H Ράνια Τζίμα έδωσε το πιο σπουδαίο μήνυμα για τις γυναίκες

H Ράνια Τζίμα έδωσε το πιο σπουδαίο μήνυμα για τις γυναίκες
2567032

Η Ράνια Τζίμα ως μια ανεξάρτητη και δυναμική γυναίκα θέλησε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα όλων των γυναικών.

H Ράνια Τζίμα βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, «Χαμογέλα και πάλι» και έδωσε ένα σπουδαίο μήνυμα σε όλες τις γυναίκες.

Η κεντρική παρουσιάστρια του βραδινού δελτίου ειδήσεων του Mega, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην επικαιρότητα και συγκεκριμένα με την υπόθεση του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, ο οποίος κακοποίησε τη σύζυγό του, θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα κατά της βίας.

Υπόθεση Λύτρα: Καμία ανοχή στην κακοποίηση και δικαίωση για τα θύματα ζητούν στα social media

Η Ράνια Τζίμα ως μια ανεξάρτητη και δυναμική γυναίκα θέλησε να υπερασπιστεί τα δικαιώματα όλων των γυναικών, εστιάζοντας στο πώς πρώτα πρέπει να μεγαλώνουν τα παιδιά αυτής της κοινωνίας έτσι ώστε στο μέλλον να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες που πάνω απ' όλα θα έχουν σεβασμό ο ένας στον άλλον.

rania.tzima_1654700946_2856161013359897866_44240594682-(1).jpg

Μιλώντας για το θέμα της κακοποίησης γυναικών είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι»:

«Όλο το βάρος πέφτει στις γυναίκες από μια άποψη. τι λέμε συνέχεια; να μάθουμε στις γυναίκες να αναγνωρίζουν τη βία. Ότι ''καλό μου κορίτσι το να σε βρίσει, να σε υποτιμήσει, να σε προσβάλει κάποιος δεν είναι εντάξει''.

Γιατί δεν κάνουμε μία συζήτηση; Για το πώς θα ξεκινήσουμε από τα μικρά αγοράκια να λέμε το σωστό.

Όμως πραγματικά δεν έχω ακούσει τα αρμόδια υπουργεία να μπαίνουνε σε μία συζήτηση. Μπορούμε να κάνουμε κάτι στην εκπαίδευση και στα παιδιά, γιατί από κει ξεκινάει αυτό. Ξεκινάει από εκεί και από την οικογένεια.

Αυτή τη στιγμή βλέπουμε κάθε μέρα τέτοια φαινόμενα. Και λέω πόσο μπορείς να επέμβεις; Πόσο μπορείς να μιλήσεις όταν δεις να συμβαίνει κάτι εδώ;

Υπάρχουν και γονείς που μιλάνε στα παιδιά τους. Αν έχεις κόρη θα προσπαθήσεις να της εξηγήσεις ποια πρέπει να είναι τα όριά της και πώς να τα υπερασπίζεται αλλά κι αν έχεις γιο επίσης θα πρέπει να είσαι πάρα πολύ από πάνω του.

Ράνια Τζίμα - Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Ο σνομπισμός που κατέληξε σε γάμο & η επιθυμία δεύτερου παιδιού

Πριν ένα χρόνο ήμουνα σε μια παιδική χαρά με την κόρη μου την Ελένη. Εκεί ήταν ένας μπαμπάς ο οποίος ήταν μόνος του με το με το γιο του και κάποια στιγμή το παιδάκι κατά λάθος σκούντησε ένα κοριτσάκι. Πραγματικά πριν το καταλάβω εκείνη την ώρα, ο μπαμπάς κατευθείαν τον έπιασε και του είπε θα πας και θα ζητήσεις συγγνώμη από κοριτσάκι.»