Μου βγήκε πατάτα
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Για να μην σας βγουν... «πατάτα» οι πατάτες σας, υπάρχουν μερικά μυστικά τα οποία πρέπει να γνωρίζετε όταν ψωνίζετε στο μανάβικο.
Τι να αποφεύγετε : αυτές με ζαρωμένη φλούδα ή μαλακά σημεία. Προτιμήστε αυτές με απαλή επιφάνεια και χωρίς φύτρες.
Αποθηκεύστε τις σε ένα δροσερό, σκοτεινό σημείο, σε ένα δίχτυ ή καλάθι και μακριά από κρεμμύδια. Ιδανικά, βάλτε τους παρέα 1- 2 πράσινα μήλα. Τις βοηθούν να μην σαπίζουν γρήγορα.
Επίσης, μην τις κρατάτε για μήνες – μέχρι δυο εβδομάδες είναι μια χαρά.
Σε γενικές γραμμές να προτιμάτε πατάτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία και υψηλή σε άμυλο. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι ποικιλίες : «Russet», η καναδέζικη «Yukon Gold» και η «Atahualpa» από το Περού.