O σωστός τρόπος για να βράζουμε τα μακαρόνια (ναι, υπάρχει)
Tι, χρειαζόμαστε ειδικό τρόπο για να βράζουμε τα μακαρόνια; Ένας δεν είναι; Τι άλλο πρέπει να κάνουμε δηλαδή; Κι όμως, υπάρχει ένα μικρό λάθος που κάνουμε πολλές φορές χωρίς καν να το καταλάβουμε, ακριβώς επειδή το βράσιμο των ζυμαρικών είναι μια εντελώς αυτόματη και απλή διαδικασία ακόμα και στην πιο αρχάρια μαγείρισσα. Δεν χρησιμοποιούμε το σωστό μέγεθος κατσαρόλας. Και γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό, αναρωτιέστε;
Καταρχάς, αν χρησιμοποιείτε μακριά μακαρόνια, μπορεί να μην χωρέσουν εκτός κι αν τα σπάσετε. Αλλά ανεξαρτήτως μεγέθους και σχήματος, τα ζυμαρικά σας είναι καταδικασμένα να γίνουν κολλώδη και λασπωμένα. Όταν βάζετε ζυμαρικά να βράσουν σε μια μικρή ποσότητα νερού, η θερμοκρασία του νερού χαμηλώνει και έτσι αργεί περισσότερο να βράσει. Στο μεταξύ, τα ζυμαρικά θα κάτσουν στον πάτο της κατσαρόλας και θα λασπώσουν, εκτός κι αν είστε συνέχεια από πάνω και ανακατεύετε συνεχώς για όση ώρα χρειαστεί (πιάστηκε το χέρι μας στη σκέψη και μόνο).
Για αυτό, εκτός κι αν βράζετε μακαρόνια για ένα άτομο οπότε μια μικρή κατσαρόλα φτάνει, ακολουθήστε την τακτική των Ιταλίδων γιαγιάδων: γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και αφήστε το πάρει μια βράση. Τότε ρίξτε μέσα 2κ.σ. αλάτι (μην φοβάστε την ποσότητα, οι επαγγελματίες σεφ λένε πως το νερό για τα μακαρόνια πρέπει να είναι τόσο αλμυρό όσο το θαλασσινό) και τέλος ρίξτε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να γίνουν al dente.