Αναζητώντας ένα μέρος όπου η ζωή στην τρίτη ηλικία ξεκινά ξανά με ανεξαρτησία και αυτονομία

Αναζητώντας ένα μέρος όπου η ζωή στην τρίτη ηλικία ξεκινά ξανά με ανεξαρτησία και αυτονομία

Ας ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με μία παραδοχή: Η ζωή δεν σταματάει μετά τα 60.

Ναι, μπορεί να απέχεις μερικά χρόνια από αυτήν την ηλικία, αλλά να έχεις στο μυαλό σου ότι οι αγαπημένοι σου άνθρωποι που διανύουν την 7η δεκαετία της ζωής τους, την 8η ή ακόμη και την 9η… μπορούν να κάνουν ένα restart στην καθημερινή τους ρουτίνα με αυτονομία και ανεξαρτησία.

Τι σημασία έχει, άλλωστε, η χρονολογία που αναγράφεται στην ταυτότητα; Η ζωή είναι πολύτιμη και όμορφη σε κάθε ηλικιακή φάση. Παρακολούθησε απλώς τους γονείς σου ή τους παππούδες σου να κάνουν πράγματα που αγαπούν, που μέχρι να βγουν στη σύνταξη δεν είχαν τον απαιτούμενο χρόνο να τους αφιερώσουν. Αυτός δεν είναι ένας από τους λόγους που τους θαυμάζεις; Βλέπεις, αγαπάνε τον εαυτό τους και πλέον, το δείχνουν μέσα από όλα αυτά που τους γεμίζουν.

Γι’ αυτό και αποτελούν το πρότυπό σου και είμαστε σίγουρες πως για να τους δείξεις την αγάπη σου, θα μπορούσες να φτάσεις μέχρι και τη… Δράμα. Διότι εκεί, η πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Χρυσάνθειο ανοίγει τις πόρτες της για να δώσει την ευκαιρία στους αγαπημένους σου να συνεχίσουν όλα αυτά που αγαπούν και να ανακαλύψουν ακόμη περισσότερα. Και κάτι μας λέει, πως ένα μοντέλο διαβίωσης, όπως αυτό που εισάγει το Χρυσάνθειο, με επίκεντρο τον άνθρωπο και άξονα την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη, θα αποτελέσει την «εκκίνηση» για μία νέα αρχή στη ζωή των αγαπητών σου 60+.

Οι προϋποθέσεις για μία αυτόνομη και ανεξάρτητη ζωή

Από πού θα ξεκινήσει αυτή η νέα αρχή στη ζωή των αγαπημένων σου ηλικιωμένων; Φυσικά, από ένα εξοπλισμένο και ασφαλές περιβάλλον που προσφέρει αυτονομία και ανεξαρτησία. Αυτές είναι, άλλωστε, οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για μία ζωή γεμάτη ψυχική ηρεμία και ευτυχία και αυτές είναι και οι προϋποθέσεις που πληροί το νέο μοντέλο διαβίωσης της πρότυπης μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, Χρυσάνθειο.

Βλέπεις, οι εγκαταστάσεις του είναι διαμορφωμένες έτσι, ώστε να προσφέρουν το ιδανικό περιβάλλον για τους ηλικιωμένους της καρδιάς σου. Φαντάσου, δηλαδή, ότι εξασφαλίζοντας τη διαμονή τους σε ένα από τα 15 πολυτελή σπιτάκια που διαθέτει, 5 των 100 τ.μ. και 10 των 70 τ.μ., μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους κάθε πιθανή παροχή και υπηρεσία. Καθαριότητα, φαγητό, δράσεις, γιατρούς, νοσηλεύτρια 24/7, φυσιοθεραπεία, χρήση πισίνας και εσωτερικών χώρων, βιβλιοθήκη, σάουνα, χαμάμ, υπολογιστές, πάρκο, εκκλησία, σινεμά. Και μάλιστα, οι ένοικοι, αλλά και οι επισκέπτες, μπορούν να απολαμβάνουν τον καφέ τους στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του Χρυσάνθειου Café Bistro. Έναν χώρο, δηλαδή, που αποτελεί σημείο σύνδεσης με την ευρύτερη κοινότητα, καθώς αποτελεί πόλο έλξης για μεγάλο κοινό από όλη την επικράτεια, με τον προσεγμένο χώρο πρασίνου, τον ιαπωνικό του κήπο, το μεγάλο μουσικό σιντριβάνι-υπερθέαμα, την παιδική χαρά και τα υπερσύγχρονα γήπεδα τένις και μπάσκετ που μπορεί να απολαύσει το κοινό δωρεάν και …σταματάμε γιατί προβλέπουμε να γίνετε γείτονες.

Μία κεντρική μονάδα οικιών για κάθε ανάγκη

Από τον Οκτώβριο του 2022, λοιπόν, το πρότυπο κέντρο φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων, Χρυσάνθειο, επαναπροσδιορίζει και αναβαθμίζει τις έννοιες της διαμονής και της φροντίδας. Πέρα από τα 15 πολυτελή σπιτάκια που διαθέτει, περιλαμβάνει και μία κεντρική μονάδα 40 κλινών, που προσφέρει διαμονή και σε άτομα που έχουν ανάγκη.

Όλοι οι κάτοικοι μπορούν να απολαύσουν τα προνόμια της μονάδας που αναφέραμε και παραπάνω, μπορούν ακόμα να φυτέψουν δική τους καλλιέργεια φυτών σε ειδικά ανυψωμένο τραπέζι φύτευσης στο θερμοκήπιο του Χρυσάνθειου, απ’ όπου παράγονται και οι βιολογικές πρώτες ύλες για το καθημερινό μενού. Κάπως έτσι, μπορούμε να μιλάμε για μία εστία ζωής που θέτει τα πρότυπα για μία ενεργή και ευτυχισμένη τρίτη ηλικία.

Οι ομορφιές της τρίτης ηλικίας

Μπορεί να καλύφθηκες με τα παραπάνω και να έχεις ήδη ανακαλύψει τις… ομορφιές της τρίτης ηλικίας, ωστόσο σε αυτές θα θέλαμε να προσθέσουμε και τη διάκριση πέντε αστέρων που έχει πάρει η πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, Χρυσάνθειο, από Γερμανικό οδηγό. Βλέπεις, έχει χαρακτηριστεί ως εφάμιλλο ή και καλύτερο αντίστοιχων στη Γερμανία και την Ελβετία, και αν μας ρωτάς, δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Διότι, στο πρότυπο κέντρο φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων, πέρα από τις παροχές και τις υπηρεσίες που θα απολαύσουν οι αγαπημένοι σου, μπορούν, επίσης, να κλείσουν μία… δοκιμαστική διαμονή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορούν να κλείσουν μία από τις διαθέσιμες οικίες για λίγες μέρες, ώστε να δοκιμάσουν να ζήσουν από κοντά την εμπειρία, πριν την τελική απόφαση της ενοικίασης.

Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας που έχεις γύρω σου και δεν παραιτούνται από τη ζωή, τα όνειρα και την καλοπέρασή τους, είναι αυτοί που πρέπει να παραδέχεσαι. Γιατί σίγουρα «σαν τα νιάτα δεν έχει», όμως και αυτή η ηλικιακή φάση έχει κάτι νοσταλγικά και ώριμα όμορφο, έχει ακόμα προσδοκίες και πείσμα και έχει και την εμπειρία για να τα καταφέρει. Και η πρότυπη μονάδα φιλοξενίας ηλικιωμένων Χρυσάνθειο μπορεί να τους προσφέρει ευκαιρίες για να συνεχίσουν όλα όσα αγαπάνε, σε πολυτελή σπίτια, αυτόνομες κατοικίες και ένα περιβάλλον πλήρως εξοπλισμένο και ασφαλές.

DPG Network