Τι είναι η rib eye μπριζόλα;
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Ούτε μάτι, ούτε παϊδάκι, ούτε κάτι ενδιάμεσο. Το rib eye είναι απλώς το καλύτερο κομμάτι κρέας που θα φάτε ποτέ.
Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σας έχετε δει στον κατάλογο κάποιου ακριβού εστιατορίου ή απλώς ενός καλού grill, το «Rib-Eye» στον κατάλογο. Rib είναι το γνωστό παϊδάκι, αλλά το eye (μάτι) πού κολλάει;
Μην μπερδεύεστε. Το «Rib-Eye» είναι, απλά, το καλύτερο φιλέτο μπριζόλας που υπάρχει. Πρόκειται για το κομμάτι που κόβεται από το μέρος του ζώου που βρίσκεται πάνω στο πρώτο πλευρό, και δεν περιέχει κανένα κόκαλο. Εξαιτίας των άριστων ραβδώσεων που προκαλούνται από αυτόν τον τρόπο κοψίματος στο κρέας, το κομμάτι αυτό είναι γεμάτο γεύσεις και παραμένει μαλακό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Το Rib-Eye είναι καλύτερο στο grill και ψημένο σε medium-rare στιλ, και επιβάλλεται να το δοκιμάσετε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας, με αυτές ακριβώς τις τεχνικές μαγειρέματος. Δεν θα θελήσετε ποτέ ξανά να φάτε διαφορετικό είδος μπριζόλας.