Μια τυπική Τρίτη για τον Τεντόγλου η ημέρα που πήρε το χρυσό και η αποθέωση ήρθε από τον Manolo

Μια τυπική Τρίτη για τον Τεντόγλου η ημέρα που πήρε το χρυσό και η αποθέωση ήρθε από τον Manolo
Instagram

Χρυσός ο Έλληνας άλτης και στους Ολυμπιακούς και στις καρδιές του κοινού. Η αποθέωση από τα social media, η γλυκιά ανάρτηση του Καραλή για τον Τεντόγλου και οι αντιδράσεις Στεφανίδη και Πετρούνια.  Ο Καραλής αποθέωσε τον Μίλτο Τεντόγλου με τρεις λέξεις και μια μεγάλη αγκαλιά. «Ναι ρε φίλε». 

Η ανάρτηση του Καραλή για τον Τεντόγλου και η μεγάλη αγκαλιά που του έκανε μετά την κατάκτηση του χρυσού είναι ίσως από τις πιο γλυκές στιγμές που μπορούμε να κρατήσουμε από αυτούς τους Αγώνες.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αφού έγινε ο δεύτερος άλτης στην ιστορία των Αγώνων που κατακτά το χρυσό μετάλλιο σε δύο συνεχόμενους Ολυμπιακούς, μετά τον θρυλικό Carl Lewis.

Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου με ανεπανάληπτη νίκη - Πανηγυρισμοί στο Χ και στα Γρεβενά

«Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό που κατάφερα αλλά ήθελα κάτι παραπάνω, κάτι μου έλειπε σήμερα. Το πάλεψα. Στο τέλος άρχισα να ξυπνάω, το πέμπτο άλμα ήταν πάρα πολύ καλό, θα πήγαινε για μεγάλο άλμα. Πήγαμε να το ρισκάρουμε στο έκτο αλλά δεν έκατσε. Ο αέρας άλλαζε συνέχεια, είναι δύσκολος αγώνας», είπε αρχικά σε δηλώσεις του ο Μίλτος.

«Σίγουρα λέει κάτι το δεύτερο χρυσό. Αλλά προσωπικό θεωρώ ότι για να το πετύχεις αυτό στους Ολυμπιακούς Αγώνες πρέπει να είσαι τυχερός γιατί είναι μια φορά τα 4 χρόνια… Υπάρχουν σπουδαίοι αθλητές με παγκόσμια πρωταθλήματα που δεν τα είχαν καταφέρει. Είμαι ικανοποιημένος γιατί έκανα καλύτερη επίδοση από το Τόκιο», δήλωσε ο χρυσός Ολυμπιονίκης.

«Ευχαριστώ πολύ. Έβλεπα πολλά μηνύματα τις τελευταίες ημέρες. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Ελπίζω να σας έκανα έστω και λίγο υπερήφανους, να σας έκανα έστω και λίγο να χαμογελάσετε. Καλή επιτυχία και στα άλλα παιδιά. Δεν τελείωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αγωνίζονται και άλλα παιδιά», έκλεισε τις δηλώσεις του ο ίδιος.

Η γλυκιά ανάρτηση του Καραλή για τον Τεντόγλου και η αποθέωση

Μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης έτρεξε στις κερκίδες, στην αγκαλιά της οικογένειάς του και των δικών του ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί για να τον στηρίξουν. Ανάμεσά τους ήταν και ο επίσης Ολυμπιονίκης Εμμανουήλ Καραλής που μία μέρα νωρίτερα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ.

Ο Μανόλο πανηγύρισε για τη νίκη του φίλου του, δημοσιεύοντας μια γλυκιά φωτογραφία στα social media με τους δυο τους αγκαλιά και γράφοντας «ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ».

https://www.instagram.com/p/C-V40RyoglV/

«Βροχή έπεσαν» στα social media τα σχόλια του κόσμου για το επίτευγμα του Έλληνα Ολυμπιονίκη, αποθεώνοντας το κατόρθωμά του, αν και ο ίδιος έδειχνε ιδιαίτερα χαλαρός κατά τη διάρκεια του αγώνα, σα να μην ήταν κάτι το ιδιαίτερο αυτό που κατάφερε.

Καθόλη τη διάρκεια του αγώνα ο Εμμανουήλ Καραλής ήταν πολύ υποστηρικτικός, φώναζε και ενθάρρυνε τον Μίλτο να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Οι δυο τους μένουν, μάλιστα, στο ίδιο δωμάτιο στο Ολυμπιακό Χωριό, μαζί και με την Κατερίνα Στεφανίδη που αγωνίζεται απόψε στο άθλημά της, διεκδικώντας κι εκείνη με τη σειρά της μια θέση στο βάθρο.

https://www.instagram.com/reel/C-Vx-Rio4un/

Η ανάρτηση του Στέφανου Τσιτσιπά

Untitled.png

Η ανάρτηση της Κατερίνας Στεφανίδη για το χρυσό του Τεντόγλου

Η Ελληνίδα αθλήτρια που έχει φτάσει επίσης στον τελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού έκανε με τη σειρά της μια ανάρτηση για την κατάκτηση της πρώτης θέσης από τον Μίλτο Τεντόγλου, δείχνοντας επίσης την στήριξή της.

stefanidi_tentoglou.png

Στο στάδιο, στο πλευρό του Μίλτου βρέθηκε και ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο άρχοντας των κρίκων, όπως τον αποκαλούν πλέον μετά και την κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου στους Ολυμπιακούς.

Το «αδερφέ μου» του Μάστορα στον χάλκινο Πετρούνια, το post της Μπλάτνικ & όλα τα μπράβο του κόσμου

Η αποθέωση του Τεντόγλου στο Ολυμπιακό Χωριό

Επιστρέφοντας τα ξημερώματα στο Ολυμπιακό Χωριό, ο Μίλτος Τεντόγλου αποθεώθηκε και από την ελληνική αποστολή. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, και τα άλλα μέλη της Team Hellas.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που του έκαναν πλάκα για τη δήλωσή του ότι δεν ήταν «τόσο καλός», ενώ συγκινητική ήταν και η στιγμή που αγκάλιασε τον φίλο του, Εμμανουήλ Καραλή.

https://www.instagram.com/reel/C-WNrZioey5/