Σφίξε το αυγό σου!
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Βραστό, σφιχτό αυγό. Εύκολο, πρακτικό, νόστιμο και θρεπτικό.
Όμως πως μπορείτε να διασφαλίσετε το τελικό αποτέλεσμα κάθε φορά; Πως θα σιγουρευτείτε πως το αβγό σας όταν το ξεφλουδίσετε θα παραμείνει ολόκληρο, γυαλιστερό και λαχταριστό;
Ακολουθείστε την εξής διαδικασία.
Βάλτε τα αυγά σε μια κατσαρόλα. Ρίξτε αρκετό νερό ώστε να σκεπάζονται. Βάλτε το καπάκι και ανοίξτε τη θερμοκρασία στο μάξιμουμ.
Αφήστε το να πάρει μια βράση. Κλείστε το μάτι και αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία. Αφήστε τη όπως είναι, σκεπασμένη, για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ, γεμίστε ένα μεγάλο μπωλ μέχρι τη μέση με κρύο νερό. Μεταφέρετε τα αυγά στο μπωλ με το κρύο νερό. Αλλάξτε το νερό με κρύο αν αυτό ζεσταθεί από τα αυγά, και αφήστε τα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τα ξεφλουδίσετε.