Με 3 λέξεις η Simone Biles έχει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται κάθε φορά πριν αγωνιστεί

Με 3 λέξεις η Simone Biles έχει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται κάθε φορά πριν αγωνιστεί
AP Photo/Francisco Seco

Η φράση που την κάνει να χειρίζεται την πίεση, ό,τι κι αν συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. 

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αναμφίβολα αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες ανήκουν στη Simone Biles και όχι αδίκως. Η ίδια έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα, έχοντας πλέον στη συλλογή της 7 χρυσά και συνολικά 11 Ολυμπιακά μετάλλια.

Μετά από την αποχώρησή της από τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, η ίδια δούλεψε πολύ με τον εαυτό της. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βγήκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να πουν ότι τα παράτησε. Την επέκριναν ότι δεν ήταν αρκετά σκληρή για να αντέξει τις όποιες προκλήσεις αντιμετώπιζε ή ότι δεν ήταν πραγματική πρωταθλήτρια.

Ο Noah Lyles πήρε το χρυσό κι έστειλε το πιο δυνατό μήνυμα για τη μάχη που δίνει με την ψυχική υγεία

Αν μη τι άλλο, η απόφασή της το 2021 να δώσει προτεραιότητα στην ψυχική της υγεία και ασφάλεια δείχνει ένα επίπεδο ωριμότητας που έχει πολύ μεγαλύτερη σχέση με την επιτυχία της απ' ό,τι μπορεί να νομίζει κανείς. Το πιο σημαντικό είναι ότι έδειξε ότι η φροντίδα της ψυχολογίας είναι εξίσου σημαντική με οποιοδήποτε άλλο μέρος της προπόνησής της. Στην πραγματικότητα, για την Biles, ένα μεγάλο μέρος αυτού που χρειάστηκε για να φτάσει εδώ, σε αυτή τη σκηνή, ήταν να δώσει προτεραιότητα στην ψυχική της υγεία.

«Το να είμαι σε καλή ψυχική κατάσταση, να βλέπω τον ψυχολόγο μου κάθε Πέμπτη, είναι κάτι σαν θρησκεία για μένα. Γι' αυτό είμαι εδώ σήμερα», είπε πρόσφατα σε συνέντευξή της.

https://www.instagram.com/p/C-TFj-CxtnH/

«Η ψυχική υγεία μετράει»

Πριν μια εβδομάδα δημοσίευσε στον λογαριασμό της μια φωτογραφία από τους Αγώνες στην οποία δείχνει να κάθεται με τα μάτια κλειστά σα να διαλογίζεται. Στη λεζάντα της φωτογραφίας έγραψε «Η ψυχική υγεία μετράει».

https://www.instagram.com/p/C-KhE8TtFE8/

Πηγή Δεβετζή- Σοφία Μπεκατώρου - Simone Biles: Όταν ο πρωταθλητισμός γίνεται κόλαση για μια γυναίκα

Πρόσφατα, πριν η Simone Biles πηδήξει στη δοκό ισορροπίας στην αρένα Bercy του Παρισιού την Τρίτη, φάνηκε να ψιθυρίζει: «Τα καταφέρνεις. Είναι η ώρα σου».

Δεν είναι ασυνήθιστο για την Biles, που τώρα είναι η πιο πολυβραβευμένη Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης της γυμναστικής, να μιλάει στον εαυτό της πριν από τον αγώνα: «Τις περισσότερες φορές πριν ανέβω στο χαλί, λέω στον εαυτό μου: "Αυτοπεποίθηση" και "Το έχεις"», δήλωσε στο CNBC το 2016.

Μάλιστα, φαίνεται πως πράγματι αρκετά συχνά λέει στον εαυτό της την φράση «You got this», δηλαδή «Το έχεις» πριν μπει στον αγωνιστικό χώρο.

Κατά γενικό κανόνα, υποθέτουμε ότι οι ολυμπιονίκες είναι ανίκητοι. Αν και ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, συμπεριφερόμαστε σαν να πρέπει να είναι. Πρόκειται για ανθρώπους που είναι ικανοί για πράγματα που φαίνονται αδύνατα για τους υπόλοιπους από εμάς. Παρακολουθούμε και ζητωκραυγάζουμε και απολαμβάνουμε να γιορτάζουμε τη νίκη τους, αλλά δεν έχουμε σχεδόν καμία ιδέα για το τι χρειάζεται για να φτάσουν εκεί. Και πολλές φορές, αυτά που χρειάζονται είναι σκληρά και επιβαρύνουν, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά.

https://www.instagram.com/p/C-LVaS1N2a1/

Στα 27 της χρόνια η επιτυχημένη αθλήτρια και Ολυμπιονίκης δείχνει πώς το να φροντίζεις τον εαυτό και την ψυχική σου υγεία μπορεί να βελτιώσει και τη σωματική απόδοση.

Ναι, τα επιτεύγματα της Biles στη γυμναστική είναι εξαιρετικά, αλλά η προθυμία της να είναι ειλικρινής σχετικά με τις προκλήσεις που περνάει μπορεί να είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να μιλάμε περισσότερο.