερασιές της στον κήπο της στην Αθήνα, αλλά ξεπέρασε τον εαυτό της με όλα τα λαχανικά που καλλιεργεί στο σπίτι της που βρίσκεται εντός της ξενοδοχειακής μονάδας του συζύγου της Μάκη Παντζόπουλου. Η ετήσια παραγωγή δεν είναι αμελητέα.

https://www.instagram.com/p/CFTxkgKpWkA/

Κάποια στιγμή σε μικρότερη κλίμακα, έκανε την προσπάθειά της και η Άννα Βίσση, μετατρέποντας ένα μικρό τμήμα του κήπου της στην Εκάλη σε μποστάνι. Η «Απόλυτη» έχει ταλέντο και στην κηπουρική. Είναι γνωστό πως τις τελευταίες δύο δεκαετίες, δεν τρώει καθόλου επεξεργασμένα τρόφιμα και αποφεύγει κάθε τι τυποποιημένο.

https://www.instagram.com/p/CDth5OhM5Rq/

Τώρα πλέον και η Ελένη Φουρέιρα αποφάσισε να ξεκινήσει τη μικρή της παραγωγή στον κήπο της. Ξεκινώντας από τα εύκολα, καλλιεργώντας ντομάτες που είναι και της εποχής και δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μεγαλώσουν. Και μας έδειξε χθες με ένα βίντεο της, περήφανη την πρώτη μικρή σοδειά της.

Έχει έναν ακόμη λόγο η γνωστή τραγουδίστρια για στροφή στα φυσικά και χωρίς χημικά, λαχανικά. Ως μητέρα πρέπει να φροντίζει για την καλή διατροφή του γιου της Ερμή. Από την άλλη πλευρά, η μικροκηπουρική, είναι το πιο όμορφο και δημιουργικό χόμπι.