Κατερίνα Στεφανίδη: Η πρόκριση στον τελικό και το μεγάλο παράπονο από τους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Κατερίνα Στεφανίδη: Η πρόκριση στον τελικό και το μεγάλο παράπονο από τους Ολυμπιακούς του Παρισιού
AP Photo/David J. Phillip

Στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού προκρίθηκαν η Κατερίνα Στεφανίδη και η Αριάδνη Αδαμοπούλου. Αποκλείστηκε η Ελένη Πόλακ. 

Ένα ακόμη μετάλλιο ψάχνει να προσθέσει στην ήδη επιτυχημένη καριέρα της η Κατερίνα Στεφανίδη στον τελικό του επί κοντώ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε από το 4.40μ το οποίο πέρασε με την πρώτη και συνέχισε με το 4.55μ το πέρασε με τη δεύτερη. Αυτό ήταν αρκετό για να της χαρίσει την πρόκριση μιας και οι περισσότερες αθλήτριες δεν ήταν σε καλή φόρμα. Μαζί της στον τελικό θα βρίσκεται και η 23χρονη Αριάδνη Αδαμοπούλου στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας περάσει τα 4.40μ.

Νωρίτερα, είχε αποκλειστεί η Ελένη Πόλακ, η οποία δεν τα κατάφερε στα 4.40, ενώ εκτός τελικού έμειναν ακόμα η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του Τόκιο, η Βρετανή Bradshaw, αλλά και η παγκόσμια πρωταθλήτρια φέτος στον κλειστό στίβο, η επίσης Βρετανή Caudery.

https://www.instagram.com/p/C-STQolACWp/

Το ποστ της Κατερίνας Στεφανίδη για όσους καταστρέφουν καριέρες στον αθλητισμό αξίζει χρυσό μετάλλιο

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο ζητά ένα ακόμη μετάλλιο και θέλει να ανέβει στο βάθρο ύστερα από την αποτυχία του Τόκιο.

Μερικές ώρες πριν τη μάχη της στα προκριματικά για μια θέση στον τελικό, η Κατερίνα Στεφανίδη έκανε μια δημοσίευση στον λογαριασμό της στο Instagram, προσπαθώντας ίσως να ανεβάσει το ηθικό της. «4ος προκριματικός σε Ολυμπιακούς Αγώνες», έγραψε.

https://www.instagram.com/p/C-P8wbVN8G7/

Το μεγάλο παράπονο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων στην κάμερα της ΕΡΤ εξέφρασε τα παράπονά της η πρωταθλήτρια για την World Athletics. «Είναι ανήκουστο, είναι απαράδεκτο για μένα φταίει η World Athletics η οποία έθεσε τα ύψη λάθος για πρωί, δεν καταλαβαίνει που βρίσκεται το επίπεδο του επί κοντώ αυτήν την στιγμή», δήλωσε.

Η ίδια συνέχισε τα παράπονά της για τη διοργάνωση λέγοντας «Στον τελικό θα πρέπει να μπούμε πιο νωρίς, θα είμαστε 20 κοπέλες σε μια ουρά για να κάνουμε ζέσταμα, πιθανώς να προλάβουμε να κάνουμε μόνο δύο δοκιμαστικά… Για να μην πάρει πέντε ώρες, θα είναι… πιο απότομα τα ύψη. Είναι απαράδεκτο σε Ολυμπιακούς Αγώνες να κάνουν τέτοιο λάθος και να μπαίνουν 20 κοπέλες στον τελικό».

Ωστόσο, τόνισε ότι είναι σε πολύ καλή φόρμα δίνοντας ελπίδες για ένα μετάλλιο. «Είμαι αρκετά καλά, όμως δεν έχω αγωνιστώ και αυτό ίσως προκαλέσει κάποια μικρά λάθη, όπως συνέβη σήμερα στα 4,55μ. Γι’ αυτό μπήκα πιο χαμηλά σήμερα, για να δω πού είμαι σε σχέση με τα κοντάρια μου. Ελπίζω να είμαι καλά στον τελικό».

Η ευχή της Στεφανίδη για τον τελικό του Εμμανουήλ Καραλή

Ιδιαίτερα χαρούμενη έδειξε να είναι η Κατερίνα Στεφανίδη και για τις προκρίσεις των συναθλητών της, Μανόλο και Μίλτου Τεντόγλου, ελπίζοντας πως και οι τρεις θα καταφέρουν να ανέβουν στο βάθρο.

«Με τον Μανόλο και τον Μίλτο είμαστε συγκάτοικοι, ελπίζω να είμαστε το τυχερό δωμάτιο και θα του τα πω από κοντά του Μανόλο».

Το ξέσπασμα της Στεφανίδη

Με μία ανάρτηση στα social media θέλησε η Ελληνίδα αθλήτρια να αποκαλύψει ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου, που μερικοί σχολίασαν τις ποσότητες φαγητού που έτρωγε. Η ίδια ξέσπασε με μια ανάρτηση, ρωτώντας τι άλλο θα έπρεπε να πετύχει σαν αθλήτρια για να μην χρειάζεται να σχολιάζει κανείς το τι τρώει.

«Γράφω αυτήν την ανάρτηση με την ελπίδα να βοηθήσω έναν άνθρωπο.

Το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου είχα μερικούς διαφορετικούς άντρες (τυχαίο; Μάλλον όχι) να σχολιάζουν σε εμένα το τι και το πόσο τρώω.

Δεν είχα κάθε φορά εξίσου καλό αυτοέλεγχο αλλά την τελευταία κι ενώ έτρωγα βραδινό μετά τον αγώνα μου, με όσο αυτοέλεγχο μου είχε μείνει, προσπάθησα να εξηγήσω πόσο ασέβεια είναι να λες σε μια ενήλικη γυναίκα αθλήτρια πόσο να φάει. Όχι, συγγνώμη. Σε μια γυναίκα αθλήτρια. Όχι, πάλι συγνώμη. Σε μια γυναίκα. Όχι. Σε έναν άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας ή φύλου.

Στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο πως αντιμετωπίζεται η σωματική εικόνα ενός αθλητή. Επειδή κάποιοι προπονητές δεν ξέρουν να προπονήσουν τους αθλητές τους, όταν ο αθλητής δεν πάει καλά είναι εξαιτίας των κιλών του.

Τι πρέπει να πετύχω σαν αθλήτρια για να μην έχω τον κάθε άσχετο να μου λέει τι και ποσό να τρώω; Να δείχνει μηδέν σεβασμό σε εμένα και στον προπονητή μου;

Αν αυτό το ζω εγώ μετά από ότι έχω πετύχει τα τελευταία 20 χρόνια τι ζει το κάθε παιδί που περνάει εφηβεία; Ή η κάθε γυναίκα ή άντρας, αθλήτρια ή αθλητής που δεν τολμάει να αντιμιλήσει στον καθένα που δίνει την ανεπιθύμητη γνώμη του; Σκεφτομαι συχνά πως μπορώ να βοηθήσω αυτά τα παιδιά; Αυτούς τους ανθρώπους; Τι πρέπει να γίνει για μην επιτραπεί ποτέ ξανά σε κάποιους να πατήσουν το πόδι τους σε στάδιο; Καταγγελία; Μήνυση; Δεν ξέρω προσπαθώ να σκεφτώ. Αλλά περισσότερο προσπαθώ να μην σκεφτώ. Να μην σκεφτώ πόσα ταλαντούχα παιδιά σταμάτησαν τον αθλητισμό γιατί είχαν έναν τέτοιο προπονητή να τους λέει ότι δεν πετυχαίνουν τον στόχο τους γιατί ζυγίζουν 1 κιλό παραπάνω.

Νομίζετε ότι το πρόβλημα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό είναι οι εγκαταστάσεις; Κάνετε λάθος. Το πρόβλημα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό είναι αυτοί. Αυτοί που παραλίγο να καταστρέψουν τη δική μου καριέρα. Αυτοί που παραλίγο να καταστρέψουν την καριέρα του Εμμανουήλ Καραλή . Αυτοί που αντί να μάθουν από τις επιτυχίες μας συνεχίζουν τον χαβά τους. Το πρόβλημα στον ελληνικό αθλητισμό είναι αυτοί. Αυτοί που σίγουρα κατέστρεψαν την καριέρα πολλών αθλητών και αθλητριών των οποίων δυστυχώς τα ονόματα δεν θα μάθουμε ποτέ.»

https://www.instagram.com/p/C86xWUnNnWp/