Με Μέτρο!

Με Μέτρο!


Η μαγειρική, και ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, έχει σε πολύ μεγάλο βαθμό να κάνει με ποσότητες, γραμμάρια, ml, κλπ. Ποιός όμως είναι ο ιδανικός τρόπος για να μετράτε; Διαβάστε κάποια "μυστικά" :

Μετράτε τα υγρά σε γυάλινες ή από διάφανο πλαστικό μεζούρες και τα στέρεα υλικά σε μεζούρες πλαστικές ή τέτοιου υλικού και κατασκευής που να επιτρέπουν να απομακρύνεις το επιπλεον υλικό με μαχαίρι.

Χρησιμοποιείστε κουτάλι για να γεμίσετε την μεζούρα, όταν πρόκειται για αλεύρι και να "κόβετε" το περίσσευμα με μαχαίρι. Μην χτυπάτε ή κουνάτε τη μεζούρα για να "κάτσει" το αλεύρι.