Ο Αντρέας Γεωργίου πήρε το καλύτερο δώρο λίγες μέρες πριν τον γάμο του, με μία διεθνή διάκριση

Κατερίνα Μπούσιου
Ο Αντρέας Γεωργίου πήρε το καλύτερο δώρο λίγες μέρες πριν τον γάμο του, με μία διεθνή διάκριση

Ο τρίτος και σπουδαιότερος κύκλος του Famagusta και η επιβράβευση για τον Ανδρέα Γεωργίου και τον Κούλλη Νικολάου. 

Ο Αντρέας Γεωργίου έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια ό,τι πιάνει στα χέρια του τηλεοπτικά ως σκηνοθέτης και παραγωγός, να γίνεται χρυσός. Δεν είναι θέμα τύχης αλλά και σκληρής δουλειάς και ενός κοινού καλλιτεχνικού οράματος που έχει με τους στενούς του συνεργάτες.

Και επειδή δε φοβάται στις επιλογές του, η τόλμη του έχει ήδη επιβραβευτεί από το κοινό. Αυτή τη φορά ήρθε μία διεθνής διάκριση που έχει ιδιαίτερη σημασία για εκείνον και αποτελεί μάλιστα και ένα μοναδικό ρεκόρ. Αυτό ήταν το καλύτερο δώρο μόλις 6 μέρες πριν τον γάμο του.

To Famagusta στο Netflix και η ιστορία της εισβολής στην Κύπρο γίνεται παγκόσμια υπόθεση

Φέτος συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και αυτός ήταν ο λόγος που από πέρυσι ο Αντρέας Γεωργίου ξεκίνησε με τον πρώτο κύκλο του Famagusta. Για να ακουστούν για πρώτη φορά τηλεοπτικά, οι προσωπικές ιστορίες, οι απίστευτες μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν στα κατεχόμενα και έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους, είτε στον πόλεμο, είτε ως αγνοούμενους. Για να δούμε και την πολιτική διάσταση με τον Μακάριο, μορφή σύμβολο του κυπριακού ελληνισμού.

Ήξερε και ο ίδιος τότε όταν ξεκινούσε τη σειρά με τη βοήθεια των δύο πιο στενών συνεργατών του και σύντομα κουμπάρων του, του συμπαραγωγού και ηθοποιού Κούλλη Νικολάου και της σεναριογράφου Βάνας Δημητρίου, πως το τόλμημα ήταν δύσκολο. Όμως έκανε μία εξαιρετική παραγωγή και μας συγκίνησε, χωρίς το τηλεοπτικό αποτέλεσμα να είναι υπερβολικό ή μίζερο.

Αυτοί είναι οι 3 κουμπάροι στον παραδοσιακό γάμο του Ανδρέα Γεωργίου στην Αγία Νάπα

Τώρα ήρθε η σειρά της επιβράβευσης. Η σειρά πλέον μπήκε στο Netflix και στις 20 Σεπτεμβρίου το τηλεοπτικό κοινό σε όλον τον κόσμο, θα μάθει το δράμα του ελληνισμού που αρκετοί ξένοι αγνοούν. Στα πλαίσια παράλληλα και μίας ανθρώπινης ιστορίας με την εξαφάνιση ενός παιδιού και την εύρεση της βιολογικής του μητέρας, 50 χρόνια μετά. Ο Ανδρέας Γεωργίου με story του στο Instagram, μοιράστηκε τα νέα με τους followers του.

georgiou.jpg

Πρακτικά στις 20 Σεπτεμβρίου θα υπάρξουν στη διεθνή πλατφόρμα, οι δύο πρώτοι κύκλοι, ενώ ο τρίτος το κοινό θα τον δει από το Mega, στις αρχές του Οκτωβρίου. Τι θα συμβεί ωστόσο στα έξι επεισόδια του φινάλε;

Όπως θυμάσαι, ο δεύτερος κύκλος τελείωσε με μία σκηνή που καθήλωσε το κοινό. Ήταν η στιγμή που ανακοίνωνε ο Χρήστος Λούλης στον Γιάννη Μπέζο και την Κοραλλία Καράντη πως εκείνος ήταν το παιδί που έχασαν την ημέρα της εισβολής. Kάτι που ακόμη και εκείνος αγνοούσε, πως δηλαδή, είχε άλλους βιολογικούς γονείς από εκείνους που τον μεγάλωσαν.

Από εκείνο το βράδυ θα ξεκινήσει και το πρώτο επεισόδιο του τρίτου κύκλου. Η οικογένεια Σέκερη επανασυστήνεται. Βέβαια τη μεγαλύτερη έκπληξη, αλλά και φόβο θα νιώσει η Αιμιλία Υψηλάντη, γιατί περιμένει πως τώρα πια, θα αποκαλυφθεί πως με δόλο κράτησε τον Μάικλ, ενώ ήξερε πως οι γονείς του ζουν. Οι παρατυπίες στην υιοθεσία του, θα βγουν όλες στο φως.

Όμως ο ρόλος του Αντρέα Γεωργίου ως Παύλος, θα αλλάξει τα δεδομένα και οι κόντρες θα σταματήσουν για λίγο. Θα τον δούμε να παίρνει την απόφαση να παλέψει την ασθένειά του και το τέλος του δεν είναι και τόσο προδιαγεγραμμένο, όπως φανταζόμασταν. Η μάνα Κοραλία Καράντη βρήκε ένα γιο και χάνει έναν άλλο; Ή μήπως η ζωή χρωστά στον Παύλο μία δεύτερη ευκαιρία για να ζήσει με τη γυναίκα του και τον γιο του;

Στο φινάλε του Famagusta θα δούμε και την επιστροφή του Μακάριου στην Κύπρο (τον οποίοι όπως ήδη έχουμε δει υποδύεται αριστουργηματικά ο Γρηγόρης Βαλτινός) και όλες τις πολιτικές εξελίξεις της εποχής. Γιατί δυστυχώς δεν ήταν μόνο οι Τούρκοι εκείνοι που διχοτόμησαν τη Μεγαλόνησο. Αλλά και οι Έλληνες πολιτικοί που για τα δικά τους συμφέροντα, δεν κινήθηκαν όπως έπρεπε.