Η Γιούλικα Σκαφιδά θα είναι το αντίπαλο δέος της Μαρίας Κίτσου στη Μάγισσα 2; Ο μεταφυσικός ρόλος
Η αποκάλυψη της Μαρίκας Κίτσου. Τι θα αναζητήσουμε στο παρελθόν της Μάγισσας Φλεγόμενη Καρδιά; Η Γιούλικα Σκαφιδά μπορεί να μας δώσει τις απαντήσεις;
Γνωρίζουμε πλέον ένα μεγάλο μέρος του καστ της Μάγισσας Φλεγόμενη Καρδιά αλλά δεν παύει να περιμένουμε και εκπλήξεις για τη συνέχεια, καθώς και την πρώτη σεζόν ο καίριος ρόλος της Κυπριανής δεν μας προέκυψε εξαρχής. Υπάρχει ένα μυστήριο που καλύπτει αρκετούς ρόλους ως προς την τοποθέτησή του σε σχέση με τους υπόλοιπους, αλλά η Γιούλικα Σκαφιδά μας έδωσε μία γεύση από τον δικό της ρόλο ως Λεώνη. Εκείνη και η Μαρία Κίτσου θα επαναλάβουν το δίδυμο Αναχίτ και Κυπριανής; Τι άλλο μας περιμένει;
«Ελπίζω να την αγαπήσετε για αυτό το σκοτάδι της»
Δεν είναι τόσο απλή η σεναριακή τοποθέτηση της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη στον δεύτερο κύκλο της Μάγισσας με τον υπότιτλο Φλεγόμενη Καρδιά. Θα έχουμε μία πολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική ιστορία και δεν θα είναι ένα τόσο απλοϊκό prequel, όπως είχες φανταστεί. Από τις πρόσφατες δηλώσεις της Μαρίκας Κίτσου και της Γιούλικα Σκαφιδά, καταλάβαμε πως θα έχουμε ένα πολύπλοκο μοτίβο και ένα ταξίδι στον χρόνο από το παρελθόν στο μέλλον. Σε άγνωστες ιστορικά εποχές και περίεργες συνδέσεις όλων των προσώπων μεταξύ τους.
Η πορεία της Μαρίας Κίτσου από τις διακρίσεις, στη νέα Μάγισσα και ο άγνωστος αδελφός τη Μιχαήλ
Γιατί δεν θα βρεθούμε μόνο στο 1710 και 100 χρόνια νωρίτερα από την ιστορία της Μάγισσας του πρώτου κύκλου. Θα βρεθούμε και στο 1910 όπως μας εξήγησε χθες με βίντεό της στην παρουσίαση του προγράμματος του ΑΝΤ1, η Μαρία Κίτσου μιλώντας και για τον ρόλο της: «Είαι η Πανδώρα Μοντιλιάνι, ένας χαρακτήρας πολύ αινιγματικός. Το σενάριο όταν το διάβασα έπαθα σοκ γιατί είναι κάτι που δεν έχω ξαναδιαβάσει ποτέ ούτε σε μυθιστορήματα, ούτε σε τίποτα. Είναι ένα απίστευτο story, μία αναδρομή στο 1910, μία αχαρτογράφητη εποχή της Ελλάδας...Πάμε να επιχειρήσουμε κάτι ηρωϊκό, αλλά με πολύ μεράκι».
Το 1910 στο οποίο αναφέρεται αφορά σίγουρα απόγονο του γιου της Θεοφανώς. Έχουν περάσει 100 χρόνια από τον δικό της θάνατο. Και από εκεί θα ξαναγυρίσουμε 200 χρόνια πίσω στο 1710.
Στην Μάνη εκτός από την Μαρίκα Κίτσου ως Πανδώρα Μοντιλιάνι, είναι μαζί ο σύζυγός της Τζουζέπε Μοντιλιάνι, ο οποίος δεν κατανοεί όπως μας είπε τα όσα μαγικά συμβαίνουν γύρω του, ο Μελέτης Ηλίας. Η Πανδώρα είναι αινιγματική ως προς τα κίνητρα ή την καλοσύνη της, γιατί η αλήθεια είναι πως μας έχει μπερδέψει και η Φλεγόμενη Καρδιά στα χέρια της, η καρδιά στο μπαούλο της μητέρας της Κυπριανής.
Εκείνη πάντως που παλεύει ανάμεσα στη μαγεία, τη μεταφυσική και την καλοσύνη θα είναι η Γιούλικα Σκαφιδά ως Λεώνη και προφανώς ως το αντίπαλον δέος της Πανδώρας: «Θα της δώσω ψήγματα ανθρωπιάς, καλοσύνης και ευαισθησίας, όσο σκοτεινή και αν είναι και όσο και αν τη μισούν οι υπόλοιποι ήρωες της σειράς. Ελπίζω εσείς να την αγαπήσετε για αυτό της το σκοτάδι».
Παίρνοντας το νήμα της ιστορίας από εκεί που το αφήσαμε στον πρώτο κύκλο, βρισκόμαστε πια στους προγόνους της Θεοφανώς και της Κυπριανής ή καλύτερα στους προγόνους των μητέρων τους, Αναχίτ και Λαζαρίνας, αν και υπάρχει μία ηλικιακή διαφορά στη δεύτερη περίπτωση. Μη ξεχνάς πως η Αναχίτ ήταν σχεδόν στην ηλικία της Κυπριανής, όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά.
Το πλέον σίγουρο είναι πως η Πανδώρα και η Λεώνη θα βρεθούν αντιμέτωπες με κάποιoν τρόπο που αργότερα θα μάθουμε. Όσο για τον Σπύρο Χατζηαγγελάκη στον ρόλο του πατέρα Αντώνιου, κατανοούμε όλοι πως θα είναι εκείνος που θα αντιτίθεται στη μαγεία. Ο Σπύρος Τσεκούρας, ο αγαπημένος μας Μπάμπης από το «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα», ο Γιάννης Ποιμενίδης, ο Αλέξανδρος Πιεχόβακ (τον θυμάσαι ως Στάθη στο «Κάνε ότι κοιμάσαι», η Έλενα Σαλαμπάση, η Ελένη Σακκά και η Εριφύλη Κιτζόγλου, συμπληρώνουν το καστ της σειράς.
Σου φαίνεται ελαφρώς μειωμένο το καστ σε σχέση με το περσινό, αλλά σου μίλησα εξαρχής για εκπλήξεις που θα έχουμε ενδιάμεσα. Και γενικότερα είναι πολύ νωρίς ακόμη να κατανοήσουμε το μεγαλείο της Μάγισσας Φλεγόμενης Καρδιάς. Θα μείνουμε μόνο στον ενθουσιασμό της Μαρίκας Κίτσου για το σενάριο. Κάτι γνωρίζει παραπάνω από εμάς.