Οι «απαράβατοι» κανόνες των social media επί καραντίνας
Πρέπει σιγά σιγά να βάλουμε όρια ακόμη και στα social media! Ας παραμείνουμε φίλοι λοιπόν!
Έκτη μέρα καραντίνας. Και δηλώνω ακόμα καλά. Σίγουρα όλοι αντιμετωπίζουμε τα ψυχολογικά μας σκαμπανεβάσματα γιατί είναι κάτι πρωτόγνωρο. Όλοι κάποια στιγμή είχαμε πει «δε θέλω πολλά, 15 μέρες να αράξω και να μην κάνω τίποτα», δε το εννοούσαμε όμως κάτω από αυτές τις συνθήκες.
Το παν είναι να μείνουμε στα σπίτια μας, να στέλνουμε τη θετική μας ενέργεια σε όσους τη χρειάζονται και να μη χάνουμε την ψυχραιμία μας. Και κάπου εδώ στη λέξη ψυχραιμία πατάω το pause και συνεχίζω με το κομμάτι… social media. Να ναι καλά όλες οι πλατφόρμες και όλα τα apps που μας βοηθούν να ερχόμαστε σε επαφή με συνεργάτες, φίλους, οικογένεια και μεγάλους έρωτες αλλά πρέπει και αυτό πλέον να έχει τους κανονισμούς του.
Αν δε βάλεις τα όριά σου στα social media αργά ή γρήγορα ή δε θα μιλάς με τους μισούς γνωστούς σου ή θα είσαι πολύ χειρότερα ψυχολογικά και προ… κρίσεων πανικού.
1)Βάλε στο mute γκρουπ που σε σπαμάρουν την ώρα της δουλειάς σου. Δεν είμαστε σε διακοπές, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, οπότε καλό θα ήταν τα γκρουπ που απλά μοιράζεστε αστεία quotes ή άρθρα που αφορούν τον ιό, να τα κοιτάς στα breaks που κάνεις για να ξεμουδιάσεις.
2)Τα περί κορονοϊού γκρουπ: Αν θεωρείς πως όσο περνούν οι μέρες όλες αυτές οι ειδήσεις σε αγχώνουν ή σε τρομάζουν ζήτα ευγενικά να μην τα μοιράζονται μαζί σου. Καλό θα ήταν γενικώς να διαβάζεις από έμπιστα sites τις ειδήσεις και να μην πιστεύεις όποιο fake news έρχεται στο messenger σου ή σε whatsapp και viber.
3)Σκέψου τι ώρα είναι πριν πατήσεις το send: Οι ομαδικές συνομιλίες έχουν πολλαπλασιαστεί από την πρώτη ημέρα της καραντίνας μας οπότε πριν στείλεις κάτι, ξαναδές την ώρα. Μπορεί όλοι να #μένουμε_σπίτι αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να ενοχλούμε και τους υπόλοιπους ό,τι ώρα μας έρθει. Δε σπαμάρουμε παιδιά και σεβόμαστε πως κάποιος εκείνη την ώρα μπορεί να κοιμάται ή πολύ απλά να αναζητά την ηρεμία του ακούγοντας μουσική και διαβάζοντας κάποιο βιβλίο. Τους συναδέλφους δεν τους ενοχλούμε στις δέκα το βράδυ επειδή ξέρουμε ότι είναι σπίτι εκτός και αν είναι κάτι πολύ επείγον. Ούτε την κολλητή μας στις 7 το πρωί επειδή εμείς σηκωθήκαμε κάπως νωρίς σήμερα.