Cold Brew – ο καφές της υπομονής

Cold Brew – ο καφές της υπομονής

Όχι, δεν έχει κόκκαλα αυτός ο καφές και αργεί να γίνει, απλά για να τον απολαύσετε θα πρέπει να περιμένετε περίπου 12 ώρες! Οπως, άλλωστε λέει και το γνωμικό «το καλό πράγμα αργεί να γίνει».

Ως cold brew, χαρακτηρίζεται η παρασκευή ενός είδους παγωμένου καφέ φίλτρου, η οποία δεν ολοκληρώνεται εντός 5 λεπτών, όπως γίνεται συνήθως με την καφετιέρα, αλλά μπορεί να διαρκέσει έως και 12 ώρες.

Και αν αυτό σας φαίνεται υπερβολή, μόλις δοκιμάσετε αυτόν τον γευστικό, αρωματικό καφέ, θα καταλάβετε ότι η αναμονή άξιζε. Επιπλέον, λόγω του πολύωρου μουλιάσματος των κόκκων σε νερό που βρίσκεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ο συγκεκριμένος καφές έχει χαμηλή οξύτητα, με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα φιλικός προς το στομάχι.

Διαβάστε περισσότερα στο olivemagazine.gr