Δύο ξένοι στον ίδιο χώρο William και Harry: Η συνάντηση για δύσκολη περίσταση και το τεράστιο χάσμα

Δύο ξένοι στον ίδιο χώρο William και Harry: Η συνάντηση για δύσκολη περίσταση και το τεράστιο χάσμα
Phil Harris/Pool via AP

William και Harry βρέθηκαν στο ίδιο μέρος για πρώτη φορά μετά τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου. 

Πάει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που ήταν απλά δύο αγαπημένα αδέρφια. Και πάει επίσης πολύς καιρός από τότε που συναντιόντουσαν και μιλούσαν μεταξύ τους. Το χάσμα μεταξύ William και Harry έχει μεγαλώσει τόσο που δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να κάνει την κατάσταση να αλλάξει.

Ο πρίγκιπας Harry και ο πρίγκιπας William παρέστησαν και οι δύο στην κηδεία του θείου τους, λόρδου Robert Fellowes και η επαφή τους εκεί ήταν ακριβώς όπως την περιμέναμε.

Ο λόρδος Fellowes, κουνιάδος της αείμνηστης μητέρας τους, πριγκίπισσας Diana, πέθανε στις 29 Ιουλίου από αδιευκρίνιστα αίτια σε ηλικία 82 ετών. Ήταν παντρεμένος με τη λαίδη Jane Fellowes - την αδερφή της πριγκίπισσας Diana - για 46 χρόνια, μέχρι τον θάνατό του.

Επίσης, για ένα διάστημα υπηρέτησε ως προσωπικός γραμματέας της Βασίλισσας Ελισάβετ. Μάλιστα, είχε σταθερή θέση στο βασιλικό περιβάλλον και θεωρούνταν ένας από τους πιο έμπιστους συμβούλους της Βασίλισσας κατά τη διάρκεια της θητείας του μεταξύ 1990 και 1999.

Ο πρίγκιπας William δεν θέλει ο Harry να είναι παρών στη στέψη του και ο λόγος είναι κατανοητός

William και Harry σαν δυο ξένοι στο ίδιο μέρος

Αν και οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν πως ο Harry δε θα ταξίδευε μέχρι εκεί, φοβούμενος για την ασφάλειά του στη Βρετανία, τελικά αποφάσισε να μην λείψει από την κηδεία του θείου του στην Αγγλία. Τα δύο αδέρφια πήγαν στην τελετή στην εκκλησία St. Mary's Church στο Snettisham του Norfolk, την Τετάρτη 28 Αυγούστου και το χάσμα τους ήταν πιο εμφανές από ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάθισαν και οι δύο στο πίσω μέρος, αλλά όχι ο ένας κοντά στον άλλο. Μια άλλη πηγή δήλωσε στη The Sun ότι δεν ήξεραν πως οι δυο τους ήταν εκεί μέχρι που τους είδαν μετά την τελετή, λέγοντας πως «Έφτασαν πολύ διακριτικά».

«Ο William και ο Harry ήταν και οι δύο εκεί, αλλά δεν τους είδαμε ποτέ να μιλούν μεταξύ τους και κρατούσαν αποστάσεις», είπε ένας παρευρισκόμενος.

Η τελευταία φορά που William και Harry είχαν βρεθεί στον ίδιο χώρο πριν από την κηδεία του θείου τους ήταν τον Μάιο του 2023, στη στέψη του πατέρα τους, Βασιλιά Καρόλου.

Πηγές δήλωσαν στο παρελθόν στο People ότι οι προσπάθειες του Harry να επικοινωνήσει με τον αδελφό του - μέσω μηνυμάτων, κλήσεων και μηνυμάτων - αγνοούνται. Η ρήξη με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ είναι «πολύ άσχημη», δήλωσε βασιλικός εσωτερικός συνεργάτης, αλλά δεν είναι «ανεπανόρθωτη».

Meghan και Harry θα πρέπει να κάνουν κάτι απλό για να μηδενίσουν το χάσμα με τους William και Kate

Πιο πρόσφατα, ο Harry και ο Βασιλιάς Κάρολος φαίνεται πως είχαν μια ευχάριστη συνάντηση τον Φεβρουάριο μετά τη διάγνωση του καρκίνου του Βασιλιά. Ωστόσο, η επικοινωνία από τότε φέρεται να έχει χειροτερέψει. Στενοί φίλοι του Harry δήλωσαν προηγουμένως ότι ο πατέρας του δεν δέχεται πλέον τις κλήσεις του.

Colombia Harry and Meghan Visit

Παράλληλα, λέγεται ότι ο Harry ανησυχεί για την ασφάλεια της Meghan και των παιδιών τους και σύμφωνα με πηγές, έχει ζητήσει επανειλημμένα βοήθεια από τον πατέρα του.

Δύο αδέρφια χωρίς καμία επικοινωνία

Η παρουσία και των δύο στην κηδεία του θείου τους ήταν μία ακόμη φορά που τα δύο αδέρφια έδειξαν την αποστασιοποίησή τους.

Το 2021, Harry και William αποκάλυψαν από κοινό, το άγαλμα της Diana. Το άγαλμα έχει εγκατασταθεί στον κήπο Sunken του Παλατιού, ένα σημείο που αγαπούσε πολύ η αείμνηστη Lady D, και δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Ian Rank-Broadley. Οι δύο πρίγκιπες, εμφανίστηκαν δίπλα δίπλα και δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους, χωρίς όμως να τους βλέπουμε να έχουν κάποια ιδιαίτερη επαφή.

Σε συνέντευξή του στο παρελθόν ο Harry είχε εξομολογηθεί πως τα πράγματα με τον William δεν θα είχαν φτάσει εδώ που είναι σήμερα αν ήταν ζωντανή η μητέρα τους, πριγκίπισσα Diana.

Britain Trooping The Color