Εθνική Ελλάδος: Το βίντεο για τον Μπάλντοκ και η αποθέωση για τη νίκη με Ιρλανδία

Γεωργία Βλαχοπούλου
Εθνική Ελλάδος: Το βίντεο για τον Μπάλντοκ και η αποθέωση για τη νίκη με Ιρλανδία

Μετά τη νίκη επί της Αγγλίας η Εθνική στο ποδόσφαιρο νίκησε και την Ιρλανδία και η νίκη ήταν και πάλι αφιερωμένη στον Τζορτζ Μπάλντοκ.

Η Εθνική Ελλάδος στο ποδόσφαιρο για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια κατάφερε να μάς κάνει να ελπίζουμε.

Οι παίκτες της πήραν τον πόνο που τους έφερε η απώλεια του συμπαίκτη τους και παίκτη του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ - ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του - και την μετέτρεψαν σε κουράγιο, δύναμη και θέληση για τη νίκη.

Θρηνεί η οικογένεια του Παναθηναϊκού, λένε όλοι στα social media για τον θάνατο Τζορτζ Μπάλντοκ

Κάπως έτσι, ήρθε η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Ελλάδα στο Nations League κόντρα στην Ιρλανδία.

Το αντίο της Εθνικής στον Τζορτζ

Στο κατάμεστο Καραϊσκάκης, η σιωπή τα είπε όλα όταν οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας και η ομοσπονδία αποχαιρέτησαν τον Τζορτζ Μπάρντοκ, με ένα βίντεο, όπως έπρεπε, καθώς ο προηγούμενος αγώνας που ήρθε κατευθείαν μετά τον ξαφνικό θάνατό του είχε διεξαχθεί στην έδρα της Αγγλίας.

https://www.instagram.com/reel/DBE2pUNNbYS/

Στη συνέχεια, η Εθνική μάς έκανε και πάλι περήφανους.

Πρώτα πανηγυρίσαμε με το γκολ του αρχηγού Τάσου Μπακασέτα, ο οποίος κρατώντας το μαύρο περιβραχιόνιο και κλαίγοντας αφιέρωσε αυτό το γκολ στον συμπαίκτη του.

https://www.instagram.com/p/DBE800AtyyH/

Το ίδιο έκανε αργότερα και ο Πέτρος Μάνταλος, όταν έβαλε το δεύτερο γκολ σφραγίζοντας τη νίκη για την Εθνική μας.

https://www.instagram.com/p/DBFA4xXtVFe/

Μετά την απώλεια του Μπάλντοκ τίποτα δεν είναι πια το ίδιο για την Εθνική ομάδα και τους παίκτες της κι αυτό το βλέπει κανείς πια εύκολα.

Όχι ότι πριν την απώλεια του Τζορτζ η ομάδα δεν προσπαθούσε το ίδιο, αλλά μετά από αυτό το τραγικό συμβάν κάθε προσπάθεια είναι διπλή και τριπλή, για να κάνει περήφανο και τον Τζορτζ.

Η αποθέωση στο Χ

Στο Χ πάντως όλοι αποθέωσαν την Εθνική και τον προπονητή της και γι’ αυτή την νίκη μετά το 2-1 στο Wembley και πολλοί είναι αυτοί που περιμένουν να βρεθούμε στο Μουντιάλ.

Τι κερδίζει η Εθνική στο Nations League;

Η Εθνική, αν κερδίσει και στις 14 Νοέμβρη την Αγγλία, θα έχει τερματίσει πρώτη και έτσι θα βρεθεί στη League A, το υψηλότερο δηλαδή επίπεδο του Nations League από όπου προκύπτουν οι τελικοί και η κατάκτηση του τίτλου.

Αυτή θα είναι μια δεύτερη ευκαιρία για την πρόκριση στο Μουντιάλ, στο οποίο έχουν περάσει απευθείας οι 12 νικητές των ομίλων των προκριματικών, ενώ οι ομάδες που κατέκτησαν την δεύτερη θέση θα παίξουν play-offs μαζί με τους τέσσερις νικητές ομίλου στο Nations League.

DPG Network