Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος πριν διχάσει στον Άγιο Έρωτα ζητά σεβασμό στα σύμβολα και τη θρησκεία

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος πριν διχάσει στον Άγιο Έρωτα ζητά σεβασμό στα σύμβολα και τη θρησκεία

Τι πιστεύει για τον ρόλο του και τι αποκαλύπτει για όσα θα συμβούν στον Άγιο Έρωτα. Η νέα σειρά του Alpha με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο. 

Ο χαρακτηρισμός ως «πολυαναμενόμενη», ταιριάζει απόλυτα στη νέα σειρά του Alpha Άγιος Έρωτας, η οποία κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο. Στην ουσία είναι η κύρια καθημερινή σειρά του prime time, καθώς οι υπόλοιπες του καναλιού θα προβάλλονται για μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Και ένας ρόλος πολύ ιδιαίτερος για τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο που θα υποδυθεί τον πατήρ Νικόλαο και καθηγητή Θεολογίας, ο οποίος επιστρέφει στον τόπο καταγωγής του με τις πληγές του παρελθόντος ακόμη ανοιχτές.

Ο ηθοποιός μας έδωσε σήμερα διευκρινίσεις και εξηγεί για ποιο λόγο ο σεβασμός προς την ιδιότητα του ρόλου του, είναι πρωταρχικός για εκείνον σε αυτή σειρά.

Οι ανατροπές και ο «πόλεμος» ανάμεσα στο δίκαιο και το άδικο

Ο Άγιος Έρωτας, ήδη μας έχει δώσει ένα πολύ χαρακτηριστικό δείγμα της ιστορίας του. Με την επιστροφή του πατέρα Νικόλαου και καθηγητή Θεολογίας που θα υποδυθεί ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, στον τόπο καταγωγής του. Για εκδίκηση ή για δικαίωση; Υπάρχει μία αυτοκτονία και μία δολοφονία που «στοιχειώνουν» τη δική του μνήμη.

«Ο Γκοτσόπουλος δίνει πόνο» και το λάθος στο τρέιλερ του Άγιου Έρωτα που έγινε trend σε λίγα λεπτά

Το φλερτ με τη Δανάη Παππά, η έλξη από την Κατερίνα Παπουτσάκη και όσα άλλα πολύπλοκα θα χρειαστεί να χειριστεί, θα μας απασχολήσουν για όλη την υπόλοιπη σεζόν. Ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος σε σημερινές του δηλώσεις διευκρίνισε ότι «Δεν είναι ένας απλός ρόλος ή ένα απλό σενάριο, είναι πολλές και ουσιαστικές οι θεματικές που θίγει αυτή η σειρά».

https://www.instagram.com/p/C9AiAyntTiO/

Αλλά ένιωσε την ανάγκη μέσω του δελτίου τύπου του Alpha, να διευκρινίσει ότι σκοπεύει από φύση και θέση ως άνθρωπος, να σεβαστεί την ιδιότητα που θα υποδυθεί. Άλλωστε και σε παλαιότερη συνέντευξή του, είχε αποκαλύψει πως όνειρό του πριν γίνει ηθοποιός ήταν να σπουδάσει στη Θεολογία.

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Η διαλεκτική σχέση του ανθρώπου με τον Δημιουργό του. Η πάλη ενός ανθρώπου ανάμεσα στην αρετή και στην κακία. Ο αγώνας που μπορεί να δίνει ένας άνθρωπος ανεξαρτήτως εποχής ανάμεσα στο καλό και στο κακό, ανάμεσα στο δίκαιο και το άδικο. Πόσο μάλλον όταν αυτός ασκεί το λειτούργημα του ιερέα.

Και συνεχίζει: «Τι οδηγεί έναν άνθρωπο να απαρνηθεί τα εγκόσμια και να αφοσιωθεί στην σωτηρία της ψυχής των ανθρώπων και όταν το κάνει τι κόστος έχει; Πόσο εύκολο είναι να διαχειριστείς την αδικία, την οργή σου απέναντι σε αυτούς που κατέστρεψαν ό,τι αγαπάς. Πώς διαχειρίζεται τα ανθρώπινα συναισθήματα, τις επιθυμίες, τα πάθη ένας νεαρός ιερέας σε οποία εποχή κι αν βρίσκεται; Μπορεί καταρχάς; Έχει τη δύναμη να το κάνει; Υπάρχει μήπως περίπτωση να κρύβεται κάποιου είδους έπαρση σε αυτή την επιλογή;»

https://www.instagram.com/reel/C-Fo-miN9CR/

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα: «Η προσέγγιση ενός ήρωα, ενός χαρακτήρα δεν είναι άσπρο ή μαύρο. Υπάρχουν παράλληλοι και ετερόκλητοι δρόμοι και σου αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα. Γιατί μία καθημερινή σειρά κρύβει πολλή δουλειά από πίσω που δεν σταματάει μέχρι να τελειώσουν τα γυρίσματα. Σίγουρα, όμως, απαιτεί έρευνα και μελέτη. Με ενδιαφέρει πολύ ο σεβασμός απέναντι στα σύμβολα που πρεσβεύουν κάποιες ιδέες. Ο σταυρός, το εικόνισμα, το ράσο, σημαίνουν πολλά περισσότερα από αυτό που βλέπουμε και θέλουν προσοχή και σεβασμό. Σεβασμό στην ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει».

https://www.instagram.com/p/C90Ooivueok/

Στη σειρά πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Παπανικολάου, Δανάη Παππά, Ταμίλλα Κουλίεβα, Γιάννης Τσορτέκης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μαρίνα Ψάλτη, Μαρία Κατσανδρή, Ηρώ Μουκίου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Καλλιρόη Μυριαγκού, Ηλίας Βαλάσης, Ελευθερία Πάλλα, Μιχάλης Πανάδης, Γιάννης Εγγλέζος, Κωνσταντίνος Κοντογεωργόπουλος, Γιούλη Γεωργακοπούλου, Κώστας Κονταράτος, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Αντιγόνη Μακρή.