Μικρά μυστικά για τέλεια βρασμένα ζυμαρικά
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Για να έχετε τα τέλεια βρασμένα ζυμαρικά δεν χρειάζονται μαγικά, απλά πολύ προσοχή όταν τα βράζετε και μικρά απλά μυστικά της γιαγιάς.
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σας αρκετό νερό και ποτέ μην προσθέτετε τα ζυμαρικά, αν δεν έχει πρώτα βράσει το νερό, θα καταλήξουν να γίνουν ενιαία μάζα.
Με το που βάλετε τα ζυμαρικά σας στο καυτό νερό, ανακατέψτε τα με μία ξύλινη κουτάλα για να μην σας κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας ή μεταξύ τους.
Πάντα να αλατίζετε το νερό που θα βράσετε τα ζυμαρικά. Όχι μόνο θα βελτιώσει την γεύση των ζυμαρικών αλλά επηρεάζει και την γεύση της σάλτσας σας.
Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες μαγειρέματος στο πίσω μέρος της συσκευασίας αν θέλετε τα ζυμαρικά σας να είναι μαγειρεμένα «al dente». «Al dente» είναι τα ζυμαρικά όταν είναι ούτε άψητα αλλά ούτε και τελείως μαλακά, η απόλυτη ισορροπία.