Φιλέτο ψαριού με μεσογειακή σάλτσα από την Ειρήνη Νικολακοπούλου

Φιλέτο ψαριού με μεσογειακή σάλτσα από την Ειρήνη Νικολακοπούλου

Η γνωστή δημοσιογράφος μας προτείνει μία εύκολη, ελαφριά και πολύ νόστιμη η συνταγή που λατρεύει να μαγειρεύει για τους δικούς της. Πάρτε χαρτί και μολύβι και αρχίστε να σημειώνετε.

Υλικά (6 άτομα)

6 φιλέτα γλώσσας ή κάποιου απλού λευκού ψαριού χωρίς λίπος

3 φλιτζάνια λεμόνι

1 φλιτζάνι λάδι

2 φλιτζάνια λευκό κρασί

Φρέσκια ντομάτα

Κάπαρη

Θυμάρι

Δενδρολίβανο

Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

1.Μαρινάρουμε τα φιλέτα του ψαριού με λεμόνι, λάδι, κρασί και τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να ηρεμήσουν για περίπου 1 περίπου ώρα.

2.Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τα φιλέτα μας, βάζουμε από πάνω τη τριμμένη φρυγανιά, ρίχνουμε τη φρέσκια ντομάτα τριμμένη, την κάπαρη, το θυμάρι και το δεντρολίβανο.

3.Τυλίγουμε τη σακούλα για ψήσιμο με λαδόκολλα και στο τέλος τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Επειδή θα φουσκώσει η σακούλα, στερεώνουμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα πάνω στη σακούλα με οδοντογλυφίδες. Το ψήνουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά. Αν θέλουμε να πάρει χρώμα, τα τελευταία 5 λεπτά ανοίγουμε τη σακούλα αλλιώς σερβίρουμε όπως είναι.

Tip: Με αυτό τον τρόπο κρατάει όλα τα ζουμιά, τη γεύση του κι αυτός ο τρόπος ψησίματος δεν μας προδίδει ποτέ. Αν θέλετε, το ψήνετε μαζί με τις πατατούλες του.