Το ριζότο με σπαράγγια είναι το εύκολο και ελαφρύ φαγητό που θες για τα βράδια του φθινοπώρου

Το ριζότο με σπαράγγια είναι το εύκολο και ελαφρύ φαγητό που θες για τα βράδια του φθινοπώρου

Για να μην αναφέρουμε ότι τα σπαράγγια είναι απίστευτα θρεπτικά, οπότε αυτό είναι bonus point για το ριζότο μας.

Αν ακούς ριζότο και η πρώτη σου σκέψη είναι «ωχ, ποια το φτιάχνει τώρα;», αν ακούς σπαράγγια και σκέφτεσαι «ουφ, πλήττω» (το διαβάζεις αλά Σωσώ από τα «Εγκλήματα»), οι γραμμές που ακολουθούν ίσως σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη.

Γιατί η εξίσωση ριζότο+σπαράγγια ισούται με (φθινοπωρινή) απόλαυση. Εδώ μιλάμε για ένα φαγητό που ετοιμάζεται γρήγορα, εύκολα, χωρίς να ανακατέψεις πολλά σκεύη, ενώ τα περισσότερα υλικά του βρίσκονται σχεδόν μόνιμα στην κουζίνα μας. Για να μην αναφέρουμε ότι τα σπαράγγια είναι απίστευτα θρεπτικά, οπότε αυτό είναι bonus point για το ριζότο μας. Όλα τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι τα παρακάτω:

  • 450 γρ. σπαράγγια
  • 50 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 80 γρ. λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζεστό νερό
  • 1 Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Κότας
  • 70 γρ. τυρί παρμεζάνα (κρατάμε και λίγη έξτρα για γαρνίρισμα)
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 30 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
1730210054242-535905146-image003.jpg

Ξεκινάμε να προετοιμάζουμε το ριζότο μας βράζοντας νερό σε μια κατσαρόλα, την οποία αφήνουμε να κοχλάσει. Ρίχνουμε μέσα τα σπαράγγια για 2-3 λεπτά. Τα βγάζουμε και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε παγωμένο νερό. Στη συνέχεια, κόβουμε τις άκρες τους και τα κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε τα κοτσάνια σε ένα μπλέντερ, μαζί με μια μικρή ποσότητα από το νερό που τα βράσαμε, και χτυπάμε μέχρι να έχουμε έναν πουρέ.

Έπειτα, ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε. Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά και, ακολούθως, προσθέτουμε το κρασί και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Σταδιακά προσθέτουμε λίγο από τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Κότας και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τον υπόλοιπο ζωμό μέχρι το ρύζι να γίνει κρεμώδες υπολογίζοντας περίπου 20 λεπτά.

1730210064675-23088772-image005.jpg

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον πουρέ σπαραγγιών και τις άκρες τους και, στη συνέχεια, τον χυμό λεμονιού και το μασκαρπόνε.

Τέλος, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως, γιατί το ριζότο είναι ένα πιάτο που τρώγεται ζεστό.

1730210084479-253780807-image007.jpg

Περιμένουμε να δοκιμάσεις αυτό το πολύ χουχουλιάρικο πιάτο και να μας πεις ότι είναι εύκολο και πολύ πολύ νόστιμο! Διότι αρκούν τα παραπάνω απλά και εύκολα βήματα για να σερβίρεις ένα γεύμα που θα κάνει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς… να γλείφουν και τα δάχτυλά τους.