«Είμαι εκτός» δηλώνει ο Σωτήρης Κοντιζάς: Η αποχώρηση του αγαπημένου MasterChef προκάλεσε απορίες

Κατερίνα Μπούσιου
«Είμαι εκτός» δηλώνει ο Σωτήρης Κοντιζάς: Η αποχώρηση του αγαπημένου MasterChef προκάλεσε απορίες

Με στίχους ενός γνωστού τραγουδιού που χρησιμοποίησε στην ανάρτησή του, ο Σωτήρης Κοντιζάς ξάφνιασε με την επαγγελματική του απόφαση. 

Περίοδος μεγάλων αλλαγών ξεκίνησε για τον Σωτήρη Κοντιζά, ο οποίος λίγο μετά την επιστροφή από τις διακοπές του, ανακοίνωσε στους φίλους και foodie φανς του πως κάνει μία μεγάλη στροφή επαγγελματικού προσανατολισμού. Δεν εγκαταλείπει τη μαγειρική, αλλά εγκαταλείπει κάτι που δημιούργησε ο ίδιος και με πολύ μεγάλη δυσκολία όπως αναφέρει. Ωστόσο μία πρόταση που χρησιμοποίησε μας δίνει την απάντηση για ποιο λόγο το έκανε. Είναι οι στίχοι από ένα πολύ γνωστό και αγαπημένο του τραγούδι.

https://www.instagram.com/p/C1J0oQni9uh/

Η δύσκολη απόφαση και οι στίχοι από το τραγούδι Once

Ο Σωτήρης Κοντιζάς μπορεί να έγινε ευρέως γνωστός από τη συμμετοχή του ως κριτής στο MasterChef, αλλά ήδη πριν αυτό είχε δείξει ως σεφ στα εστιατόριά του τη δυναμική του και την ξεχωριστή γαστριμαργική του ταυτότητα. Ξεχωριστά από τον μαγειρικό διαγωνισμό, άρχισε να κάνει σταδιακά τα τελευταία χρόνια πιο έντονη την παρουσία του ως σεφ στα εστιατόρια της Αθήνας. Δημιούργησε μαζί με τους συνεταίρους του, τη φήμη του Nolan και αργότερα με τον ιδιαίτερο Proveleggio και το Sweet Nolan. Έγινε ο καλύτερος σεφ στον τομέα της Ασιάτικης, fusion κουζίνας.

«The Sweetest thing» είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς για τη σύζυγό του Δέσποινα: Τα γενέθλιά της και η ευχή

Ο ίδιος όμως ένιωσε πως είναι καιρός να κάνει νέα ξεκινήματα. Και ανακοίνωσε στους φίλους και followers του ότι αποχωρεί. Την ανακοίνωση την έκανε με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Χρησιμοποιώντας αρχικά στίχους από το τραγούδι Liam Gallagher, Once και αργότερα με μία του πρόταση ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, λέγοντας πόσο δύσκολη ήταν αυτή του η απόφαση.

«Send the kids to school. But oh, I remember how you used to shine, back then
You went down so easy like a glass of wine, my friend. Δύσκολο. Ευχαριστώ 3 υπέροχες ομάδες και όλους όσους μας έκαναν την τιμή. Nolan. Proveleggios. Sweet Nolan. I'm out».

https://www.instagram.com/p/C_iGC7WOSrR/

Οι περισσότεροι διαβάζοντας την ανάρτηση παραξενεύτηκαν, στεναχωρήθηκαν, αλλά κατανόησαν πως υπήρχε λόγος που συνέβη όλο αυτό. Προφανώς και στην περίπτωση αυτή ισχύει το «Κάθε τέλος μία νέα αρχή».

Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του Σωτήρη Κοντιζά ήταν πολλές και ίσως και ο ίδιος ένιωσε την ανάγκη ως πατέρας τριών παιδιών, να κατανείμει έτσι τον χρόνο του, ώστε να έχει περισσότερο χρόνο για την οικογένειά του. Μόνο το καλοκαίρι έχει χρόνο για να είναι μαζί τους και τη σύζυγό του Δέσποινα. Φέτος και πάλι επέλεξαν την Σχοινούσα για τις διακοπές τους.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς φωτογραφίζει τα 3 του παιδιά στις διακοπές τους και εξηγεί τι θα πει καλοκαίρι

https://www.instagram.com/p/C-Ax1iCiQW3/

Όσο για το MasterChef; Ο Σωτήρης Κοντιζάς οδεύει προς την 9η σεζόν του μαγειρικού διαγωνισμού ο οποίος θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο ως είθισται και αχώριστος πια με τον Πάνο Ιωαννίδη και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο. Οι τρεις κριτές αποτελούν πια την καλύτερη τηλεοπτική παρέα παρουσιαστών της ελληνικής τηλεόρασης. Άχαστοι και άφταστοι σε όλα.

https://www.instagram.com/p/C2IB20_CHx9/

Ο μαγειρικός διαγωνισμός θα επιστρέψει στο Star ανανεωμένος σε διαδικασίες και κανονισμούς, αυτή τη φορά χωρίς επιστροφές παλαιότερων παικτών. Η περσινή χρονιά ήταν άκρως πετυχημένη, τόσο σε τηλεθέαση όσο και στον αντίκτυπο που άφησε για την πρωτοτυπία του σε πολλά σημεία.