Mπισκότα πρωινού από τα χεράκια της Ελένης Πετρουλάκη

Γωγώ Φούντα
Mπισκότα πρωινού από τα χεράκια της Ελένης Πετρουλάκη

Yγιεινά μπισκότα για ένα πλήρες πρωινό...

Η Ελένη Πετρουλάκη διαθέτει ίσως το πιο γυμνασμένο και καλλίγραμμο κορμί της ελληνικής showbiz. Φυσικά τα αποτελέσματα αυτά οφείλονται σε συστηματική γυμναστική και υγιεινή διατροφή και όχι εξαντλητική δίαιτα. Η διάσημη γυμνάστρια λοιπόν, μπορεί να προσέχει τη διατροφή της, αλλά δε στερεί από τον οργανισμό της μικρές απολαύσεις αλλά και γλυκές λιχουδιές. Εδώ σας έχουμε τη συνταγή της για γρήγορα, εύκολα και κυρίως υγιεινά μπισκότα πρωινού, όπως τα μοιράστηκε με τους αναγνώστες του περιοδικού SHAPE:

Υλικά για 16 μπισκότα:

4 φλιτζάνια τσαγιού δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτείνες και φυτικές ίνες

1/2 φλιτζάνι τσαγιού νιφάδες βρώμης

1/2 φλιτζάνι τσαγιού καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

1 μεγάλο αυγό

2 απράδια αυγού

2/3 φλιτζάνια τσαγιού κεράσια

Εκτέλεση:

Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, πολτοποιούμε τα δημητριακά και τη βρώμη. Στη συνέχεια, βάζουμε το αυγό, τα ασπράδια και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε έως ότου αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την κανέλα και το «αλεύρι» που φτιάξαμε με τα δημητριακά και τη βρώμη και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το χτύπημα. Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μία λαμαρίνα φούρνου και το αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Με ένα μεγάλο κουτάλι σχηματίζουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε με απόσταση 5 εκατοστών το ένα από το άλλο. Ψήνουμε για 12 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα στις άκρες, και στη συνέχεια βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο για να κρυώσουν περίπου 6-7 λεπτά. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο... Καλή επιτυχία!